Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro "čajíčkáře", který nabízí jasnou odpověď na věčnou otázku kdo byl tím nejlepším fotbalistou všech dob. Malá nápověda - ani jeden z tria Pelé, Garrincha, Maradona to není. Osobně bych se rovněž vyvaroval zvolání toho typu, že Woo tímto redefinuje výrazy jako opulentnost, davové scény či megalománie, protože i přes veškerou výpravnost to stále vedle Bondarčukovi adaptace Vojny a míru vypadá, jako když si dvě děcka hrají za domem na dvorečku na vojáčky. Přesto jde o velký návrat Johna Woo. O tom žádná. ()

ad 

všechny recenze uživatele

John Woo se vrátil tímto neskutečně monumentální čtyřhodinovým opusem zpět na vrchol a natočil další ze svých filmů, kvůli kterým na něj historie filmu nezapomene... Škoda jen, že příběh je pro našince zajímavý asi tak, jako by byla pro číňany zajímavá rekonstrukce husitských válek... PS. : Ty 4 platí pro oba díly za sebou... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť veľkoleposť sama..., ale nemôžem sa zbaviť pocitu, že John Woo na niečo zabudol. Domnievam sa, že obsiahlosť tohto diela ho zasiahla natoľko, že musel niečo vypustiť a to niečo mi tuna k dokonalosti rozhodne chýbalo. Avšak Red Cliff je beztak jeden z najlepších historických filmov, nielen súčastnosti (pre mňa). Takto sa reprezentuje kultúra, krajina... "učte sa" 8/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dění se tentokrát prakticky nehne ze zálivu u Rudých útesů a většina stopáže se zaobírá zajímavým předbitevním taktizováním, intrikami (nejvíc mě dostalo lstivé získání 100.000 šípů) a přípravami na rozhodující bitvu. Na konci se Woo doslova spustí válečné orgie, které jsou až tak megalomanské, že ke konci již moje receptory únavou nestíhaly :o) Přesto mi přišly bitevní výjevy v prologu zajímavější, jak taktickým záměrem, tak i ukázkou bojových superschnopností jednotlivých hlavních aktérů, které ve druhém díle spíše ustoupily do pozadí (což jsem patřičně olitoval). ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Druhý diel velkolepého historického blockbusteru pokračuje v nastavenej latke a ohuruje predovšetkým v záverečnej trištvrtehodinovej megabitke. Tá tvorí de facto polovicu stopáže bežného filmu, čo však pri tejto obrej stopáži (keď počítam aj prvý diel) je vzhľadom na dlhé predvojnové taktizovanie zhruba akurátna dĺžka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama