Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britské letecké esá v podaní dvoch kamarátov Courtneyho (Errol Flynn) a Scotta (David Niven) v prvej svetovej vojne zápasia s krutou realitou vojny. Film vrcholí Courtneyho veľmi nebezpečnou misiou, a to bombardovaním nemeckého obrovského skladu munície ďaleko za nepriateľskou líniou... (westerns)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Mol 

všechny recenze uživatele

MAN IS A SAVAGE ANIMAL, WHO PERIODICALLY TO RELIEVE HIS NERVOUS TENSION, TRIES TO DESTROY HIMSELF!!! Errol Flynn jako vždycky švihák a jeho nálety letadlem se štěkajícími kulomety a začmouděnou tváří mu k jeho charakteru připisují další body. Válka je peklo a tak všichni ti mladí kluci umírají jako jepice a velitelství posílá další a další každý den. Jako pás v nějaké továrně. Nechuť války je podtržena v charakterech postav a neveselím koncem. YOU KNOW WHAT THIS PLACE IS? IT'S A SLAUGHTERHOUSE AND I'M THE BUTCHER!!! ()

classic 

všechny recenze uživatele

Pochválim nielen, tradične skvelého Errola Flynna, ktorý sa s nadmierou angažuje v propagandistických filmoch, tentokrát sa vyskytuje vo vojnovom filme z 1. svetovej vojny o francúzskej letke, ktorá riskuje dennodenne svoje životy, najmä keď prídu mladí a neskúsení zelenáči, ako vravím, vedľa perfektného Flynna, je bravúrny i David Niven, kde títo dvaja majstri vytvárajú vynikajúce DUO, ktoré vyniká ! Paráda, skrátka geniálna záležitosť ! Režisér, Goulding sa preslávil na GRAND HOTELI, kde mal k dispozícii prvotriednych hercov, ale ani tu sa nestratí. Podľa mňa, pozoruhodný a talentovaný režisér. Najlepšia scéna je tá, keď Flynn s Nivenom vzlietnú, aby bombardovali nepriateľský cieľ, tak vážení, to je pastva pre oči ! Trošku vidieť a cítiť, že sa tvorcovia obávajú najväčšieho AGRESORA, NEMECKA, preto ich zosmiešňujú i v tomto filme, nie je ďaleko k tomu, aby vypukol práve sa schylujúci najhorší svetový konflikt v dejinách... Excelentný film, ktorý občas kazí prehrávanie sa a strih, inak, perfektná vec ! ()

Reklama

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Vynikající příběh o amerických letcích za 1. světové války. Hereckých úloh se ujali dva důležití herci pro americkou válečnou kinematografii, Errol Flynn, (They Died with Their Boots On, Objective, Burma!, Dive Bomber…. ) a růžový panter David Niven (The Sea Wolves, 55 Days at Peking, The Guns of Navarone…..) Z nichž mi byl sympatičtější samozřejmě Niven, v nezapomenutelné roli opilce a šťastlivce Scotta. Film působí reálným dojmem, není zde zastoupen patriotismus, kde by byli jedni hodni a zlí, viz scéna se zajatým Němcem. Neexistuje zde jakákoliv hrdinská póza, neboť každá mise je smrtelná a na každé misi umírají lidé, převážně nováčci ve věku od 16-18 let a jen málokdo z nich přežije. Musím se přiznat, že od filmu, od kterého jsem nic moc nečekal, tak mě mile překvapil a přidám ho mezi svou sbírku válečných filmů o 1.světové válce, mezi takové klenoty, které Vám rovněž mohu doporučit, jako jsou Wings a Hells Angels. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Psi brešú, ale karavána ide ďalej alebo pomyselný kruh vojna-smrť. Aj keď sa nový deň začína s nováčikmi a niektorí sa ďalšieho rána nedožijú, na konci dňa je vždy opilecký bašavel - sveta žiť oproti takej pechote, ktorá asi nemala vlastný bar s neobmedzeným účtom, ani vlastných sluhov-poddôstojníkov. Inak je to celkom solídne natočená vojnová dráma s takými vtedajšími hviezdami ako boli Flynn, Niven či Basil "Sherlock Holmes" Rathbone. Letecké súboje sú točené len za pomoci zadnej projekcie. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

4,5 Skvělé válečné drama z prostředí britské letecké základny v době první světové války. Perfektně vykreslené postavy majora Brandta (Rathbone) a kapitánů Courtneyho (Flynn) a Scottieho (Niven). Sledujeme nesmyslný válečný kolotoč - večer dorazí nováčci, je jim cca 16 a mají nalétáno 7-9 hodin. Ráno jdou poprvé do akce a večer se nevrátí téměř nikdo z nich a další den přijdou nové posily a situace se opakuje. __ Většina filmu se odehrává na zemi, žádných větších leteckých bitev se nedočkáme, ale když už jo, tak to stojí za to - viz. Courtneyho a Scottieho přepad německý základny. __ Vzhledem k tomu, že ještě nezačala druhá světová válka, tak si můžeme tento snímek užít bez démonizování Němců a taky bez nějakého zbytečného vlastenectví a patosu. Tady nešlo o to podpořit morálku hochů bojujících na frontě, ale šlo o to ukázat, že válka je naprostý nesmysl a je úplně jedno na jaké straně člověk bojuje. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Film je remakom filmu The Dawn Patrol (1930). Z tohto filmu pochádza tiež väčšina leteckých záberov, ktoré môžeme vidieť v tomto filme. (westerns)
  • Courtney (Errol Flynn) vo filme hovorí, že jeho otec bol profesorom biológie v Queen's. V skutočnosti jeho otec (Theodore Thomson Flynn), bol profesorom biológie najprv na Tasmánskej univerzite a neskôr na Queen's University v Belfaste v Severnom Írsku. (westerns)

Reklama

Reklama