Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (306)

Terva 

všechny recenze uživatele

Podle pravdivého příběhu kluka, který měl rakovinu a možná halucinace z léčby, kterou procházel. Film opět upozorňuje na to, že ten kdo věří v Boha, potká i Ďábla. Příběh je sám o sobě dost smutný a je okořeněn hrůznou událostí z minulosti, která se vrací do součastnosti. Silný příběh plný mrtvol a strachu. Asi dvakrát jsem se nefalšovaně leknul. Je celkem jedno, zda tomu věříte, ale já věřit chci....berte to jako varování. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dobře je to rozjeté, má to pár zajímavých prvků které do americké duchařiny vpouští trochu čerstvého vzduchu a ještě to nestihlo úplně zklouznout do sraček aktuálního duchařského mainstreamu..... Ve výsledku to bylo docela fajn a i přesto, že to sem tam zasmrdělo kokotinou z toho mám dojem spíše pozitivní. ()

Reklama

Skrk 

všechny recenze uživatele

Už mě nudí ty vtipné nápisy na začátcích hororu: "NATOČENO PODLE SKUTEČNÉ UDÁLOSTI". Docela ně to pořád udivuje, co všechno se v té Americe nedělo. :o) Další z klasických hororů o strašidelných domech. Lekaček bylo celkem dost, ale většinou už tak ohrané, že spíš zíváte. (Pohled do zrdcadla a najednou...BÁF a vyletí plesnivý obličej) Jen pár lekačkám jsem se neubránil a vyjekl jsem. Jinak film je opět natočen pro nenáročného diváka a dost připomíná další typický "horor" Amityville Horror... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, famózní střih, bezchybná kamera, dobré herecké výkony - to vše charakterizuje tenhle horor. Bohužel příběh filmu si drží zajímavost tak do 60. minuty, ale pak se zvrhává do šílené duchařiny plné strachu. Což to bych možná ještě vydýchal, ale to, že ta rodinka furt bydlí v domě a den co den se nechá děsit k smrti, to mi přijde už hodně směšné. Člověk je stvořený podle mě tak, aby se strachu a pokud to nelze, tak od něj utíkal. A to bych udělal teda já i s celou mojí rodinkou. Spakovat hacafraky, sednout třeba do letadla a zmizet na týden k moři. Pokud by mě zlo dohonilo i tam, tak teprve potom by se dalo uvažovat jak s tím zlem bojovat. ... Každopádně film ode mě dostane 4 hvězdičky, protože práce kameramanů je opravdu na velmi vysoké úrovni. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V podstatě úplně stejný jako 3:15 Zemřeš, ale s tím rozdílem, že tohle je o třídu strhujícnější a režijně povedenější. Slušná hudba navíc vytváří hodně emotivní (né tak doslova) momenty, který většina těhlech hororů postrádá. To nic ale nemění na tom, že i v nabušenym filmu podle true story nebudou starý dobrý klišé scény, který z toho dělaj jenom další typickej horůrek (rozhodně né špatnej, ale ani né dobrej). Strhující konec společně s Eliasem Koteasem přidává tu čtvrtou hvězdičku (horší čtvrtou hvězdičku). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)

Reklama

Reklama