Reklama

Reklama

Riskuj!

(pořad)
  • Česko Risk!
Soutěžní
Česko, 1994, 40 min

Účinkují:

Petr Svoboda (moderátor), Jan Rosák (moderátor), Ivan Vyskočil (moderátor), Jan Krasl (moderátor), Pavel Svoboda, Petr Novotný

Vědomostní soutěž. Na začátku jsou tři, vyhraje jen jeden. Zajímavé otázky, zajímavý moderátor, napínavý průběh soutěže a lákavé výhry - to vše tento pořad přináší! (cheyene)

Recenze (172)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen díly, které moderoval Jan Rosák, s ostatními jsem neměl tu čest. Každopádně díly co jsem viděl, byli velmi dobré, částky, které se dali vyhrát, byli někdy až k neuvěření. Někteří soutěžící si za opakovaná vítězství dokázali přijít i na pěkného půl milionu. Dost možná nejlepší vědomostní pořad u nás. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Sem tam to teraz niekedy pozerám v reprízach, čo bývajú...ani neviem na akej stanici. Nechce sa mi veriť, že vtedy sa dalo na relatívne ľahkých otázkach zarobiť každý deň kľudne aj 200 000 českých korun, teraz zarobí na relatívne tažkých otázkach v takom dueli na stv sútažiaci priemerne 250 euro... ()

Reklama

Olafson 

všechny recenze uživatele

Vědomostní pořad, který jsem si zkusil "in natura". Jan Rosák je opravdový profesionál a myslím si, že i díky němu byla ve studiu taková atmosféra, že jsem si ani neuvědomoval, že je to už naživo, v televizi sice působí jako suchar, ale v reálu je velmi sympatický. Dokonce se na ten pořad asi ve své době dívalo dost lidí, protože ke mně jednou přišel v restauraci neznámý a naprosto ožralý člověk s vizáží bezdomovce a vyčetl mi, že jsem se choval v televizi "příliš nesměle." Jedinou negativní zkušeností tedy pro mě bylo, že mi převlékli v maskérně do nevzhledné hnědé košile, protože moje původní oblečení interferovalo do kamery. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Risk je zisk. Něco na tom asi bude, protože kdo riskuje, tak ziskuje a obohacuje své osobní konto. Tato soutěž se na našich obrazovkách držela velmi dlouho. Každému se hned vybaví moderátor Jan Rosák, ale věděli jste, že nebyl prvním moderátorem? A kteří, že to byli ti ostatní? Takže: Pavel Svoboda, Ivan Vyskočil, Jan Krasl, Petr Svoboda a až pak Jan Rosák. No to jen pro připomenutí:-). Teď trochu k pravidlům: soutěží 3 hráči, začínají od nuly, postupem času vyhrávají, nebo prohrávají. Až hráči vyčerpají všechny otázky, nebo vyprší časový limit, končí první kolo. Po prvním kole nastupuje pochopitelně druhé, které má 30 otázek (první má 24). Až skončí druhé kolo, následuje třetí a poslední, ve kterém jsou 3 otázky AUDIO, VIDEO, TEXT (nyní, se pravidla trochu pozměnila - v posledním kole je pouze jedna otázka, na kterou musí odpovědět všichni). Hráč si musí vybrat jednu ze tří otázek a musí vsadit určitou částku, ne však vyšší, než má na svém kontě. Až vyprší časový limit na odpověď, tak skončí třetí kolo, po kterém je už jenom vyhodnocení vítěze. Vyhrává ten hráč, který má na svém kontě nejvyšší částku. Hráč si může vybrat hodnotnou cenu (hodnotná cena odpovídá vyhrané částce), nebo riskovat a jít do dalšího dílu televizní hry Riskuj!. Většinou hráč jde do dalšího kola, protože v první hře si ještě nemůže odnést peněžitou částku. Tak, to byla stručná pravidla hry Riskuj. Tuto soutěžní hru považuji za kultovní. Proslavila se svými nápaditými "zvuky". Např. když soutěžící nestačil odpovědět, tak se ozvalo "tududutůůů", jelikož ale postupem času tento pořad ztrácel sledovanost, tak bohužel byla soutěž ukončena a nadobro uložena do archivu TV NOVA. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tudududum...ozvalo se když soutěžící dlouho otálel s odpovědí na otázku. Pravda, nebylo vůbec snadné zvítězit v této poměrně konkurencí nabité vědomostní soutěži a jedinec, který chtěl obstát opravdu musel být pomalu chodící encyklopedie vědomostí. Jen ti moderátoři byli rok od roku horší. Začalo to tehdy dlouhovlasým Pavlem Svobodou, pak přišel na řadu Petr Svoboda, ovšem následně to dorazil zcela omylem vybraný Ivan Vyskočil jehož záhy všichni začali parodovat. Serioznost soutěži se pokusil navrátit adekvátní a ostřílený Jan Rosák. Pořad skončil a na Telce si to pustí opravdu snad jen ten, kdo zde kdysi soutěžil, protože jinak to nemá význam sledovat. Klady: zpočátku to byla poměrně napínavá soutěž, doplnění vědomostí nebo případné obohacení, soutěžit je zdravé. Zápory: s formátem a zejména s moderátory to šlo postupně dolů a soutěž začala upadat, Ivan Vyskočil, časem se vytratil náboj a zajímavost, stereotypně pojaté, "opotřebovanost" pořadu vlivem delšího setrvání na obrazovkách. Hodnocení: 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 1994 začala TV Nova vysílat pořad Risk, jednalo se o českou verzi amerického pořadu Jeopardy (od r. 1984). Hlavní výhrou byl automobil – od roku 1994 do roku 1995 Škoda Favorit, od roku 1995 Škoda Felicia Combi. V roce 1996 však TV Nova odmítla dále platit distribuční poplatky s odůvodněním, že se pořad originálu Jeopardy natolik nepodobá. Změnila tedy název na Riskuj!. Hlavní výhrou pořadu Riskuj! byl též automobil – od roku 1996 do roku 1997 Škoda Felicia Combi a od roku 1997 do roku 1999 Škoda Octavia. (TomasSlach)

Reklama

Reklama