Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

Everyone 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vždy ujížděl. Normální otázky (v rámci všeobecného přehledu), ne žádný blbosti. Nejlepší soutěžní pořad = 5 hvězd. Nedovedu si představit lepšího moderátora pro tento pořad než byl právě Jan Rosák. (za Vyskočila to bylo zmatené, úroveň otázek neodladěná; Svoboda a Krasl - charisma nula)_____ Mezi další pořady bych pak ještě zařadil Chcete být milionářem, 1 proti 100, AZ kvíz a o stupínek níže Duel (občas ta náročnost je mimo realitu; některá témata jsou sice originální, ale odpovědi na dané otázky mají téměř nulovou úspěšnost - zaměřil jsem se na to během mnoha dílů, takže vím co píšu - ale možná je to záměr, který ale nekvituji - ale celkově se lepší a lepší!!; náročnost zvýšena díky slovenštině, takže první kolo je pro Čechy často zavádějící) a pod něj ještě Taxík (mě nebaví, že se tváří, že vybírá ty soutěžící jen tak na ulici; úroveň otázek - nejlehčí z výše jmenovaných soutěží, Háma je vtipný a pohotový, Absolonová je milá). Škoda, že není krom AZ kvízu a Duelu, žádný videoarchiv (taxík má pouze dočasný). ____ Nova se dostala na úroveň odpadu!, to co dnes vytváří je pro lidi bez vkusu a zájmu o nic jiného než jsou senzace, uzeniny, pivo a nekonečné seriály. Díky za reprízy vědomostních pořadů na Telce. ()

Brepti 

všechny recenze uživatele

Nejinteligentnější tv pořad, vysílaný dříve na Tv Nova, teď repríza na tv Telka. Dřív jsem se na něj nedíval nebo nestihl se dívat ale teď se na tenhle pořad dívám každý den, dívám se na tenhle pořad pořád pryč i když někdy tam jsou i ty nejtěžší otázky ale to se časem podá, no mohli by zas vymyslet nějaký tohoto typu vědomostní pořad i když vím, že nějaký v televizi běží ale takový co byl riskuj !, už asi nebude. ()

Reklama

DanielW94cz 

všechny recenze uživatele

Riskuj jsem měl vždy velmi rád, velmi zajímavá soutěž, i velmi těžká. Možná nejtěžší soutěž co se týče TV vůbec. Časový limit je neúprosný, a otázky mnohdy neuvěřitelně těžké. Pan Rosák byl sice takový hodně konzervativní, možná až nudný, ale občas byl až nečekaně humorný. Riskuj jsem viděl jen s panem Rosákem, s nikým jiným si tento pořad ani neumím představit. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Formát televizních soutěží je v televizní tvorbě hluboce zakořeněn a televize se neustále předhánějí v tom, co vymyslet nového. Soutěž Riskuj! byla v tomto ohledu trefa do černého. O její oblíbenosti svědčí i to, že vydržela na televizních obrazovkách snad dvacet let. Dokonce byla reprízovaná a lidi na ni dívali opakovaně! Sám jsem se na ni občas v mládí také díval a vcelku mě bavila. Fajn vzpomínka a tři hvězdy k tomu. Současnou podobnou produkci už nesleduji a nemám tak s čím srovnávat, ale něco mi říká, že by ze srovnání vyšlo Riskuj! velmi dobře i dnes. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neznám hlavní město Zambie, mongolskou měnu, jména levých přítoků Amazonky a vlastně ani pohlaví prezidenta Burundi, ale Risk! jsem přesto sledoval pravidelně. Trápit mozkové buňky mne zkrátka baví a touha po pravidelné výměně informací mne svého času nutila usedat k večeři proti moderátorům, kteří se správnou odpovědí na monitoru vypadali chytřejší, než ve skutečnosti byli. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1994 začala TV Nova vysílat pořad Risk, jednalo se o českou verzi amerického pořadu Jeopardy (od r. 1984). Hlavní výhrou byl automobil – od roku 1994 do roku 1995 Škoda Favorit, od roku 1995 Škoda Felicia Combi. V roce 1996 však TV Nova odmítla dále platit distribuční poplatky s odůvodněním, že se pořad originálu Jeopardy natolik nepodobá. Změnila tedy název na Riskuj!. Hlavní výhrou pořadu Riskuj! byl též automobil – od roku 1996 do roku 1997 Škoda Felicia Combi a od roku 1997 do roku 1999 Škoda Octavia. (TomasSlach)

Reklama

Reklama