Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

Flagg 

všechny recenze uživatele

Dylana Morana znám, asi jako většina lidí, z vynikajícího britského sitcomu Black Books. Bernarda zahrál famózně. Po shlédnutí jeho divadelních představení jsem pochopil, že on Bernarda nehraje - Dylan Moran prostě je Bernard. Ohromný cynik a bohém, ale stejně je prakticky nemožné si ho nezamilovat. Pořád nechápu, jak dokáže plynule přejít z jednoho tématu do úplně jiného (v průběhu představení například hovoří o dětech, načež se po chvíli řeč stočí na téma alkohol). A tohle předvádí necelou hodinu a půl. Hodně dobře jsem se pobavil. -"I'm kinda looking forward to being old, you know really really old, so that I can lean over in a restaurant with my son or daughter and say: "You know what I just did? I just pissed myself, you deal with it, then carry on telling me about you job or divorce or whatever the fuck it is, I’m not really listening to you to be honest, which one are you Siobhan or Simon? I can never tell." ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to občas tak, že si sadnete, a dumáte nad tým čo by ste si asi tak teraz, presne o tomto čase pozreli, aby vám bolo lepšie, aby ste sa zabavili, alebo jednoducho zabili čas, pred tým ako vyjdete do baru s kamošmi na jedno pivko. Na nič nové nemáte chuť a tak začnete vo svojej mysli hľadať niečo čo sa vám páčilo, čo máte radi a čo vás zaručene pobaví, lebo vás to pobavilo už kopec krát predtým.... Dylan Moran je komik, ktorý doslova ožil v našich mysliach ako knihkupec Bernard Black. Kultová postavička, neskutočne dobre stvárnená týmto ukecaným Írom s prefajčením pohľadom. To že sa skôr či neskôr dozviete o jeho Stand – Up predstaveniach je už len otázka času. A potom príde ten deň kedy neviete, čo z načatým časom a siahnete po jeho prvom vystúpení z názvom Monštrum. Skvelo si ho užijete, pretože jednoducho nemá tendenciu skĺzavať do nudy, alebo do samoúčelnosti. Ak máte Dylana Morana radi, tak budete viacej než len spokojný. Neskutočne spokojný. A tým neskutočne, myslím fakt neskutočne. Odprezentuje sa pred vami ako jeden z perfektných komikov so zmyslom pre správne načasovanie a tých pár nezabudnuteľných vtipov, ktoré si zapamätáte, môžete použiť pri pivku s vašimi kamošmi o dve hodiny neskôr. Znamenité dielko. Klobúk dole. ()

Reklama

Nebešťan 

všechny recenze uživatele

Irsko dalo světu jen dobré věci - Joyce, Becketta, kupu dalších plodných literátů...a Morana! Jeho kultivovaný stand-up nemůžu stoprocentně docenit, už jen těch výrázů kterým pročesává publikum bez mrknutí oka, vtípků, zvyklostí, etc...co ale mohu hodnotit je on jako člověk - ležérní, nepodbízející se, ze své podstaty vtipný, svůj v každé jízlivosti. On třeba jede přes půl světa do Austrálie - tam je v pěti minutovém vstupu urazí, sklidí nebávalý potlesk a sympatie všech - takový on je, přitom v tom není nic negativního či agresivního, spíše říka věci, které si mnozí myslí, ale málokdo má ty koule to říct. Co z toho plyne? Nepít ten gin, pokud nejste čtyřicetiletá ženská....atakdále ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Dylan je kurva genius! Během necelé hodiny a půl dokáže proprat všechny společenské témata tak dokonale, že jsem nestačil valit bulvy. Od kouření, přes rasismus a křesťanství po homosexualitu a ženy. Všechny souvislosti se z něj jen hrnou a všechno do sebe zapadá jako dobře namazaný hodinový stojek. Jestli v současné době existuje lepší Stand-Up komik, já ho neznám. ()

Vironey 

všechny recenze uživatele

Vystoupení Dylana Morana mě vždycky zaručeně vytáhnou z nudy či špatné nálady. Jeho humor je prostě neskutečný - přirozený, samozřejmý, cynický, roztomilý, sarkastický, uličnický, ujetý, hluboce lidský, úžasně lehký a přitom nikdy povrchní. Nevím, jestli to dělá ten merlot, který si vždycky k projekci dám, ale nic tak úžasně osvěžujícího snad ani neexistuje (když nepočítám Like, Totally a What It Is). ;) ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno