Reklama

Reklama

Spálené mosty

  • Velká Británie Genova (více)
Trailer

Obsahy(1)

Truchlící anglický vdovec, který ztratí manželku při autonehodě, se rozhodne přijmout post učitele v Itálii. Nové prostředí naplněné duchem středověké renesance pomůže jemu i dcerám nabrat novou chuť do života a možná najít i lásku... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Velmi podhodnocený snímek pro citlivější diváky. Úžasný filmový zážitek. Nádherně natočená Itálie, uvěřitelnost, přirozenost, lidskost, skvělý casting... Dvě malé sestry, které potká tragická rodinná událost, smrt jednoho z rodičů - obrovsky silné téma, prázdnota osudu... žádné citové vydírání, nebo slzopudný charakter, převládá jen umělecký dojem, skvělá Winterbottomova režie, ocenil bych i práci s kombinací ruční i statické kamery, radost pohledět... 80 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Janov len tak mimochodom pozvolna plynie, až zabudnete, že ste možno na začiatku od neho očakávali nejaké dramatické zvraty, alebo silné emocionálne scény. Ťažko povedať, čo Winterbottoma (a hviezdy v hlavných úlohách) zaujalo na tuctovom scenári, možno podobná skúsenosť niekoho z ich okolia. Film má peknú myšlienku, najskôr by sme mali dať dokopy rozbité rodinné vzťahy, inak nám tie nové partnerské, v ktorých hľadáme falošné východisko, nevyjdu. Alebo aspoň niečo v tom zmysle. Mne to pripadalo na festivalový film trochu málo a pozerám, že tu nie som sám. Nakoniec vám najviac utkvie v pamäti krásne talianske prostredie. ()

Reklama

amica 

všechny recenze uživatele

Film mě naprosto vtáhl do (mně blízkého) italského prostředí. Vůbec mi nevadí slabší děj - toulat se romantickými uličkami Janova, nasávat pravou italskou atmosféru a navíc ve společnosti Colina Firtha je pro mě neopakovatelný zážitek. Tóny Chopinovy Etudy E dur prolínající se celým příběhem (dokonce i v pasáži s francouzským textem) jedinečně dokreslují atmosféru i pocit, který ve mně film vyvolal. Grazie! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi nepovedený pokus o realistické drama, ve kterém nejenže se vlastně nic neděje, a není tu nic, co by odněkud někam směřovalo, ale navíc je to plné tu protivných, tu nezajímavých, figur, které občas provádí věci zcela nesmyslné a to často ve scénách poněkud samoúčelných.. zklamání ve všech kategoriích.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Winterbottom tentokrát nijak neexperimentuje, ale tohle (melo)drama má občas víc napětí než leckterý thriller. A to za použití naprosto jednoduchých prostředků. Za pozornost také stojí, že stejně důležité role jako Colin Firth tu hrály obě představitelky jeho dcer a obě to ustály se ctí a bez falešných tónů. Takový malý nenápadný film, ale pro mě to bylo příjemné překvapení. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama