Reklama

Reklama

Pontypool

  • Kanada Pontypool (více)
Trailer

VOD (1)

Psychologický thriller, v němž smrtící virus prostupuje městečkem v Ontariu. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

topi 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejoriginálnějších zombie hororů s perfektně stupňovanou a houstnoucí atmosférou, jaký jsem kdy viděl. Skvělé prostředí rádiové věži mě trochu připomělo Carpenterovu klasiku The fog. Stylový hudební doprovod film ještě více zvýrazňuje. Parádní kousek! " Kill is kiss, kill is kiss, kill is kiss...What is kill?..." " Sydney Briar is alive " - tahle věta mě bude hučet ještě dlouho v hlavě...A ještě charismatický Stephen Mc Donald a jeho hlas, to je fakt něco! ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Pontypool je inovatívny zombie film, pri ktorom by zaplesal aj samotný de Saussure. Je to neskutočne dobre poskladané. Náznaky tajomnej nákazy v rozhlasovom vysielaní sa v skvelom McHattieho výkone menia na skutočnú hrôzu, bez toho aby ste videli nejakú gore scénu. Taktiež oceňujem netradičné ponímanie prenosu nákazy (viac nemôžem popísať, lebo by to hraničilo z maximálnym spoilerom). Skromný a nízkorozpočtový film, ktorý sa na nič nehrá a má gule. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Let´s make radio! Originální nízkorozpočtový thriller ukecaný jak venezuelská šlapka, které nechtějí zaplatit. Stará se především lehce sebestředný moderátor Grant Mazzy (McHattie), jehož hlas si dovedu představit v reklamě na "čerstvou voňavou praženou kávu, jejíž aroma zažije s vaším nosním chřípím nezapomenutelné rendezvous" či ještě lépe, jak na klinice reprodukční medicíny neposkvrněně oplodňuje ženy s podvázanými vaječníky. Není divu, že i eskadra mumlajících zombie by za tím voicem šla Pontypoolu kraj.. Nemohu se však zbavit dojmu, že by mystifikační rozhlasová hra o stejném námětu i obsazení zapůsobila mnohem silněji. Taková malá Válka světů z Ontaria, slova pronášená jen do éteru a fantazie pracující na plné obrátky. Zavřete oči, nachystejte papír s fixem na psaní krátkých vzkazů a bedlivě poslouchejte. Nákaza se šíří… ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

No dobrý, tohle vůbec nebyl zombie film. To by ještě nevadilo, to bych přežil. Jenže zdroj a přenášení nákazy byla úplná píčovina. Tvůrce sice ctí to, že chtěli do žánru přinést něco nového ale mě to prostě nesedlo. Jediné co to trochu zachraňuje byl hlavní představitel. Hlas měl úžasný to se mu musí nechat ale jinak nic. Mě ten film prostě nijak neoslovil ani nezaujal. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hlavní zbraně jsou nekompromisní originalita(!!)a fakt, že většinu stopáže film pracuje s pravidlem, že nejděsivější je to co nevidíme(co zapíná temné okruhy naší fantasie). Atmosféra se dá krájet a pokud na celou tu hru divák přistoupí, může ho čekat velké překvapení ve formě zážitku z filmu, který se nebojí převracet filmovou řeč na ruby. Za mě oba palce nahoru!... Dále následuje SPOILERoidní postřeh............. Ve filmovém světě je sice hlavní téma filmu nevídané a originální-Je třeba ale zmínit, že už W.S.Burroughs vážně zkoumal myšlenku, že slova a řeč se v některých formách projevují jako virus, jako samostatná(možná destruktivní)životní forma která člověka(nosiče/hostitele) často nutí k až neovladatelnému proudění slov, opakování atd.. Těžko říct jestli je burgessova inspirace opravdu právě tady, ale i to následné ničení významu slov (jako formy léčby/osvobození) by tomu odpovídalo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (BlackTom)
  • Scenárista Tony Burgess si vo filme strihol rovnomenné cameo, konkrétne v scéne so živou hudbou v rádiu. (BlackTom)

Reklama

Reklama