Reklama

Reklama

Nemrtví

  • Francie Mutants
Trailer

Obsahy(1)

Svět napadl pandemický vir, který mění lidské bytosti na primitivní a krvežíznivé kreatury. Marco a Sonia se pokusí najít řešení z této svízelné situace, avšak Marco je také kontaminován. Začíná se pomalu měnit a Sonia, která s ním čeká dítě, má před sebou dilema. Musí bojovat se Zombie a zároveň proti muži, kterého miluje. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Francouzi přispěchali se svou troškou do mlýna k zombie tématice. Velice skromný rozpočet si vystačí s minimem postav. Těžko se mi cokoliv vymýšlí k okomentování tohoto filmu, když je to prakticky stále to samé. Někteří lidé zmutují a chtějí se najíst. Jako potravu si vyhlédnou nenakažené a začíná opět boj o holý život. Že se to tentokráte děje ve Francii není vůbec podstatné. Tečka. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, ne, ne! Sáhodlouhá zasněžená nuda. Kdyby se ke konci nezačalo něco dít, tak je to jasný odpad! Nezajímavě podané téma, které mě obvykle dokáže slušně zaujmout, ale tady to bylo utrpení. Dřív než se začne vůbec něco dít, tak spím jak dudek. Ne vážně, 4/5 filmu jsou tak hrozně nezáživné, plné nezajímavých rozhovorů, nudných pasáží s dlouhými záběry na nic a dvěma, později několika, postavami, které prostě nemají divákovi co nabídnout. Ke konci se to sice trochu rozjede, ale i ta akce nestojí většinou za moc. Mutanti, kteří byli celkem povedení, to vytáhli aspoň na tu jednu hvězdu, ale jinak to bylo velké utrpení. 20% ()

Reklama

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je průměr a je to škoda. Prostředí je výborný - zimní Francie, opuštěnej nemocniční komplex, zasněžený lesy - ale naprosto nevyužitý. Chování hlavní "hrdinky" je na facku, první půlka hodně nudná a ani ty akce za moc nestojej. Hlavní zombík je nakonec fajn, dojde na nějaký lehký prasárny (krvavý močení a tak), ale jinak to prostě víc jak na 50% neni. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Zombíkům se v poslední době daří, tak není divu, že se do nich zakousla i francouzská hororová vlna. Vděčné téma, které sebou přináší utrhané končetiny, kulky svištící mozkovým tumorem, popřípadě krev, co vzduchem z tepen lítá. Mutants jsou zasazeni do postapokalyptické zimy, ovšem její vizuály zůstaly nevyužité. Kde je všudypřítomná beznaděj ze světa, který je svírán krvežíznivými mutanty?! Navíc je smutné, že když už přijde na nějaký souboj Face to Face, tak je ihned pokroucen epileptickou kamerou. Ani zdařilé masky a několik kýblů krve nedokáže kontrovat takto vniveč roztrhaným emocím. Finále sice přidá na obrátkách a v úzkých chodbách "opuštěné budovy" je na co koukat, nicméně jsem již dlouho neviděl takto promarněný potenciál, který zůstal někde na úrovni bublajícího bahna. 4/10 ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Dynamické akčné scény s plným priehrštím brutality hneď od začiatku vtiahnu diváka do deja. Potom sa akcia náhle spomalí a režisér prekresľuje horor na psychologickú drámu. Zamilovaná žena postupne prehráva boj s časom a nedokáže zabrániť premene svojho priateľa na ohavného zombi- mutanta. A opäť zmena: príbeh sa zdynamizuje a premení na neľútostné gore – jatky, navyše v pôsobivých zimných exteriéroch a vo vnútri opustenej budovy. V závere vypätá dráma, ktorá znovu, ale teraz proti sebe postaví bývalých milencov. Nasleduje plno ťažkých otázok, podčiarknutých teatrálnym rozhodnutím o bytí a nebytí „toho druhého“. A krvavé scény v zimnej scenérií sú zvýraznené uhrančivým hudobným sprievodom. Moje očakávania od Mutantov neboli vysoké a teda moment sklamaného očakávania sa nedostavil. Skôr naopak. Vcelku pôsobivé francúzske hororové dielko, s myšlienkou aj priestorom na zamyslenie... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • V čase 14-15 minúta sa palivová ručička zobrazujúca stav nádrže mení z plnej na prázdnu. (zuzulatomas)
  • Film měl premiéru 31. 5. 2009 na Filmovém festivalu Gérardmer ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama