Reklama

Reklama

Když masový vrah Otis (Bostin Christopher) unese Riley Lawsonovou (Ashley Johnsonová), případu se ujme FBI. Dívce se však podaří utéct a její rodina vezme spravedlnost do vlastních rukou. V americké hororové komedii režiséra Tonyho Krantze dále hrají Daniel Stern, Illeana Douglasová ad.  Titulní postava americké hororové komedie Otis Broth (Bostin Christopher) potřebuje získat dívku na školní ples a Riley Lawsonová (Ashley Johnsonová) je přesně ta, koho hledá. Avšak naneštěstí pro ni, Otis má dost neblahé metody, jak udělat dojem na opačné pohlaví. Je totiž psychopat a masový vrah. Rodiče unesené dívky se obrátí na FBI, která se případu ujme, ale Riley se podaří utéct a kontaktovat svou rodinu. A ta, znechucena neschopností federálních agentů, se rozhodne, že vezme spravedlnost do vlastních rukou a únosci se pomstí. Pak se však nečekaně objeví Otisův bratr Elmo… Dále hrají Daniel Stern, Illeana Douglasová, Kevin Pollack a Jere Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost! Obtloustlý asociál si chce vynahradit se čtyřicítkou na krku své adolescentní roky a tak unáší holky, spoutá je řetězem a dělá, že je balí ve svých připravených kulisách. Měla to být komedie, ale jediné, co je zde vtipné je přiblblý agent FBI, zbytek je jen trapný a nudný škvár pohybující se někde na pomezí satiry, thrilleru a totální nepovedené parodie... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

V pohodicke zabavna cierna komedia a nie horor. A mozno predsa tam len nieco bolo z hororu. Otis bol pekny podivin, ktoreho tyranizoval vlastny brat a robil z neho neschopneho debila co si ani nevie najst zenu. Otis ani nebol zabavny, skor nudny. Najvacsi magor bol podla mna ten agent FBI, ktory bol extremne trapny. Hral sa na najvacsieho frajera, ktory si len namyslal aky je skvely policajt:) Najdrsnejsia bola rodina tej unesenej Riley, ta sa nesrala a sla si to rovno vybavit do domu toho uchyla. Tam miesto neho umucili a zabili jeho brata. Nakoniec ho rozkuskovali a hodili do kontajnera. Najlepsi z nich bol jej brat, ten sa z nicim nesral a povedal si vzdy svoje. Ako priklad uvediem oslovenie toho trapneho agenta, ked mu povedal ze je agent hovnas:))))) Tych hlasiek tam bolo viacej, ktore stoja za rec. Drsnak-brat nakoniec nasho mileho a neohrabaneho Otiska surovo zabil brokovnicou,,he he Celkovo film ani neviem poriadne kde mam zaradit, ale thriller to urcite neni, ako tu pisu. Skor je to slabsia komedia okorenena ciernym humorom, ako som pisal tu na zaciatku tohoto komentu. Skoda, ze tych zabavnejsich momentov nie je pouzitych viacej v tomto nenarocnom filme. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu jsou všichni úchyláci, ubožáci nebo kreténi. To má za následek hodně pošahanou poetiku filmu. Což se ale dá považovat za klad. Černej humor občas docela dobře funguje, horší je to s tempem vyprávění. Hlavně v druhé polovině je pár pasáží, které film zdržují. Leccos zachraňuje výběr hudby. Umím si představit, že pro určitou část obecenstva to může bejt docela kult. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další z případů, kdy se vyplatí nečíst jak komentáře, tak hlavně zdejší obsah. O to větší překvapení v sobě Otis ukrýval. Tahle příjemná variace na "únosovky" v sobě kloubí násilí a černý humor tak často a galantně, že jinak klasickou scénu hned povyšuje na vyšší level zábavnosti a nevypočítatelnosti. Závěrečná třetina je díky tomu tak hezky absurdní a ujetá, že tu její nepřehlédnutelnou debilitu ještě rádi hodíte za hlavu. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Prapodivnosť Krantzovho debutu Sublime nebola dychberúcim pôžitkom hodným dlhotrvajúceho obdivu, no rozhodne ani úplným prešľapom, ku ktorému má druhý režisérsky počin tohto tvorcu veľmi dobre nakročené. Divák čakajúci morbídnu zábavu v réžii brutálnej čiernej komédie (s hororom nemá táto snímka spoločné vôbec nič) môže zabudnúť na svoje optimistické nádeje a, rovnako ako ja, len nečinne prizerať 100 minútovej premrhanej príležitosti. Okatá Illeana Douglas ako maminka s veľmi zaujímavou, no nevyužitou, fantáziou (nakoniec sme sa nedočkali ani kokteilu s rozmixovaných prstov) je skvelá, omnoho viac zaujímavejšia než v rámci rodinných vzťahov konzervatívny otecko Daniel Stern (pamätáte sa ešte na jeho zápolenie s malým Kevinom, ktorý bol Sám doma ?) a pozíciu spoľahlivo zahraného vedľajšieho partu zastupuje udatne umučený Kevin Pollack. :) Obsadenie doplňuje neznámy Bostin Christopher, ako náš malý, veľký psychopat, no je postavičkou značne nevýraznou a až banálne naivnou, takže neočakávajte žiadne bezhraničné psychopatické hrátky. Úsmev na tvári mi vyvodil hlavne soundtrack so skvelo zastúpenými skladbami, no sympatické hudobné pomrkávanie nevyvráti rozpaky zo snímky, ktorá je pramálo zábavná. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama