Reklama

Reklama

Skrytý

Trailer 1

Obsahy(1)

Kai Koss se vrací na místo, kde vyrůstal se svojí krutou a bezcitnou matkou, od které před devatenácti lety utekl. Dnes už je mrtvá a Kai po ní zdědil majetek a dům, který s ní jako malý sdílel. Zde se mu začínají vyjevovat děsivé vzpomínky. (Vojtino)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (96)

pursulus 

všechny recenze uživatele

Ó ty finský horore.¬         Včera shlédnul jsem snímek "Vražedná terapie" ve scénáři a režii conneticutského tvůrce Brada Andersona, známého nejspíše svou režií podařeného thrillerového snímku "Mechanik" natočeného tři roky po oné. Horror "Skrytý" neliší se stavbou děje, režijními postupy ani konečným vyústěním prakticky nijak od "Vražedné terapie" — kromě toho, že ta je natočena o něco lépe díky Andersonově osobnosti. O co mi jde? Tyto tak řečeno "zajímavě" natočené snímky, jimž ona "zajímavá spletitost" má zaručiti úspěšnost, mohou býti opravdu dobré a vybočující z řady pouze tehdy, je-li k oné "zajímavosti" podání přidána také vysoká tvůrčí invence jiná, jako ze jména velmi dobrý scénář spolu s režijním vedením, pak kamera a herecké výkony atp.; příkladem může býti ani ne tak pouze slušně zpracovaná už zmíněná "Vražedná terapie", jako spíše zvláště podařený snímek španělského tvůrce A. Baize "La Cara oculta" nebo velice zvláštní snímek kanadského tvůrce D. Villeneuveho "Nepřítel". — Jinak zůstává pouhá kostra nápadu, dnes už všedního.¬                 Snímek "Skrytý" nedoporučuji; je to lákadlo, které vás připraví o čas, aniž by vám připravilo odpovídající zážitek. Že můj názor není v tomto případě odlišný od názoru divácké masy, lze doložiti procentuální úspěšností na ČSFD výše zmíněných snímků: "La Cara oculta" 81; "Mechanik" 78; "Nepřítel" 66; "Vražedná terapie" 65; "Skrytý" 51. Ostatní uvedené snímky vám mohu doporučiti, při čemž "Vražednou terapii" až na místě posledním.¬                 Případné opoznámkování: uživ. J*A*S*M; Plangi. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Výtečně natočený psychologický thriller, který však doplácí na vyumělkovaný scénář, takže mnohdy působí až abstraktně. Nemám nic proti snaze okořenit hororový žánr špetkou artu, jenomže v tomto případě to jde občas až za hranici únosnosti. Přesto mě film určitě zaujal. Kristoffer Joner zvládá hlavní roli znamenitě, a přestože jsem se ke konci už poněkud ztrácel, celkově jsem měl z filmu docela dobrý pocit. Každopádně to je lepší než režisérův předchozí film Villmark. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Odlehlé sídlo uprostřed norských lesů je pro horor naprosto ideální prostředí z kterého se však dalo vytřískat i mnohem víc. Je třeba také pochválit místy celkem originální kameru. Zápletka, i když by se na scénáři dalo ještě trochu zapracovat, nebyla vůbec špatná a to včetně rozuzlení. Bohužel napětí během filmu dost kolísalo a místo sklouzávalo směrem k nudě. ()

Cong 

všechny recenze uživatele

Režisér bezesporu umí pracovat s atmosférou opuštěného domu a lesa, vyvolat napětí či mrazení v zádech. Bohužel, kde není scénář na utáhnutí celovečeráku, tam ani smrt nebere. Sestříhat z toho kraťas, mohla to bejt povedená žánrová jednohubka, takhle tu máme akorát jedenapůlhodinovou nudu s několika světlými místy. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Toto sa mi páčilo o niečo menej než Pålove Temné lesy a zdá sa mi, že to čo bolo na lesoch dobré sa tu akosi vyparilo. Filmu chýba atmosféra, ľakačky nie sú ani trochu vydarené a dokonca ani po technickej stránke nie je žiadna sláva. Väčšinu času sa na obrazovke veľa neudeje, dej je miestami nudný a tak sa z filmu stáva veľmi nezáživný snímok. Je tu však niečo, čo sa mi dosť páčilo, no neviem prísť na to čo. Námet? Tých zopár zaujímavých momentov? ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v kraji Hordaland na západě Norska. (Cheeker)

Reklama

Reklama