Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (187)

philip.j.fry 

všechny recenze uživatele

Soudnictví na Slovensku dosahuje nevídaných kvalit,o čemž vydatně přesvědčuje diváky každý všedný deň o seďemnást tricat iba na Jojke.Už samotné názvy epizod jako,,Škaredá ako opica" nebo ,,Skoro ma šlak trafil" dávají tušit,s čím má kultivovaný divák co do činění a varují ho před tlačítkem PLAY.Epická úvodní znělka dozní a prichádzá súdkyňa.Profesionálka každým coulem.Někdy jsou případy vážnější,někdy vyznívají jako by navrhovatel prodělal celkovou lobotomii.Nejsrandovnější díl byl asi jak se cigáni hádali o dieťa.To byla sranda.Vůbec celé tohle divadlo je směšné,proto berte pět hvězdiček jako recesi.K celkovému hodnocení pořadu si vypůjčím citát ze zápisků neznámého mnicha nalezených v Čínské provincii Fujitan: "Divák,sledující tohle pravidelně a s oblibou, je prase a zaslouží zbičovat. Dvakrát." ()

HennessyVSOP odpad!

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno. Toto je jenom zinscenované s ochotnickými herci. Původní je pouze předmět sporu a argumenty stran, které jsou převzaty e soudních spisů. A nakonec, takhle to u soudu vážně nevypadá. Studuju právnický obor na VŠ a i když se jedná o slovenský soud, tak moc odlišný od českého zase nebude. Sudna sien je ubohost nad trapnost a jeste k tomu si nedrzi ani svoji dávku autenticity. Ztráta času bohužel. ()

Reklama

vander19 

všechny recenze uživatele

Súdnu sieň mám veľmi rád. Vždy po práci o 18tej zapínam TV aby som si vychutnal tento seriál alebo reláciu. Prípady sú občas nudné, občas zábavné a občas veľmi, veľmi vážne. Vždy si nájdem stranu, s ktorou sympatizujem a držím palce. Proste Súdna sieň je pre mňa jediný relax po práci, okrem športových prenosov, ktorý si pozrem v TV. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No mě přijde, že z těch všech soudců a soudkyň co zaplavují naše a slovenské televizní kanály je tohle asi nejvíc „poživatelné“. Občas se tam našlo pár lidí, kteří dokázali předvést alespoň trošku snesitelné herecké výkony a i samotné „soudní případy“ (tedy některé) byli zajímavé. Jinak samozřejmě žádná sláva, ale co od takových „TV pořadů“ taky čekat. Výborně se u nich ale spí, to musím potvrdit. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Toto nie je nejaký občajný film, alebo seriál.Svojím spôsobom je to suprové, niekedy sa tu objavia úplne pozoruhodné prípady...ako napríklad istý šaman, ktorého jedna baba za čosi udala...prišiel celý v červenom do súdnej siene, cesnak ovešaný okolo krku... zaujímavý bol aj jeden prípad v ktorom sa manžel-navrhovateľ chcel rozviesť so svou ženou, pretože jej kradla energiu (zistil si to po internete o takýchto úpiroch)... neskôr po rozvode sa ukázalo, že navrhovateľ celé roky odolával jeho skrytej túžbe po chlapskom objatí.. celkom by som vedel dať zaujímavý námet do sudnej siene... počul som o prípade, že jeden sa obviazal okolo hrude lanom, a nafingoval svoje vlastné obesenie vo svojom dome... jedná baba ho videla cez okno ako visí už v pánbu cestách.. tak išla v jeho dome čosi povyhrabať, čo by malo hodnotu.Chlapík sa zvesil dole, kopol ju do prdele, a baba dostala infarkt!Nakoniec mal ten chlapík z toho nejaké problémy... bolo by to zaujíémavé rozviesť to v súdnej sieni.. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Jaroslav Mendel, představitel JUDr. Ernesta Sadowského, se jako jediný z tria soudců nikdy nezabýval právem ani nikdy nepůsobil v oblasti justice nebo vězeňství. (FIBO)
  • Jaroslav Penc, který ztvárňuje postavu soudce Alfonze Richtera, má právní vzdělání a vystudoval Právnickou fakultu univerzity Komenského v Bratislavě. V soukromí pracuje jako advokát. (FIBO)
  • Jana Buršáková, která ztvárňuje postavu soudkyně, ve svém osobním životě pracovala jako příslušnice sboru vězeňské a justiční stráže a pravidelně absolvovala semináře v oblasti práva. (FIBO)

Reklama

Reklama