foto

Kyle Gallner

  • nar. 22.10.1986 (31 let)
    Filadelfie, Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kyle Gallner (klučina s plavými vlasy, modrýma očima a roztomilým úsměvem) se narodil 22.10. 1986 ve Philadelphii (Pensylvánie, USA). Z jeho soukromého života zatím stojí za zmínku především složitá operace srdce, kterou musel podstoupit v pouhých čtyřech letech. Už jako dítě mnohokrát snil (ostatně jako většina ostatních), že se jednoho dne stane hercem. Ale jako jeden z mála si může skutečně říct, že se mu dětský sen splnil - a to úplnou náhodou! Všimli si ho totiž ve chvíli, kdy doprovázel na konkurz svou sestru.

Ve svých osmi letech se poprvé mihl v seriálu "DOTEK ANDĚLA", jehož hlavním hrdinou je - jak už název napovídá - anděl s tváří mladé ženy, který je vyslán na zemi, aby pomáhal jejím obyvatelům. Po této zkušenosti upadl mladičký "skoro" herec na pět let do zapomnění, ale roku 1999 se objevil v (již populárnějším) seriálu "ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI", který nastartoval jeho bohatou seriálovou kariéru.

Následovaly ne příliš významné roličky v seriálech jako "TŘETÍ HLÍDKA", "SOUDKYNĚ AMY", "POLICEJNÍ OKRSEK", "JACK A BOBBY" či "SBĚRATELÉ KOSTÍ", ale i přesto stačily, aby si ho všimli další filmaři. Kyle se do podvědomí diváků dostal především díky roli Cassidyho - bohatého, ale nikoli šťastného, synka vlivného otce - v seriálu "VERONICA MARS", kde se objevil celkem ve 26 epizodách a jeho odchod ze seriálu zasáhl nejednoho televizního diváka. Nejspíš neunikl ani očím fanoušků, kteří pravidelně sledují "ODLOŽENÉ PŘÍPADY" (episoda Rampage je jednou z nejznámějších a nejlépe hodnocených v celém seriálu) a seriál "CLOSER".

K jeho posledním seriálovým zkušenostem patří především krátké hostování v supermanském seriálu "SMALLVILLE", kde si střihl roličku Barta Allena. Kluka se stejně výjimečnými schopnostmi, jakými disponuje hlavní hrdina. Nyní ho znají především fanoušci "KRIMINÁLKY: NEW YORK", a to díky roli Reeda Garretta (mladého novináře, který přijíždí do NY hledat svou biologickou matku, což je shodou okolností zesnulá žena Maca Taylora).

Můžeme ho však vidět i ve filmových rolích. Asi na dvě minuty se mihl v psycho-thrilleru NOČNÍ LET, ale mnohem více prostoru dostal v oceňovaném dramatu RED, kde si zahrál po boku Briana Coxe. Mladičký, ustrašený a provinile vyhlížející Harold by se dal nazvat jeho první skutečnou rolí. Jeho dalším, zajímavým projektem je krátkometrážní - a bohužel neznámá - všehochuť s názvem TRUNK, která se odehrává v poušti a hlavními aktéry jsou dva mladí studenti, kterým nevinný výlet změní životy.

Filmová kariéra je v plném proudu, a proto není divu, že se máme ještě na co těšit. Hned 20.8. 2009 startuje v našich kinech horor inspirovaný skutečnou událostí s působivým názvem HRŮZA V CONNECTICUTU, kde se bude Kyle muset vypořádat s duchy obývajícími jejich nový dům, kteří mají zálusk na jeho duši. Mezi nejzajímavější připravované snímky patří nová NOČNÍ MŮRA V ELM STREET nebo romantické fantasy UNICORNS (Jednorožci).

Tereza "Allien.9" Kašpárková

Herecká filmografie

Filmy

2018 Far Cry 5: Inside Eden's Gate
Ghosts of War
2017 The Men
2016 Do posledního dechu
The Cleanse
Zen Dog
2015 Band of Robbers
Welcome to Happiness
2014 Americký sniper
Dear White People
Just Before I Go
2013 CBGB: Kolébka punku
Nádherné bytosti
2012 Na mol
2011 Cougars, Inc.
Krvavý stát
Losers Take All
Magické údolí
Ptáčata
2010 Cherry
Krásný chlapec
Noční můra v Elm Street
2009 Hrůza v Connecticutu
Jennifer's Body - Bacha, kouše!
2008 Gardens of the Night
Red
Trunk
2007 Banální prohlídka
2006 Danika
2005 Noční let
2003 Finding Home
Red Betsy
2001 Léto k nepřežití

TV seriály

2017 Hit Somebody (TV seriál)
Outsiders (TV seriál)
Unbroken Chain (S02E13)
What Must Be Done (S02E12)
The Run (S02E11)
další epizody (13)
2016 Outsiders (TV seriál)
Long Live the Bren'In (S01E13)
All Hell (S01E12)
Mortar (S01E11)
další epizody (13)
2014 Play It Again, Dick (TV seriál)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Přítěž (S04E07)
Konečné stadium (S04E05)
Na cestě (S04E04)
další epizody (6)
2012 Jan (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Heathridge Manor (S07E19)
2010 Kriminálka New York (TV seriál)
Kotlík zlata (S06E17)
Smallville (TV seriál)
Icarus (S10E11)
2009 Smallville (TV seriál)
Doomsday (S08E22)
2008 Na doživotí (TV seriál)
Černý pátek (S02E08)
Kriminálka New York (TV seriál)
Taxi (S04E20)
Osobní faul (S04E19)
Stvořeni pro vraždu (S04E17)
Policejní odznak (TV seriál)
Family Meeting (S07E13)
Game Face (S07E05)
Genocide (S07E04)
2007 Velká láska (TV seriál)
Sešlost (S02E03)
Náprava škod (S02E01)
Médium (TV seriál)
The Boy Next Door (S03E15)
Kriminálka New York (TV seriál)
Skryté kosti (S03E15)
Smallville (TV seriál)
Spolek spravedlivých (S06E11)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Impulsive (S09E03)
2006 Four Kings (TV seriál)
Velká láska (TV seriál)
Vyklizení (S01E07)
Aférka (S01E05)
Zatmění (S01E04)
další epizody (4)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kudrnatá holka (S02E07)
Kriminálka New York (TV seriál)
Sladkých šestnáct (S03E10)
Důsledky (S03E08)
Veronica Mars (TV seriál)
Mimo záznam (S02E22)
Odváženému štěstí přeje (S02E21)
Já jsem Bůh (S02E18)
další epizody (7)
Odložené případy (TV seriál)
Běsnění (S04E01)
2005 Closer (TV seriál)
Skater Boys (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Veronica Mars (TV seriál)
Moje zlá matka (S02E09)
Kdo by ublížil dítěti (S02E07)
Podvody jenom podvody (S02E03)
další epizody (8)
2004 Jack & Bobby (TV seriál)
Smallville (TV seriál)
Rychlejší než blesk (S04E05)
2002 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Juvenile (S04E09)
2000 Policejní okrsek (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
Třetí hlídka (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace