Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v New Yorku v 90. letech 19. století. Lady Lou (Mae Westová) pracuje v salonu a stýká se tak s mnoha muži pochybné pověsti. Seznámí se s mladíkem, který se jí představí jako Captain Cummings (Cary Grant v jedné ze svých prvních rolí), vedoucím pobočky Armády spásy v sousedství. Ukáže se ale, že Cummings sehraje důležitou roli nejen v životě Lou, ale i všech mužů ze salónu. (ČSFD)

(více)

Recenze (22)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"They say money talks, but this can only whisper."     Komédia zaradená medzi 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete (nominovaná aj na Oscara), na ktorej nevidím také kvality, ktoré by ju stále radili do tejto vybranej spoločnosti. Ten mohutný úspech u divákov i kritikov je pre mňa dosť nepochopiteľný, zrejme ide o akýsi lokálny americký fenomén. Na tomto diele s motívom konfliktu lascívnej vyzývavosti a náboženského konzervatizmu, s plytkým scenárom i postavami, ma zaujali iba dve veci - dobové piesne a zopár vtipných replík ("You know ever since I sang that song, it's been haunting me." "It should haunt you. You murdered it."). Za zmienku ešte stojí výskyt mladého Caryho Granta, ktorý je ako nageľovaný, zmaľovaný panáčik doslova na nepoznanie (obzvlášť, keď ho človek pozná najmä z jeho podstatne starších rolí, keď ešte ako 60-ročný hrával donchuana). Dosť nepríjemným zjavom je pre mňa hlavná predstaviteľka Mae West s tým jej čudným nosovým hlasom (a spevom) a podivným úškľabkom. To, čo v 30. rokoch pripadalo ľuďom príťažlivé a provokatívne, je už dnes úplne mimo misu.     "Well, surely you don't mind my holding your hand." "It ain't heavy. I can hold it myself." ()

Chung 

všechny recenze uživatele

Některé filmy, které vznikly předtím, než se začal důsledně vymáhat Haysův kodex, jsou z pohledu dalšího vývoje Hollywoodu naprosto neuvěřitelné. Jen o pár let později už by byl tak silně sexuální tón filmu nemyslitelný. Westová je úplně úžasně bizarní a Grantovi to v černé uniformě sluší jako málokdy jindy, ale zejména kvůli dost samoúčelnému scénáři je jen dobře, že film skončí dřív, než se stane nezáživným. ()

Reklama

marťan 

všechny recenze uživatele

Byla to komedie u které jsem se bohužel jaksi moc nenasmála. Možná, že to zapříčinila především Maye West svým naprosto nehereckým vystupováním, a přehnaným kroucením boků, jako koráb na rozbouřeném moři :o). Cary Grant už byl v roce 1933 nadějný, talentovaný začínající mladý herec, a jeho komediální přístup k ději bylo tak trochu "jinačí kafé :o)" ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Vše co bych chtěl k tomuto filmu říci, již napsal ve svém komentáři Hejtmy. Mae Westová je neuvěřitelně špatná a ničím zajímavá herečka. Děj filmu snad psal zkrachovalý fetující pisálek na koleni s pistolí u hlavy. A s tím koncem jsem si opravdu říkal: To si z nás děláte p*del?! Alepsoň, že je to krátké. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pre-code santanova podivana s prapodivnou Mae West. Vlastne porad nevim co si o tom jejim kultu myslet, tenhle styl na pomezi vulgarity, porna, arogance, asertivity a bordelove vychytralosti neni uplne muj obor...na druhou stranu urcitou stavnatost tomu priznat clovek musi... :) P.S.: Je tam par peknejch pisnicek, z nichz bych vyzdvihl predevsim krasnou Silver Threads Among the Gold, kterou tam zpiva Fred Santley. 3+ ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Film přišel tehdy na riskantních 200 000 dolarů, ale vydělal více než dva miliony jen za první tři měsíce promítání v Americe, čímž se stal jedním z finančně nejúspěšnějších a nejziskovějších titulů, jaké Hollywood kdy vyprodukoval. (Pavlínka9)
  • Film je adaptací úspěšné broadwayské hry "Diamond Lil", kterou napsala Mae West na základně vlastních životních zkušeností. (kenny.h)
  • Studio mělo v době natáčení finanční potíže, proto místo obvyklých patnácti až dvaceti týdnů dostalo na natáčení pouze osmnáct dní. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama