Reklama

Reklama

Pěst plná hněvu

  • Česko Čínská spojka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve svém nejlepším filmu hraje Bruce Lee studenta bojových umění, který se vrací do školy svého bývalého mistra. Návrat je to tragický, protože jeho učitel byl zavražděn. Stopa vede k jedné z konkurenčních škol. Když se ale ukáže, že místní úřady nemají příliš zájem na vyšetření mistrovy smrti, rozhodne se žák pomstít svého mentora po svém. Někoho to bude hodně bolet. Při premiéře v roce 1972 během filmu aplaudovalo publikum ve stoje. Nastal čas si to zopakovat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

Hm, asi me vetsina KF filmu nejak miji.... Pribeh spatny, herci spatni, choreografie docela dobra - a to je malo ;]] kdybych jeste odmyslel Vapetovsky humorny dabing, co me jeste drzel pri tom abych se na to neprestal divat a cekal, co dalsiho jeste vyrobi ;]] tak to ma jeste o hvezdicku min. Skoro jakykoli jiny KF film je stejne "dobry" ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se chce pomstít vrahovi svého mistra. Využívá k tomu různých převleků, aby se k němu dostal. Soubojů je zde docela dost, ale žádný z nich není dost zapamatovatelný, ani ničím příliš originální. Přesto se jedná o dobrý kung-fu film a Bruce Lee tu je v plné formě. Vyvraždí prakticky celou japonskou školu, včetně mistra a ruského bojovníka. Pro fandy Bruce Leeho a bojových umění mohu rozhodně doporučit. 80% ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Jsem velký fanda bojových a kung-fu filmů, ale styl karate mě nezaujal a proto tak nízké hodnocení. Navíc, neskutečně nudný příběh, který je založený jen na jedné jediné věci, pomstít smrt svého učitele. Jenže takových už tady bylo a nutno říct, že v mnohem lepším a hlavně záživnějším pojetí...viz. J. Chan. Pamatuju se, že jako malý kluk jsem B. Leeho "žral". Teď se jen podívám, zavzpomínám a nahraju jej svojí babičce, té se jistě bude líbit:-)(a to fak nekecám)35% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

906. hodnocený film: Další kung-fu mlátička, ve které se objevil tentokrát Bruce Lee. Jeho herecký styl byl více než impozantní a bojovnost v očí jen vyzařuje. Na plátně je tedy radost jej vidět. Bojů a rvaček nesčetně. Tohle mám rád a úplně v tom vidím toho ducha minulé doby, kdy si filmy na nic nehrály a herci se neschovávali za dubléry a filmové triky. A navíc – Bruce Lee zde předvádí skutečně to nejlepší ze svého umění. 4* si film zaslouží a zaslouží si i porornost dalších diváků, protože já jsem si to moc užil. 4* ()

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Klasika od Shaw Brothers (tak velebených Quentinem Tarantinem), která je typickou ukázkou jejich produkce - papundeklové kulisy, ne zrovna komplikovaný příběh a jeden zvukový efekt pro úder (jen si všimněte!). To, ale neznamená, že by se divák nudil. Tohle je jeden z nejlepších filmů Bruce Leeho a skvělým případem Hongkongské kinematografie. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (22)

  • Bruce Lee dokázal perfektně ovládat své tělo, tudíž byl schopen zastavit úder nebo kop i jeden milimetr od protivníka, což dodávalo pocit skutečných zásahů. Jelikož chtěl, aby souboje byly opravdu co nejreálnější, museli se všichni herci naučit ovládat svoje tělo stejně tak jako Lee. To se samozřejmě neobešlo bez zranění. (JohnSmith)
  • Jackie Chan se na filmu podílel jako dubler hlavního padoucha. Zaskakoval za něj ve finální bojové scéně, kdy po Bruceově kopu proletí oknem. (TongPo)

Reklama

Reklama