Reklama

Reklama

Návrat do Červeného města

(studentský film)

Obsahy(1)

Snímek Návrat do Červeného města je silně inspirován geniem loci rozpadajících se zlínských cihlových „Stínadel" - baťovských továrních areálů a čtvrtí. Diváci se spolu s hlavním hrdinou ponoří do tajuplného Červeného města, fiktivního prostoru, vytvořeného výhradně z baťovských cihlových budov. Nitky propleteného příběhu se splétají v jedinou, která vede nejen k odhalení starého zločinu, ale také zmařeného plánu geniálního Továrníka a nakonec i k hrdinově zapomenuté minulosti. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (17)

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

Kombinace Kafkova Zámku a Lynchova Modrého sametu, která oslavuje Tomáše Baťu a vzbuzuje nostalgii po časech, kdy baťovský komplex zářil světovým jasem. Proč ne. Ta fajn lávka mě upoutala a už jsem se ji chtěl vydat hledat, ale prý tam ve Zlíně není, tak nevím, proč mě takhle někdo podved - to chce stupínek dolů. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Z palce vycucaná story s pár pěknými (rád uznávám!) pohledy kamery na >existenciálně-funkcionální< fasády baťovského Z., ve výsledku však utahaná jako nějaká televizní inscenace z dob tak 20 let tamů nazád do G. Do toho marně >snažící se< herci, deklamující své repliky jako nějaké ochotnické sdružení na divadelní soutěži valašského formátu. Chyběl už jen Polívka coby král velkomožný "továrník" ex machina... A ten žvást - "V devětatřicátém šli všichni z plánovacího do plynu..." - vypouštějíc z huby ani nevím jak se ta hvězda jmenuje a... :-o ! ! ! ... Sic! Tak už jen za tuhle repliku bych tomu debilovi scénáristickému nakopal kušňu... . . . Sračky krámy, obalené do genia loci "červeného města", jinak pak nic jiného, než další kravina, vyprodukovaná vytrendovanými čudláckými nickami. - - - P.S. A jen tak mimochodem - odehrálo se to teda 30 (?) let nebo 25 (!) ? ? ? - po té >okupaci< "nejvýchodnějšího města republiky"(!), čímž se mohl teda jako že změnit ten průběh války (?!) ? To si teda rejžo znovu projeď... :-[ - - - P.P.S. Původně jsem i chtěl dát dvě hvězdičky - jednu čistě za kameru a druhou trošku s nadhledem za hudbu (byť člověk pořád musel přemýšlet, kde už něco takového slyšel...), ale za ty neuvěřitelné bláboly nakonec z toho zbyla jedna se sebezapřením. A je úplně jedno, že místy se na ten produkt pěkně kouká. Asi jako na nějaký ten zpomalený a neomaleně do hodiny protažený hudební klip, že... - - - - - (Poprvé viděno 13.4.2009 příznačně kde jinde než na ČT2, komentář zde mezi adoranty a kamarády jako střízlivě šestý - 14.4.2009) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tato "retro" (jak moc retro je film, když se odehrává ve městě které tak i dnes stále vypadá?) detektivka ze Zlínské alternativní historie je asi to nejlepší, co v tomto filmovými ateliéry kdysi tak vyhlášeném městě vzniklo za posledních 50+ let. Jen teď nevím jak moc je to pochvala pro film, a jak moc kritika Zlínského filmu. 7/10 ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Krásně vykreslená atmosféra Zlína a poměrně širokého okolí, do kterého je zasazen příběh rozplétající události spojené tenkou nití vzpomínek s jednotlivými místy a místečky. Bravurně vykreslené detaily, které diváka majícího vztah ke Zlínu neponechají chladným. Jenom škoda některých vykonstruovanějších dialogů, jež nepůsobily příliš přirozeně a trošku rušily. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

celkový dojem z tohoto absolventského filmu kazí jen pár nepřesvědčivých hereckých výkonů, naopak velkými klady jsou zajímavý příběh, kamera a krásná hudba, v neposlední řadě příjemná stopáž a kouzelné Červené město... doufejme, že o Tomáši Hubáčkovi ještě uslyšíme, tohle se mu prostě docela povedlo. 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (7)

  • Snímek získal Zvláštní uznání poroty / Zvláštní uznání pro snímek studentů filmových škol na festivalu Ostrava Picture 2008. (hippyman)
  • Premiéra filmu proběhla ve Velkém sále Malé scény ve Zlíně 13. prosince 2007. (hippyman)
  • Zdaleka ne všechna pěkná místa se nakonec do filmu dostala - některá byla produkčně neschůdná, jiná se hodila do jiného filmu. Vedlejším produktem mapovacích expedic tak vznikl "Průvodce Červeným městem". (hippyman)

Reklama

Reklama