Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (247)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Princezna a žabák nemá problém obstát jako písničkami protkaná pohádka pro větší i menší, o moc víc ale nečekejte. Kreslené New Orleans je sice stejně kouzelné a zábavné jako předchozí světy z rukávu strýčka Walta, po příběhové stránce se však už neuspokojuje tak jako kdysi. I přesto je o jazzem nabitou zábavu na hoďku a půl postaráno a v době zbytečných animákových sequelů, hrajících skoro výhradně na 3D notu, musí člověk zvednout palec lehce nahoru. Na tenhle film by se měly pořádat školní výlety, ne na vyvařené zlobroviny, které umí akorát šermovat popkulturními odkazy a jdou diváctvu na ruku úplně ve všech směrech. 6/10 ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Stop rasové diskriminaci princezen! 2D animace je v dnešní době (myšleno v amerických filmech) takřka rarita a to je velká škoda, protože je krásná a autoři mohou vytvořit více roztomilejších detailů v podstatně kratším čase. Ale proč plakat nad rozlitým mlékem, 3D zkrátka vládne a s tím nic nenaděláme. Spíše bychom se měli radovat alespoň z toho mála, do kterého nyní spadá i Princezna a žabák. Příjemný příběh, vtipné scénky, hezká hudba, krásná animace... a hlavně - má to styl! Všudypřítomný jazz a old-schoolově malované snové části jsou prostě bomba. Škoda jen toho infatilnějšího příběhu, ale to musíme brát s rezervou, přece jen je to pro mladší publikum. Takže - kdo by zatoužil po klasické disneyovské princezárně, nemůže s tímto snímkem udělat krok vedle. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že od rozprávky nemôžem čakať príliš veľa, navyše nie od disneyoviek je to skoro vždy to isté ale raz sú hlavné postavy ľudia inokedy zver. Napriek tomu, že je to vždy predvídateľné, jedinou výnimkou je asi tak Pocahontas, rozprávky veľmi obľubujem. Princezna a žabák však nie je ničím výnimočným. Priemerná zápletka, priemerný príbeh... miesto hlavných postáv som si obľúbila hlavne tú svetlušku a rozmaznanú bohatú dcéru, u ktorej som asi prvý krát neuhádla charakter a prekvapila v dobrom slovazmysle. Napriek tomu priemeru je rozprávka pozerateľná a niektoré fóriky pobavia nečakajte však, že z tohto pôjdete do kolien. Pre mňa osobne je to jedna z disneyoviek, ktoré radím medzi také, ktoré si už druhý krát nepustím, preto že by som chcela. Možno tak mrknem na to keď to pôjde v telke. A mala som inak pocit, že pesničky chodili až príliš často, čo mi prišlo dosť otravné, pretože sa mi ani jedna nezapáčila. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Disneyovka, na ktorej ani nevidieť, že je návratom po dlhých rokoch k ručnej animácii. A to je jej výhoda aj nevýhoda. Na jednej strane je film príjemne starosvetský (až na miestami za oči ťahajúcu digitálnu animáciu), bohužiaľ, tvorcovia nechápu posun doby a celý film je akoby vytrhnutý z patetických 90s. Hlavným negatívom je príliš rozvláčne intro, no najmä kvantum mizerných pesničiek, ktorými je prepchatý film. V prvej hodine filmu je ich asi 8 (!!!) a sú tradične disneyovsky presladené a nudné. No dixie atmosféra juhu Ameriky, louisianské lesy, historické New Orleans, voodoo a bohovský južanský prízvuk hlavných postáv a niektoré postavy (menovite jazzový krokodíl Louis) sú tak úžasné, že ten nudný spievajúci balast mrzí o to viac. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Okouzlující žabí romance v kulisách jazzového New Orleans. Málem jsem zapomněl, jak kouzelná umí klasická Disneyovská pohádka být. Ochuzená o třetí rozměr, leč stále dýchající uzavřená v klasickém (2-D) prostoru zachumlaná do deky vše říkajících a chytlavých songů se spoustou much a mušek. Šablonka, která kdysi fungovala je už pouhou vystřihovánkou, ohranou, zmuchlanou a možná už ani použitelnou. Ale stále v ní je něco, co zatahá na těch správných místech a vyvolá nostalgické ohlédnutí za jedním dětským snem. Co víc dodat snad jen přečtěte si Nathaliin komentář. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Hvězda na obloze, kterou Ray nazývá Evangeline, je ve skutečnosti planeta Venuše, pojmenovaná po římské bohyni lásky. (Epistemolog)
  • Film nesl původně název „Žabí princezna“. Disney změnil několik klíčových prvků filmu poté, co dostal řadu stížností na rasovou necitlivost. Kromě přepracování obrázku, aby se zabránilo implikaci, že první afroamerická princezna z Disney byla ošklivá, se jméno hlavní postavy změnilo z Maddy na Tiana, protože Maddy znělo příliš jako Mammy. Byl také vynechán subplot o její práci jako služebné, aby se zabránilo negativním stereotypům. (Epistemolog)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno