Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro "čajíčkáře", který nabízí jasnou odpověď na věčnou otázku kdo byl tím nejlepším fotbalistou všech dob. Malá nápověda - ani jeden z tria Pelé, Garrincha, Maradona to není. Osobně bych se rovněž vyvaroval zvolání toho typu, že Woo tímto redefinuje výrazy jako opulentnost, davové scény či megalománie, protože i přes veškerou výpravnost to stále vedle Bondarčukovi adaptace Vojny a míru vypadá, jako když si dvě děcka hrají za domem na dvorečku na vojáčky. Přesto jde o velký návrat Johna Woo. O tom žádná. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dění se tentokrát prakticky nehne ze zálivu u Rudých útesů a většina stopáže se zaobírá zajímavým předbitevním taktizováním, intrikami (nejvíc mě dostalo lstivé získání 100.000 šípů) a přípravami na rozhodující bitvu. Na konci se Woo doslova spustí válečné orgie, které jsou až tak megalomanské, že ke konci již moje receptory únavou nestíhaly :o) Přesto mi přišly bitevní výjevy v prologu zajímavější, jak taktickým záměrem, tak i ukázkou bojových superschnopností jednotlivých hlavních aktérů, které ve druhém díle spíše ustoupily do pozadí (což jsem patřičně olitoval). ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

John Woo s mistrovstvím sobě vlastním provede své hrdiny zákeřnou epidemií, sítí špionáže a propletencem intrik až k rozhodující monumentální bitvě, v níž jde o všechno … a utopí pobřeží v ohnivém moři. Dynamika příběhu je oproti prvnímu dílu trochu odlišná, opatrné vyčkávání, taktizování a zvažování sil a šancí soupeře vystřídá velkolepá akce až ve druhé polovině snímku, přesto - nebo právě proto - tvoří oba filmy dokonale kompaktní a neoddělitelný celek se strhující, neopakovatelnou atmosférou. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Délka je teda ohromující a možná až zbytečná. Ikdyž velkofilm tohoto formátu si své poctivé minuty zaslouží. Je zajímavé sledovat taktizující strany a jejich praktiky, nekalé úmysly a čestné jednání. Je úžasné u toho popíjet šálek toho správně uvařeného čaje, kdy bublinky jako očička malých rybiček vyskakují po krajích nádoby. Kostýmy jsou kapitolou sama pro sebe, stejně jako "velikost" válečníků. Úžasné! 80% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tarô Iwashiro: 1. The Battle Of Red Cliff (03:05) ,2. On The Battlefield (08:43) ,3. Light Of The Evanescence (02:32) ,4. Shadow Of The Evanescence (02:26) ,5. Shooooot! (01:43) ,6. Decision For Justice (03:58) ,7. Secret Stratagem (01:51) ,8. Closing In Upon The Enemy (04:13) ,9. Unseen Locus (03:01) ,10. Precious One (05:22) ,11. Sound Of Heartstrings (01:35) ,12. In Loneliness (05:35) ,13. Beyond The River (04:19) ,14. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part I (07:12) ,15. Outroduction Of Legend (05:16) ,16. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part II (03:32) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama