Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Snímek přichází s osvědčenou hororovou klasikou v podobě "Inspired by a true story" starého domu s děsivou minulostí, jejichž hrůzy a tajemství musí hlavní hrdina postupně začít odhalovat. Námět příběhu je zajímavý a je nápaditě a působivě zpracován. Herci, včetně hlavního představitele, sympatického Kyla Gallnera, své postavy ztvárnili přesvědčivě. Spousta scén je opravdu povedených, např. vytírání podlahy nebo promáčklá zeď. Také se dočkáme spousty lekaček, které jsou však vyváženy rozrůstajícím se příběhem a stupňujícím se dějem. Působivá pro mě byla závěrečná, ohnivá, scéna. Pár momentů mi přišlo lehce přehnaných, ale to je jen malá trhlina, v mém více než kladném celkovém dojmu. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Moc dobře udělaný horor. Od scénáře, přes hudbu a atmosféru, výkony herců až po skvělé triky. Samozřejmě, své mušky to má, ale ty hravě překryjou klady tohoto filmu. Některé scény jsou opravdu vcelku dosti nepříjemné a skvěle udělané. To, že film staví na reálném základu sice již dnes nikoho neohromí, ale v tomto provedení to filmu dává ten správný hororový nádech. Byl jsem překvapen a jen doporučuji. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdepak znovu se už se na tuto variaci na strašidelný dům nepodívám. Hodně tomu čouhalo z nohavic třeba 3:15 zemřeš. ..........-"Navíc úplně vidím ty lekací scény, tady se budeš sklánět u zrcadla a až se zvedneš a podíváš do něj uvidíš tam ohořelou mrtvolu co se šklebí. A tohle zopakuj na různých místech s podobným efektem několikrát po určité době a máš 80 % hororu hotovo. Přidej samozřejmě nějakého hrdinu, hlavně nepřidávej žvásty o bohu (tady se to stalo) a ještě to chce nějaké to finále. Ideální je požár domu. No a do titulků by šlo třeba napsat že už se v tomto strašidelném domě nikdy nic nestalo a všichni žijí spokojeně až dodnes. Máš to"? -"Jo". ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Hrůza to teda fakt byla, to se musí nechat. Tento snímek není nic jiného, než samoúčelná vykrádačka, která dává fádnosti nový rozměr. Na začátku se nás tvůrci snaží navnadit tvrzením, že jde o příběh podle skutečné události, ale velmi rychle vám dojde, že tohle má ke skutečnosti zatraceně daleko. A když opomenu takové úlety, jako že například autoři v životě neslyšeli o razkladu tkání, zůstává nám pouze nemastné, neslané a okoukané cosi. A ten rozjezd v poslední půlhodině to už neměl ani sebemenší šanci zachránit. No jo no... Kdyby to alespoň tak zoufale nepřipomínalo The Amityville Horror říznutý Silent Hillem... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela překvapení tahle duchařina pro mne ... V tomto subžánru moc nejedu a jde docela mimo mne, ale jednou za čas nějaký skouknu. Musímuznat, že jak ty kvalitnější, tak ty méně kvalitní jsou náměty a zápletkami dostvyčerpané a je to obsahem skoro stále dokola. Ani tento snímek se od bratříčků příliš neliší. Zpracování je ale docela dobré, pořád se zde něco děje, lekaček je spousta, často jsou jinde, než jsem čekal. Výtvarná stránka je suprová, ta tomu filmu fakt dodává šmrnc ... :-)) Některé části filmu jsou ...až trapné", některé fakt super... SPOILER: "Třeba obsah zdí a kdyžsi představím, co mám všude ve stěnách baráku je fakt nářez, brrrrr!!!!" Finále vrcholí výrazně dramaticky. Po shlédnutí jsem si i já, "freak possessed by exploitation", mohl říci: "Zase jeden kvalitní horor za mnou ... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Podľa slov Carla Glatzela staršieho trpel jeho brat záchvatmi a halucináciami, čo bolo dôsledkom jeho mentálneho ochorenia a nie posadnutosťou duchmi. A keď v roku 2006 vyšla v poradí druhá publikácia údajne pravdivej knihy "The Devil in Connecticut" manželov Warrenovcov zažaloval. Povolenie na vydanie knihy však dal Carl Glatzel starší, keď mu Warrenovci prisľúbili, že sa všetci stanú milionármi, ale nakoniec dostali iba 2000 dolárov načo neskôr reagoval slovami "Myslel som, že konám správnu vec v správnom čase. Spravil som však veľkú chybu. Najväčšiu chybu svojho života, ktorú dodnes ľutujem".
    (Raccoon.city)
  • Tento příběh se poprvé objevil v románu "In A Dark Place: The Story of a True Haunting", jehož autorem je Ray Garton. (Chatterer)
  • Ed Warren a Lorraine Warren, kteří se podíleli na vyšetřování případu, vyšetřovali také případ v Amityville. (Chatterer)

Reklama

Reklama