Reklama

Reklama

Jeskyně smrti

Trailer 2

Muž se probouzí hluboko v nitru jeskyně. Trpí amnézií. Nedokáže si vzpomenout na to, jak se sem dostal a ani na to, co se stalo s mužem, jehož tělo leží vedle něj. S tajemným stvořením v patách se musí vydat do tohoto podivného a fantastického světa. Chce-li se Tolbiac dostat na povrch, nemá jinou možnost, než použít REZO ZERO, tajná pozorovací stanoviště v tomto opuštěném, hřbitovu podobném dole. Vydává se na cestu veden kořeny rostliny. Příběh muže, který se někdy dozvídá pravdu z archivů opuštěných laboratoří, jež se skrývají v této podzemní síti, jindy pomocí vlastního, podivně zesíleného instinktu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (122)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Ona to není vyloženě nuda. Příběh by mohl být i zajímavý, kdyby nebyl tak šíleně rozkouskovaný a skoro až nepochopitelně nestravitelný. Vše ale spolehlivě pohřbí herecké výkony, papundeklová brnění vojáků, vtipné dialogy a pseudo-intelektuální, mnohoznačný konec s přihlouplým rádo-by poselstvím... Přímo do nebe volající blábol. PS: ani ta "temnota" není moc cool a atmosférická, spíš je na škodu. Člověk půlku filmu čumí do tmy... ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že si ze seznamu můžete odškrtnout třistašedesátoupátou vykrádačku sawcube. Jenže ouha, pak se ukáže, že je tomu jinak. Že počítačové hry dostoupili nového levelu a to takového, že na jejich děj a průběh hráč/ka již nemá žádný vliv a jen sleduje co se odehrává. Eden Log je prostě tou z pocitového hlediska nejpovedenější filmovou adaptací počítačové hry. A to i v případě, že žádná předloha počítačové hry pro tento film neexistuje. Celou dobu jsem si připadal, jako bych přes rameno někoho kdo hraje hru sledoval monitor počítače jak hraje a jak mu to jde a nebo právě jako že hraji hru, jen na ni nemám žádný vliv. Prostředí, děj, scény, úhly kamery, barvy, postupy – to je prostě počítačová hra. A jelikož mě hry již nějaký ten rok nijak neberou, nebrala mě ani tato jejich filmová verze. Je to nuda k uzívání. O čemž svědčí i to, že jsem celý tento komentář napsal již v 36 minutě filmu a ani v 55 minutě (a bylo to hodně dlouhých a protrpěných 55 minut), kdy jsem film znechuceně vypnul, na tom nehodlám nic měnit. Ta necelá hodina co jsem to sledoval mi připadala jako věčnost. Nudné, nezajímavé, nijaké. Na tohle je můj intelekt asi moc nízký. Odhodlal-li bych se dát nějaké jiné hodnocení než odpad, bylo by to asi tak 0,00000000000000001* za tu samičku v dost nepovedené „erotické“ scéně, těsně před mým vypnutím. ()

Reklama

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Film začíná černou obrazovkou, ale já jsem ze zvědavosti vyčkal, jestli se tam přece jenom něco ukáže nebo zda černá obrazovka vydrží až do konce filmu. Kolem sedmé minuty se objevily nějaké obličeje a ozvaly se jakési hlasy, nicméně smysl to moc nedávalo. Jako již poměrně zkušený filmový divák však vím, že není nezbytně nutné, aby film dával smysl, a vůbec už není zapotřebí, aby člověk chápal kdo, co a proč. Někteří filmoví tvůrci totiž právě tohle pokládají za zvláště vytříbené umění. Zbytek filmu trvajícího dlouhých 98 minut se odvíjel zhruba v podobném duchu, ačkoli postupně vyšlo najevo, že děj obsahuje i nějakou myšlenku. Film na mě silně zapůsobil, konkrétně tak, že u mě vyvolal úporné zívání. Občas jsem si musel udělat pauzu na cigáro, abych si trochu odpočinul a lépe toto ojedinělé dílo vstřebal. Koukám, že hodnocení výrazně osciluje od nuly do pěti. Dávám nula bodů. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně film pro mě. Vlastně až před koncem můžete doopravdy začít tušit, o co přesně v tom filmu jde, do té doby můžete jen přemýšlet, spojovat okolnosti, hledat pravdu a přitom sledovat dokonalé vizuální a atmosférické orgie. Log mi ztvárnil jeden z mých archetypů temné a dusivé atmosféry, a to způsobem, který jinde rozhodně nepamatuji - v tom dusnu, strachu a nejistotě by se dalo přímo plavat. Na druhou stranu musím připustit, že někdy to přecejen není tak úplně ono, některou tu scénu bych pojal jinak, něco bych vypustil, něco přidal, ale není to můj film; a tak můžu k něčemu podotknout, ve výsledku se utopit a autorovi se poklonit. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Absolutně nevím jak tohle mám hodnotit, za prvé na to co jsem viděl, neskutečně dlouhě a zmatené. K tomu se vše odehrává jen a jen ve tmě, tak že tam někdo neustále cvaká vypínačem a třese kamerou, tak, že máte mžitky před očima. Kdo přežije půl hodinu, zjistí, že vlastně nic neví o co jde. Pak se trochu začíná aspoň orientovat kdo je kdo, ale po další půl hodině ví to samý co po tý první - to jest kulový. A tak to pokračuje až do konce, kde sice jakýsi pokus o vysvětlení je, ale stejně z toho prd pochopíte. Ano je to ten film, který musíte vidět znova, aby jste ho možná pochopili, jenže silně pochybuju, že na to má někdo chuť znova to podstoupit, já určitě né! Já mám podobný sci-fi filmy rád, ale musí to mít náký smysl, třeba blbý, ale aspoň něco, ale tady nebylo nic. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Celý film yl natočen ruční kamerou v různých podzemních lokalitách. (Terva)

Reklama

Reklama