Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Jako nic moc Aldrichu - tesil jsem se na to jak male decko a takove zklamani... Zensky element zastupuje poze tanecnice ve vzpominkach, ale cele se to nese v takovem neuveritelne klidnem duchu, ze jsem ani na okamzik nezapochyboval, ze se vec poradi - zkratka napinavych chvil je dost poskromnu. Videl jsem sice prvni remake, ale ten mi prisel lepsi nez tento original - a pritom Hardy, James, Ernest a Ian jsou dobri, takze vinu tenktokrat vidim na Robertove strane ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Charakterní studie mužské skupiny (ženský element zastupuje možná tak ta opička) nejrozmanitějších povah. Všichni mají stejný cíl. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v prvé řadě na sebe, ať na své životy, na svoje sebevědomí nebo svoji autoritu u ostatních. Bitva může začít. Pro mě tenhle film navždy zůstane uchvacujícím soubojem Jamese Stewarta s Hardym Krügerem, přičemž mé sympatie jsou na straně onoho německého všeuměla. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický film o ztroskotání letadla uprostřed liduprázdné pouště, který přivádí na plátno skupinu různorodých charakterů a líčí jejich vzájemné potýkání v touze přežít kritickou situaci. Dnes už přece jen trošku zastaralé svým režijním pojetím, nicméně pořád plně funkční a v rámci toho, co se dnes běžně v daném žánru objevuje s nedodělky ve scénářích, určitě nadprůměrné. Celkový dojem: 65 %. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Najprv som mal možnosť vidieť novšie spracovanie, ale toto staršie je určite lepšie. Už len tou atmosférou a veľmi zdarilými hereckými výkonmi v podaní vtedajších hereckých hviezd. Atraktívna zápletka, zasadenie a dobre napísané charaktery postáv sa postarajú o zbytok. Aj keď by tomu seklo zkrátenie aspoň o 30 minút. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Film, který má díky svému věku poutavou atmosféru ale zároveň pomalé tempo. Trosečníci bojují jak s vnějším nebezpečím, tak především sami se (a mezi) sebou. Mistrovsky zahrané nesourodé osobnosti přidávají snímku na věrohodnosti, na druhou stranu je mezi tolika černobílými postavami těžké najít si svého oblíbence, kterému by člověk (ne)přežití fakt přál. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)
  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)
  • Hardy Krüger odmítl svou nominaci na Zlatý Globus v kategorii nejlepší vedlejší herec. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama