Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

  • Austrálie The Yellow Handkerchief (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Popravdě se mi tu nejvíce líbil herecký výkon Kristen Stewart než Eddieho Redmaynea. Je zajímavé jak se poznávali a jako road movie patří rozhodně mezi ty lepší. Sice je pravda, že jsem si neodnesla nějáké to moudro nebo něco co by mě nějak někam posunulo což beru u filmů jako velké plus. Tím pádem si zaslouží 4/5 jako takové nadprůměrné hezké filmové drama s prvky romantiky. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Nejvíc bych na tomto filmu vystihl asi herecké obsazení. Kristen se mi líbí již delší dobu od "Into the wild", ale s hercem Eddie Redmayne v jedné z hlavních postav jsem měl čest až nyní. Docela příjemně překvapil. Samotný děj už tak nedokáže moc zaujmout. Nespatřil jsem v něm nějaký impulz, který by mě vtáhl "dovnitř" snímku. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Trvalo mi nějaký čas, než jsem se zakoukal a dostal do děje. Přeci jen úvodní setkání tří osamělých individualit působí velmi nereálně. William Hurt je tvrdý oříšek, hraje tak úsporně, že vám dojde asi tak v půlce filmu, jak kvalitní výkon podává, podobně je na tom Eddie Redmayne, který je skvělý, až když z něj opadne vyšinutost. Kirsten je vynikající od začátku. Film jako road movie funguje výborně, režisérovi se povedlo vystihnout křehkou harmonii hlavních hrdinů, atmosféru poničeného amerického jihu a děj omezil na minimum, což filmu jen prospívá. Tempo je pozvolné a při postupném odhalování charakterů projevil Uduyan Prasad (úžasné jméno mimochodem:) velký cit pro vyprávění. Konec je možná až snový, ale filmy by přeci měli rozdávat lidem naději. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Pochutnal“ jsem si – po všech směrech. Milá a opravdově vystavěná road movie, ve které nehrají hlavní úlohu nějaké převratné emoce, ale jednoduše život. Osud si tu těžce zahrává s hlavními představiteli, ať už jsou jakkoliv staří. Vyprávění se tak záhy zařízne pod kůži jako neposedná tříska. Bývalý trestanec Brett se totiž dostává do společnosti mladé dvojice, přerostlého snílka Gordyho a patnáctileté Martine, která (ač to tak na první pohled nevypadá) taktéž uvízla na mrtvém bodě. Tihle tři se pomalu ovlivňují, poznávají, stejně jako divák všímající si starých dobrých a navrch poctivých „dramat“. Každý z nás (i z hrdinů) něco hledá. Porozumění, zájem, lásku, zázemí. Indický tvůrce Udayan Prasad, kterého bude dobré sledovat, volí poměrně zajímavé cesty a pomalu plynoucí tempo. Měl navíc štěstí na skvělé herce, u Williama Hurta není o čem diskutovat, o Kristen Stewart a její dle mého úžasné budoucnosti by se dalo mluvit hodiny. Hůře zařaditelný snímek je zasažen trošku zbytečně do zpuštěné oblasti léčící se z řádění hurikánu Katrina, přesto se největší dramata dějí někde úplně jinde!! Moc příjemné překvapení.. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kirsten Steward opět ukázala že má na víc, dokáže ze sebe vymáčknout něco méně katatonického než Bellu, ale pořád se drží stejně emočně stylizovaných slečen. Příběh, prostředí, pohnutky a záměry se liší, ale jinak je to pořád stejná variace, podobný charakter. Což mě trošku unavuje, protože hollywood začal na své rachetypy trénovat herce a ti se jich pak drží zuby nehty, a to je škoda. Kromě Kirsten je to ale svěží a nápaditý film, Gordy a Brett jsou zajímavé charaktery (hlavně Gordy, s utkvělým přesvědčením že je "původní Američan", předvádějící něco jako člověka lehce mentálně postiženého říznutého ADHD). Hlavní Brettovu dějovou linii nenuceně obepíná děj samotného putování těchto tří poutníků, jejich poznávání se, sbližování, společná dobrodružství. Celkově to není žádný oslnivý film který musíte nutně vidět, to ne, ale byla by škoda ho nechat ležet. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)
  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)

Reklama

Reklama