Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozhdone iné prevedenie ako 1. diel... Predošlá časť tohto diela bola maximálne chaotická a veľmi "tlačila na pilu", avšak Addendum skrýva hĺbší zmysel a snaží sa zasiahnuť masy ľudí... Kopa vyslovených, ale aj nevyslovených myšlienok, opäť konšpiračné teórie, rozsiahly kontext, skupina ľudí, ktorá zda sa vníma svet okolo nás trochu inak... Hlavná dejová línia tohto snímku ma oslovila, donútila premýšľať a nakoniec na mňa spravila dojem a preto 9/10 ()

gjjm odpad!

všechny recenze uživatele

Nový Cajtgajst už není tak plný analfabetických chyb a paranoidně konspirativních blábolů. Na oplátku autoři jako obvykle objevují ameriku a sdělí vám na ploše dvou zbytečně strávených hodin pár všeobecně známých překvapivých faktů a v závěru vám navrhne pár nereálných komunisticko-utopických thesí. Napadá mě jediné positivum, totiž že je to zadarmo. To ale nestačí. ()

Reklama

Iguaner odpad!

všechny recenze uživatele

Zeitgeist je stejný odpad jako komunistické uspořádání společnosti, kterým navrhuje nahradit to současné. Směs lží, polopravd, vnitřních paradoxů a pár faktů, která má inteligentním očím otevřít oči? Ale kdo inteligentní uvěří např. tomu, že "v roce 1991 zaútočili Američané zcela bezdůvodně na Irák" a již 30 let existuje funkční prototyp auta na vodu? Možná tak Karel Gott :-) ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se nesnaží nikoho přesvědčovat, ale používají rétorické, manipulativní techniky jako všichni ostatní. Bylo to zajímavé a fajn, ale jakmile tam najel chlápek s ženskou a začali propagovat utopickou vizi Venus projektu a ke konci mě ještě vyzvali k bojkotu určitých bank, a abych se přidal k jejich hnutí, ztratil dokument na věrohodnosti a vážnosti. Zeitgeist: Moving Forward byl lepší a argumentačně zvládnutelnější. Jsem sám komu to připadalo, že se tady někdo snaží o komunismus, kde si budou všichni rovni a jak budeme mít nevyčerpatelné zdroje? ()

Strike 

všechny recenze uživatele

Prvních 10-15 minut je docela zajímavých. Poté se vloudí drobné pochybnostia a začíná to vypadat na oslidní propagandu. naštěstí se to cca v půlce zlomía příchodem Jocqua Fresca (chvilku jsem přemýšlel jaký drogy si tenhle pán nakládá) to začne být velice humorné dílo, které přemýšlející člověk nemůže brát vážně. Za co teda jedna hvězda? Asi za to, že jsem se v druhé půlce docela solidně zasmál... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama