Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zajímavá výročí týdne uvádí Saskia Burešová. (Česká televize)

Recenze (95)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem se na tento pořad České televize díval celkem pravidelně, ale poslední dobou už jen opravdu sporadicky. Líbil se mi na něm ten „průlet“ historií i zajímavosti ze světa známých osobností. Navíc to mnohdy bylo i dost poučné a Saskia Burešová si za svou práci zaslouží uznání a ne posměch… ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Moderátorka pořadu Saskia Burešová už dost přesluhuje. To samé platí o tomhle pořadu, který stále straší na obrazovkách už druhou dekádu, i přes skutečnost, že dneska už jsou všechny informace o výročích významných událostí i osobností na netu. Pro mě je to "narodil se a umřel", protože historií jsem nikdy nežil a dějepisec ze mě nikdy nebude. Ještě bych uznal určité kvality tohoto pořadu, kdyby to bylo zpracováno nějak invenčně, ale ta strojová nuda to moc nevytrhne. Do toho ošklivá grafika, která nedoznala za ta léta výraznějších změn. Beze změn na vzhledu zůstala vlastně i Burešová, u níž je obdivuhodné, že léta letoucí vypadá stejně a opravdu zachovale. A přesto, že pořadu dodává osobitost, tak pořadu jako takovému schází nějaké oživení, protože přemíra dat a informací je z mého pohledu nezáživná. Kdo si to má po skončení pořadu pamatovat, že ano. 40% ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Člověk po těchto informacích neděli co neděli doslova a vždy dychtí také jste toho názoru? Mohlo by to být však delší, nicméně zpracované to je bravurně a moderátor v tomto případě paní Burešová je zde opravdu na místě..Unikátní dlouhodobý projekt, stálice mezi vzdělávacími a informačními pořady, který si myslím že na naše obrazovky celkem po právu patří.. ()

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Je to sice dost nuda, protože je to kulturně vzdělávací pořad. Jednou tyto pořady vymizí a zbydou jen sračky typu talentmanie, Kriminálka "Velkééé město" ,Tisíc a jedna noc apod. Většina z nás nebude vědět nic o historii,literatuře, významných osobnostech našich i světových dějin, budeme krotcí, blbí a zmanipulovatelní. Otroci moderní společnosti, kde vládnout banky, režim a lidé, kteří ví víc než jen to kdo koho přefik v nějakým seriálu... ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Koukam tady na ČSFD se dá fakt ohodnotit vše. No ke Kalendáriu - zajímavý pořad, bohužel natolik nudně podaný že se to prakticky nedalo sledovat pravidelně. Takhle díky informativní hodnotě dávám tži hvězdy, coby lehký nadprůměr, nějakých 55%. Ale dokážu si představit takovýto pořad podaný například Karlem Čáslavským stylem, jakým je podáváno Hledání ztraceného času...pak by to nejspíš dalo nad 80%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama