Reklama

Reklama

Těsně před zavírací dobou vtrhne do supermarketu Hastings skupina ozbrojenců. Záhy se však ukáže, že to nejsou lupiči ani teroristé, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zabránit invazi mimozemšťanů. Lidstvu hrozí skutečné nebezpečí a čas se krátí…
Idylický předvánoční večer v supermarketu Hastings v arizonském Buck Lake se chýlí ke konci. Těsně před zavírací dobou je v obchodě už jen hrstka zákazníků a personál. Z ničeho nic však dovnitř vtrhne skupina po zuby ozbrojených násilníků, zastřelí několik lidí a ostatní zajme. Nejsou to však lupiči ani teroristé, jak to v první chvíli vypadalo, ale zoufalí vědci, kteří se snaží zastavit mimozemskou invazi, k níž má dojít této noci právě tady. Celé lidstvo je v ohrožení a čas hraje v jejich neprospěch stejně jako policie, která se snaží proniknout dovnitř... Americký sci-fi horor režíroval Ben Rock, hrají Carlos Bernard, Matthew St. Patrick, Courtney Ford ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Terva 

všechny recenze uživatele

Městečko Buck Lake populace 25 021 kusů. Střílečka v obchodním domě sice zatím není vysvětlená, ale optimismus jí dodává veselá vánoční píseň. CITÁT - Spoky říkal, že tu je.......... Film má pár nedostatků. V první řadě rec kameru otřes, naštěstí není tak často používaná, za druhé všudy přítomná tma a mnohdy úplně zbytečná, pak je tu jakási skupina, která by mohla být se svými zkušenostmi považována za poloprofesionální. Leč tomu tak není, jsou neorganizovaní, zmatení, uhádaní a neprofesionální. Stupidní odebírání vzorků sráží hodnotu příběhu celkem dolu. CITÁT - Provádíme test.......... Strašně průhledný děj filmu taky moc nepřidá. Divák je sice rád, že to ví předem, ale nevychutná si tak dramatickou stránku filmu, která se utápí někde v podprůměru. Můj celkový dojem z filmu se motá okolo 30 %. Čím déle příběh trvá, tím je stupidnější. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Každý, kto len trocha pričuchol k hororom, rýchlo zisti, že o originálny film sa nejedná, kedže je tu niekoľko prvkov prevzatých z iných filmov. To by nevadilo, keby film mal oveľa vyšší rozpočet ako bolo v reále a bolo to aj vidieť. Žiadne viditeľné premeny, asi okrem jedného prsta a to bolo sakramentsky málo. Toho pobehujúceho monsteríka ani vidieť moc nebolo, odohrávalo sa to prevažne v prítmí, asi len jeho parsekundový face a aj tak som zhodnotil, že maskéri sa vyšantili, dobrý bol chlapík. Chcel som vidieť splatter, ale to si musim pozrieť iný film, tu tej krvi a nechutností bolo fakt málo. Herci sympatický a mal aj pár akčných scén, tak tú 3* si vystrieľal. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý že prý horor, kde je po několika minutách všechno jasné, karty jsou rozdány a jediná neznámá je počet a identita přeživších. 1) Opět je tu honba na zlotřilého vetřelce, místo vesmírné lodi supermarket v arizonském zapadákově a místo posádky je tu parta lovců, jejich rukojmí a policisté. 2) Nízkorozpočtovost snímku a nedostatek filmových triků, masek a jiných vizuálních efektů je to poslední, co by mi vadilo. Co ovšem neskousnu, je předvídatelnost a z toho vyplývající nuda. 3) Jediné hezké, konec, tvoří, obávám se, oslí můstek k pokračování, které si někteří komentátoři dokonce i přejí. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi slibně se rozjíždějící sci-fi, již bych na televizní produkci ani příliš netipoval, nakonec zabředne přesně do oněch tv mantinelů, jakých jsem se obával. Prostředí i postavy nemají už po pár minutách co nabídnout a o nějaké solidní akci, atmosféře či béčkových hláškách můžete jen snít. Mít to tak o polovinu kratší stopáž a odpustit si rádobyšokující pointu, nasolil bych Alien Raiders velmi slušné tři, takto 2,5*. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Největší překvapení poslední doby! Snímek s velmi, velmi nízkým rozpočtem překvapil solidním scénářem, slušnými hereckými výkony i vkusným provedením. Pro mne je určitým zadostiučiněním, když srovnám toto béčko s loňskou "áčkovou" Mlhou (které spojuj prostředí a částečně i téma). Zatímco Darabont školácky vsadil na digitální efekty, které v denním světle logicky vypadaly uměle, zde režisér (částečně z donucení) pracoval spíše s přítmím a náznaky - a když nakonec vyleze "král", jeho maska je sice nepříliš podařená, ale stejně bije na hlavu Darabontovy CGI příšerky. Samozřejmě je vidět, že to bylo vše točeno na poloprofesionální digitální kameru a střih nedělal žádný génius, přesto si ale myslím, že je to výborný odrazový můstek pro pana režiséra. Počkáme, uvidíme. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natočené v Los Angeles, Kalifornia. (Danny88)
  • Keď si Seth Steadman (Mathew St. Patrick) kupuje v "Hastings Supermarket" potraviny, nákup ho vyjde na 10.66 amerických dolárov. Je to odkaz na bitku pri Hastingse, po ktorej Normani ovládli Anglicko a ktorá sa odohrala roku 1066. (beso74)

Reklama

Reklama