Reklama

Reklama

Die Tür

Trailer

David bol kedysi úspešný maliar, jeho život sa však začal rozpadať, keď nepriamo spôsobil smrť svojej sedemročnej dcéry Leonie. Jedného dňa, o sedem rokov neskôr, objaví dvere, ktoré mu umožnia začať odznova. Čo však spočiatku vyzeralo ako skvelá šanca na nový začiatok sa čoskoro premení na hrôzu, keďže nie všetko v minulosti je také, ako sa zdá... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pominu skutečnost, že námět je jeden velkej nesmysl a zaměřím se na to, že v rámci nesmyslu se snaží působit originálně. Také ale za to může děkovat Mads Mikkelsenovi, kvůli jehož herectví jsem docela i rád zapomněl na to, co do mě vštěpují sci-fi filmy minulosti, ale i současnosti. A to skutečnost, že mé budoucí já nemůže potkat, natož pak zavraždit, mé minulé já, protože v tu ránu by vytvořil časový paradox. Nicméně dobře...i přes tu absurdní zápletku jsem se docela dost bavil. Mads tu rozjel hodně slušného chlápka v psychologickém rozkladu, který mu film ve své druhé půlce dost kazil, aby dokázal, že vlastně nekoukám na drama, ale na letmo zaobalené sci-fi. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Velice milý film na sobotní podvečer. Nutné je podotknout, že jsem ho dokonce i pochopil a to dokonce na první zkouknutí. Hlavním receptem na pochopení tohoto filmu je zaprvé od něj neodbíhat stokrát na záchod, nežehlit, nedělat si jídlo v mikrovlnce a celkově, co nejméně navštěvovat ledničku a v poslední řadě celkově se na něj soustředit všemi svými smysly. On člověk u takovýchto snímků musí pořádně sledovat děj, jinak mu unikne nějaká ta nitka a pak tady píše do komentářů, že je to blbost, že to nepochopil a další nejapné bláboly. Nutné je taktéž podotknout pro budoucí obecenstvo tohoto filmu, aby si nečetli některé komentáře před zhlédnutím tohoto filmu, jelikož někteří beduíni tam vysypou vše důležité včetně pointy. Já jsem tuto chybu naštěstí neudělal a proto jsem byl mile překvapen zhlédnutými událostmi v tomto snímku. Tento thriller ve kterém se stane rodinné neštěstí hned na začátku snímku nás zavede o pět let později od této nešťastné události, kdy se náš nešťastný hrdina nedokáže smířit s touto událostí a čirou náhodou se dostane do tunelu na jehož konci jsou časové dveře, které ho přenesou zpět v čase a tím začíná tajemné dobrodružství plné napětí a překvapivých momentů, které nás přenese až k dechberoucímu konci. Tento německý thriller může svým filmovým ztvárněním konkurovat americkým šlágrům, které jsou stejného ražení. Ale tento snímek má jedno velké plus, protože kromě známého dánského herce Madse Mikkelsena zde uvidíme celkem neznámé a neokoukané, převážně německé filmové tváře z nichž bych připomněl aspoň německou herečku Jessicu Schwarz, kterou jsme mohli vidět v úspěšné německé komedii Téměř dokonalá tajemství, kde si zahrála jednu z hlavních rolí. Za příjemné překvapení, které nás celou dobu drží v tajemném odéru a nejistotě a také za skvělé výkony dávám zasloužených 80%. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úspěšný malíř David na první dobrou zpackal, co se dalo, podváděl manželku s jinými ženami, o dceru se příliš nestaral a rodina pro něj zjevně nic moc neznamenala. Až když přišel o vše, sepnulo mu to. A tak se dal na chlast. Potud je dějová linka příběhu logická a srozumitelná. Pak přijde jakési podivné hopsnutí v čase s krásným motýlkem a je tu druhá životní šance... No a neb mně halušky (sci-fi, mystery, paralelní světy a jiné zvláštnosti), ani krumpáče nikterak ve vnímání neruší, líbilo se mi to. Mads Mikkelsen to dal v kvalitě A+. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý Thriller pracující s Retrospekcí, který mi od začátku hlava nebrala, o co tam vlastně jde! Při filmu je potřeba přemýšlet, protože jinak se ztratíte jako já.. První hodinka byla spíše taková uklidňující, oddechová, avšak pak to nabere jiné obrátky a dočkáme se i gore a slušné dávky napětí. Němci tedy opět překvapili 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelý mysteriózny film, ktorý mi žánrovo jednoducho sedel. Výborná voľba hercov, Mikkelsen v Škandinávii nemá konkurenciu, to je známe, Jessica Schwarz je rovnako jedna z najlepších nemeckých herečiek. K tomu pridajte vynikajúci námet (divil som sa, že predloha nie je od Stephena Kinga), hoci nie stopercentne originálny, a je tu film takmer ako lusk. Ono, v Európe sa točia dobré filmy, škoda, že tlačenka je len z americkej produkcie. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Mads Mikkelsen sice namluvil svou roli německy, ale i tak byl nakonec předabován rodilým Němcem. (akisha)
  • Ve scéně, kdy David Andernach (Mads Mikkelsen) klepe na dveře svojí ženy, zaklepal omylem na dveře cizí, jejichž otrávený majitel mu poté bez obalu doporučil, "aby se ztratil." (akisha)

Reklama

Reklama