Reklama

Reklama

Skrytý

Trailer 1

Obsahy(1)

Kai Koss se vrací na místo, kde vyrůstal se svojí krutou a bezcitnou matkou, od které před devatenácti lety utekl. Dnes už je mrtvá a Kai po ní zdědil majetek a dům, který s ní jako malý sdílel. Zde se mu začínají vyjevovat děsivé vzpomínky. (Vojtino)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

akisha 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mi poněkud uniká, rozhodně je to mnohem lepší, než jak se z tohoto procenta jeví. Řekla bych, že je to jen o kousek horší, než Villmark, a to hlavně kvůli chaosu ve vyprávění a podle mě dosti neobratně podané nejednoznačné pointě - něco jako co divák, to názor, jak to vlastně skončilo. Jinak ale nemám co vytknout. Od začátku skvělá atmosféra i vizuálno, tajemno a stísněnost se doslova valí z každého filmového políčka. Dokonce jsem se v pár chvílích fakt bála, což se mi nestalo ani nepamatuju. A nakonec hodně dobrý výkon Kristoffera Jonera, který se mi líbil už ve Villmarku. Doporučuju nenechat se hodnocením zmást, kdo má rád severské horory z lesa, neměl by být zklamaný. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Norská ultimátní lekačka. Seveřani horory umí, Skjult je postaven na klasické bázi "Honí mě vrah po lese". A ten les je luxusní. Norské exteriéry jsou dechberoucí, volba děsivého domu uspokojivá stejně jako volba hlavního hrdiny, který si prochází, řekněme, ošklivou noční můrou. A pozor je to jeden z těch filmů, kde očekáváte lekanec, jste na něj připraveni a stejně dostanete ťafku. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Co se na tomhle běžnému uživateli CSFD asi tak nelíbí ? Prý se tam dokonce moc straší, prý jsou to očekávané lekačky, dokonce se tu o tom dočteme, že nebyl dostatečně využitý potenciál, nekonzistentní guláš to je, dokonce se i "utápý" v nesmyslnosti zápletky a celého děje, ale skoro všichni se shodnou na dobré atmosféře a slibném začátku....budiž, každý má právo na svůj názor a ve finále je jedno, jestli je opravdu jeho:) Za nejcennější komentář v duchu své vlastní přidané hodnoty tady považuju ten od LIVINGDEADA, myslím, že co do obsahu přesně vystihuje svého pisatele. Teď už však k Skjult...film se mi líbil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Skjult je pozoruhodný svou urputnou snahou strašit diváka minutu co minutu, od začátku do konce, bez nejmenšího výdechu. A dokud si člověk neuvědomí, s jakou zpatlanou krávovinou má vlastně tu čest, docela se mu to daří. Pål Øie by měl přestat psát a zůstat výhradně u režie, tam odvádí dobrou práci. U Villmarku mi slabší děj nevadil - vystačil si de facto s jedním lesem a neznámým zabijákem (a scénář má na svědomí někdo jiný, Pål stojí za jen za tím prostinkým příběhem), z čehož se dokázalo vykřesat maximum. Ale Skjult, to je úplně jiný případ. V úmyslu nejspíš bylo natočit děsivý horor, kde jedna hrůzná scéna střídá druhou, no naneštěstí scénář působí dojmem nekonzistentního guláše, co v sobě míchá neuvěřitelně mnoho motivů, postavy se chovají způsobem, aby mohly vznikat zajímavé scény, ale nikoli tak aby dění působilo uvěřitelně, natož smysluplně. Za těch 90 minut jsem se teda párkrát leknul, sem tam jsem ocenil velmi dobrou atmosféru, ale film jako celek mě málem umořil. Ukrutného blonďatého hrdinu bych v klidu už teď pasoval na nesympaťáka roku a Skjult na jeden z nejbolestivějších hororových zážitků. Protože nejhorší je, když se plýtvá očividným talentem. ()

Cong 

všechny recenze uživatele

Režisér bezesporu umí pracovat s atmosférou opuštěného domu a lesa, vyvolat napětí či mrazení v zádech. Bohužel, kde není scénář na utáhnutí celovečeráku, tam ani smrt nebere. Sestříhat z toho kraťas, mohla to bejt povedená žánrová jednohubka, takhle tu máme akorát jedenapůlhodinovou nudu s několika světlými místy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v kraji Hordaland na západě Norska. (Cheeker)

Reklama

Reklama