Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PRIZERAL SOM SA KONCU MNOHÝCH BOJOVNÍKOV. VIDEL SOM KONIEC NIEKOHO TU, NIEKOHO TAM. KONIEC VŠETKÝCH ALE BUDE TU." __ Po vyše dvoch mesiacoch sa mi podarilo vidieť aj záver Woovej dilógie a využijem teda možnosť porovnať a zhodnotiť oba diely, pretože k ,,jednotke" som komentár nenapísal. Z režisérovho doterajšieho vrcholu kariéry sa mi druhý diel páči o čosi viac ako prvý, i keď čo do hodnotenia sú si prakticky vyrovnané. Prvý diel je viacej akčnejší, druhý je zase z časti takým tichom pred búrkou a že je tá búrka poriadna! Záverečná polhodinová bojová scéna ponúka svojou prepracovanosťou nevydaný zážitok, snáď len občas sa mi šikmookí plietli a nevedel som kto je vo vedení (hlavne nočná časť boja). Určite však oceňujem reálnosť akčných scén, ktoré nedisponujú takými neuskutočniteľnými artisticko-levitačnými číslami ako napr. Tiger a drak alebo Hrdina a viac sa zameriavajú na krutosť bitiek. Nekritizoval by som ani údajnú hodinu a pol trvajúcu nečinnosť, kecacie súboje a prípravu na bitku. Práve táto časť pekne rozvíja celý príbeh, otvára nové témy (zblíženie dvoch vojakov) a dáva tak celku hlbší rozmer. Ak by tu takéto scény neboli, každý by potom zase ohŕňal nos nad tým, že je to len o bitkách a súbojoch. Z tohoto dôvodu by ma veľmi zaujímalo ako je na tom kinoverzia skrátená prakticky na polovicu. Čo však ostalo rovnaké ako v prvom diely je až príliš jasne určený pomer strán dobrých a zlých, navyše spôsobom zamerania sa kladné vlastnosti hlavných hrdinov a krutú vypočítavosť Cao Caa (Fengyi Zhang - najlepšie zahratá postava filmu) dáva dopredu vedieť ako všetko nakoniec skončí ... alebo takmer. Herecké obsadenie je však bohaté; každá z postáv je pre svoj jedinečný charakter uveriteľná. Skvelá ukážka toho, ako sa dnes aj bez prehnaných vizuálnych efektov dá nakrútiť impozantný film. Pýcha udalosti na počesť ktorej bol nakrútený. 4.5* ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tady je opravdu škoda slov. Druhý part Red Cliff je stejně úchvatný jako první čast. 280 minut jsem jen zíral, popadal dech a vychutnaval jsem si mistrovskou režii Johna Woo. Bojové scény jsou naprosto neuvěřitelné a všechna čest jak hercům tak choreografům. Vše podtrhuje skvělý střih, nádherná hudba, prostředí a hlavně herecké výkony. Tohle je povinost pro všechny fandy filmu ! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhá část nejnovějšího velkolepého snímku Johna Woo. Jeho megalomanství, tolik typické pro Čínu, přerostlo opravdu do neskutečných rozměrů a opět se to na filmu lehce projevuje. Všechno je tu velké a chvílemi i digitální, což bych překousl celkem s přehledem, kdyby celý příběh nebyl tak extrémně předvídatelný a nepřišlo vám po těch 136 (+150 za první díl) minutách, že to na vás John prostě jen dobře zahrál. Plytký příběh roztažený na délku 286 minut a postavený na hrdinech (a hercích), výpravě, hercích, hudbě, pocit velkoleposti a v neposlední řadě právě samotný Woo se svými nejoblíbenějšími triky (nemyslím jen holubice:))). Bohužel postavy, které jsou hlavní nosnou silou příběhu nedokáží výrazně překvapit. V podstatě minimálně umírají a divák si tak může nejen tipovat, ale i odpustit "fandění" svému oblíbenci. Podle mě by mohl být o něco akčnější, ale zase po dlouhé době jsem byl potěšen z plejády skvělých a charismatických herců. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

To, co se rozjelo v prvni casti prinasi sve ovoce a zde si uz jen uzivate a chrochtate u toho blahem. Typicky cinska megalomanie se nezapre (doposud nejvetsi cinsky rozpocet vsech dob a k dispozici tisice cinskych vojaku jako kompars, no proc ne). Zatimco prvni cast se zamerovala na pozemni bitvy, pokracovani je z velke casti venovano valce na vode, infiltraci neptratelskych zakladen, jeste zajimavejsim taktikam a jeste hlubsim rozvojum charakteru. Kdyz uz si myslite, ze to konci, teprve vypukne to prave finalni ohnive valecne peklo - nadhera. Absolutne nechapu, jak tenhle temer 5ti hodinovy majestatni epos, rozdelen na 2 filmy, ktery ani na chvili nenudi a vse zde ma sve misto, mohl byt pro zapadni trh sestrihan na smesne 2h. Radsi ani nechci videt co z toho muselo vzniknout za patlaninu a silne doporucuji se tomu vyhnout a vychutnat si plnou verzi, protoze tohle je navrat Johna Woo do Ciny ve vsi parade a jeden z jeho nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi film, co kdy natocil. 9/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

… a dnes večer se rozhodne o osudu říše…. Upozorňuji, že ti, kteří očekávají podobný ,,spád“ jako u partu č.1 mohou být zaskočeni. Na velkém prostoru se rozehrává historická velkopodívaná, na jejímž konci (mne) zamrzí, že vzhledem ke jménu J.Woo zde nebylo více akce. Ne, není to nuda! Jen mne to zamrzelo. Každá válka (bitva) musí mít svoji přípravu. Obzvláště v Číně. Vymýšlení důmyslných lstí, strategií, předvídání – v tom byli machři. A to se nám zde snaží předvést. A když KONEČNĚ nastane tolik očekávaná bitva, jsme svědky obrovské ohnivé šou, ve které bohužel není tolik prostoru pro individuality hrdinských bojovníků. Každopádně jako celek tento velkofilm působí moc dobře! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? J. Woo se zhlédl v Husitství! Už si obhlédl lokality na Táborsku! Jestli bude hrát Honzu z Trocnova Jet Li se můžeme zatím jen domnívat. Vše prý závisí na tom, jestli dostane dotaci od fondu na podporu kinematografie. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama