Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

tufr 

všechny recenze uživatele

Tak ani za boha by mě nenapadlo před zkouknutím si myslet, že ten film se bude odvíjet takovýmhle směrem!!! Natočený perfektně, Daniela mam taky rád, ale prostě sem nějak nečekal že tam holka vybouchne na mině atd.... No síla, bohužel myšleno spíše ve špatném světle. Časem se ještě na to určo kouknu, ale skutečně až časem. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig vystrihol starnúcu padajúcu star a egoistického, hedonistického ľahtikára na výbornú, "problémom" je, že keď vyhcádzate z filmu, nie ste na 100% presvedčení, že ten chlapík už začne chodiť načas a pokúsi sa byť fool len príležitostne. Tak je skrátka postavený scenár. Hudba- mňamózna a za scénu v reštike so šalátom si scenárista u mňa skoro trhol Pulitzera (jasne, že milujem hyperboly, no a? toto bolo prvotriedne!)..... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Já si nejsem tak zcela jist, co tohle mělo vlastně být. Nebyla to ani bilancovačka, ani řádná sebereflexe. Vlastně je to jen vzpomínka na kus mládí, vyvolaná smrtí přítele z dětství, která se vrátí zdrogované filmové hvězdě a víceméně obratem ji má změnit na lepšího člověka. Takže kýč nejtvrdšího kalibru. Na druhou stranu Daniel Craig koncertuje, jeho mladší já Harry Eden taky umí a stejně tak Jodhi May. Vůbec herecké obsazení je celkově výborné. A do toho ta muzika......... . No čekal jsem krapet něco jiného, ale zklamán nejsem. 70% ()

Adm.Nelson 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, čo sa mi na tomto tak páčilo, keďže dejovo to smeruje odnikiaľ nikam, zo začiatku sa to rozbieha dosť ťažkopádne a obsahovo to bohaté takisto nie je, možno okrem pekne znázornenej myšlienky, že veci v mladosti ovplyvnia celý náš život. Craig hrá dobre, ale nezbavil som sa pocitu, že sa pozerám na Bonda a nie na inú postavu (to ale neberte ako negatívum). Čo však ovplyvnilo moje veľmi dobré hodnotenie je to, že sa na to skrátka postupom času začalo výborne pozerať a donútilo ma to pripomenúť si na chvíľu aj moju mladosť. Leto, more, kamaráti, rybačky, prvá láska - tomu chlapcovi som závidel to dospievanie (samozrejme až do zlomového momentu). Navyše si nespomínam na film, kde by som videl tak reálne zobrazené správanie sa ľudí ako tu, väčšinou totiž vidím predstavy scenáristov, tu som skrátka videl realitu. Veľmi pekná scéna (tu viacerými spomínaná) bolo práve "spievanie" v obývačke na Roxy Music. Takisto sa mi neskutočne páčila nádherná kamera - výborne odvedená práca. A posledná vec - femme fatale v podaní Jodhi May. Slintal som ako malý Joe. 8/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig na začátku rozehraje příběh, který není diváku lhostejný, pak se ale na většinu stopáže odmlčí, aby se na závěrečné minuty zase vrátil a z fetujícího frajera a pohasínající filmové hvězdy se alespoň částečně stal mužem se svědomím. Bilancovat ho donutí smrt nejlepšího přítele z dětství, který byl u zlomových okamžiků jeho dospívání. Výborně natočený režijní debut (pocitové nasnímání od kameramana Gladiátora Johna Mathiesona), lehce natahovaný a brzy vyšumivší do prázdna, přesto stále velmi slušný!! Byl jsem navíc zvědavý na Jodhi May, kterou jsem od dob Posledního Mohykána v ničem pořádném neviděl.. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)

Reklama

Reklama