Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vedomostná súťaž "AZ-kvíz" sa už dlhé roky pravidelne objavuje podvečer na obrazovkách Českej Televízie. Pripravuje sa v štúdiach Brno. Zrejme aj preto trpí nedostatkom financií. Pretože tie výhry, čo ponúkajú sú skôr symbolické. Malé finančné odmeny alebo nepotrebné darčeky útechy. Súťažiaci musia predviesť pomerne solídne vedomosti, aby sa im podarilo prepojiť všetky tri strany trojuholníka. Zaslúžili by si hodnotnejšie ceny. Tiež by prospelo celé to viacej vyblískať. Takto to pôsobí dosť nudne. * ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tahle vědomostní soutěž mě baví. Kdysi jsem si říkal, že až mi bude 18, tak se tam hned přihlásím. To mě ale omrzelo a už po tom netoužím. Občas jsem se na to díval, ani vlastně nevím, zda to ještě beží, už jsem to dlouho neviděl. Kolikrát jsem žasnul, jak lidé volili úplně nesmyslná čísla, která nedávala smysl. (Podle mého názoru mají navrh lidé, kteří jsou dobří v piškvorkách). Akorát ty finanční odměny by mohly být trochu vyšší. ()

Reklama

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Otázky často vhodné pro dementy a na závěr šetření na honoráři - jeden dělal šaška, aby TV zaplácla čas a může se mu stát, že odejde s pětikilem. Nejvíc mne ovšem štve, že ve vědomostní soutěži, nikdo netuší, že existuje ČSN norma tzv. hláskovací tabulka, která každému písmenu CZ abecedy stanovuje odpovídající slovo, obvykle jméno, tedy není to na kreativitě hláskujícího, ale domluvený úzus. Co by ale jeden chtěl od kulturních pracovníků, kteří se jistě pyšní vzácným titulem jejich knihovny, totiž "modrou knížkou"... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tohle byl pořad na minimálně čtyři hvězdy. Poměrně těžké, ale ne nemožné otázky a první písmeno, k tomu nutnost si hlídat soupeře a jeho tahy. Ve své době pecka. --- Postupem času se to ale okoukávalo a okoukávalo a ani ty změny to holt nemohly zastavit. Přišlo mi, když jsem na to čas od času narazil, že i otázky se zesložitěly, krom vzhledu a nějakého časového limitu se na tom změnil jen věk moderátorů a Eva si prodloužila příjmení na suverénně nejdelší v TV, Brettschneiderová-Machourková-Lorem-Ipsum-Dolor-Sit-Amet. Po tolika letech ale už dnes pořad působí až jako vedlejší odnož projektu Retro, ačkoliv je to paradoxně stále asi nejlepší soutěžní pořad, kde musí mít soutěžící v hlavě. Hromady vznikajících a zanikajících rádoby soutěží o hromady peněz, kdy soutěžící v podstatě nemusí nic vědět a znát, mi přijdou oproti tomuhle fakt bídné. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky .... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama