Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Začnu hned s tím, co často vyčítám filmům, kde se jede v tandemu. Chci u parťáků cítit, že by jeden pro druhého udělali maximum. Že když bude třeba, ponesou ho v poušti na zádech a vlastním tělem udělají stín. Tady to přesně funguje. Johny Strong je prostě sympaťák a nejde mu nefandit. Když drží kvér víte, že jemu se nic stát nemůže. Kolega je sice v akci nevýrazný, ale není na obtíž. Navíc mu přesně věříte, že když ví, že ho doma čeká rodinka, nepůjde do ničeho po hlavě. Akce je natočená fajn a dává smysl. Jasně kluci na druhé straně tábora se chovají někdy pitomě, ale to už k žánru neodmyslitelně patří. Jediné co mohu vytknou je to, že jsem se do děje dostával tak nějak pomaleji. Ale zhruba od prostředku stopáže už to šlo samo. Za mě pohodových 70. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

No a čo, že pokusy o pitvu psychológie postáv sú komické, alebo že niektoré dialógy sú hrozné a herecké výkony podpriemerné. Čo sa vlastne očakáva od akčného béčka? Môj odhad je, že nenáročná akcia bez zbytočných hlbokých myšlienok a filozofických kecov, ak sa teda nemýlim. Detektív Riley je sympaťák (aj keď chodí ako keby mal vlka), ktorý likviduje nevyčerpateľnú zásobu "bad guys" a všetci fuckujú o život a výdatne krvácajú. Ja som sa bavila. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se ze zatuchlých direct-to-DVD vod vynoří nečekaný skvost. V případě "Sinners & Saints" se jedná o překvapení dvojnásobný, protože se jedná o první hlavní roli Johnnyho Stronga. Charismatický přeborník bojových umění se herectví věnuje na vedlejšák (v prvé řadě je hudebník a nožíř), nicméně svým charismatem i fyzickým vystupováním strčí do kapsy nejen všechny soudobé béčkové akční hvězdy, ale i drtivou většinu těch áčkových (jen Dwayne Johnson obstojí). Film samotný v sobě rovnou měrou spojuje naivní schematičnost svého žánru s nadstandardním naplněním schémat a řemesla. Na jedné straně tak máme zcela nemotivovaný děj, šablonovité záporáky a zvraty, které nikoho nepřekvapí. Jenže současně místy probleskuje pár prvků, které značí, že tvůrci se námětu zhostili s ambicemi, aby výsledek byl něčím víc. Klasický koncept buddy movie zde dostává svěží variaci v protipólu nelítostného muže bez závazků a detektiva se šťastnou rodinou. Namísto humorné roviny a la "Smrtonosná zbraň" je zde tento motiv rozveden vážně coby ozřejmění motivací hrdinů i coby prostředek jejich profilace. Hlavní pozornost ale po zásluze poutá řemeslné zpracování akčních sekvencí, které namísto soudobé módy blafování roztřesenou kamerou, která všechny sekvence mění v nepřehledný bordel, zde diváci dostanou až nečekanou symbiózu dynamické, ale přehledné kamery, rapidního střihu a především skvělého prostorového rozložení akce (což je věc, kterou opomíjí i řada áčkových produkcí). 7/10 ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Akční béčko „direct-to-dvd“, co (nejen) u nás prosvištělo éterem bez povšimnutí - což je nehezké a nesportovní! Na druhou stranu se moc není čemu divit, jde o drsnou podívanou (defakto bez děje) co nemusí zdaleka sednout každému (upalování zaživa, ustřelování hlav a hektolitry krve sou na minutovém pořádku), ovšem akce je exkluzivní (kulkami a výbuchy se nešetřilo), to vše navíc s vynikajícím, charizmatickým (a v podstatě neznámým) borcem v titulní roli (Johnny Strong). Patříte-li k milovníkům žánru a nevadí vám trochu toho kečupu navíc, pak budete chrochtat blahem. Obrovský překvapení a nadupanej akčňák jaxviňa! Více info viz moje recenze ZDE ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Mám nutkanie dať plných 5*, ale musím dať priestor aj objektivite. Fajnová porcia luxusnej akcie. Súboj na nože, úplná balada. Spomenul som si na oldschool buddy akciu v čele so smrtonosnou zbraňou. Johnny Strong je absolútny masér a ten to film si dal ako malinu. V živote som o tomto bušičovi nepočul, ale chcem viac! Po akčnej stránke skutočná lahoda. Konečne som si mohol poriadne užiť akciu ako za starých čias, keď sa ešte nehralo na efekty a guľometný strih. Veľká spokojnosť. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans. Časť natáčania však prebiehala aj v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Bar, do kterého jdou Sean Riley (Johnny Strong) a Colin (Sean Patrick Flanery), se jmenuje Boondock Saint, což odkazuje je originální název filmu Pokrevní bratři (1999), kde právě Sean Patrick Flanery ztvárnil jednu z postav. (Lumberjack)
  • Alternatívnym názvom tohto filmu je Bad Cop. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama