Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvním rozporuplným ohlasům mě Seance nakonec velice příjemně překvapila. Řemeslně zvládnuté, klasické žánrové postupy má pan režisér evidentně nakoukány, lekačky fungují, chtělo by se říct lépe než v řadě celovečerních zahraničních hororů. Jasně, není to nic, z čeho by vám spadla čelist, ale podívám-li se na stav současného českého profesionálního hororu (potažmo i filmu), nemůžu snad ani chtít od studentského filmu víc, než zde bylo předvedeno. Čtyři hvězdy dám velmi rád. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Že by nová naděje pro český horror? Na studentský film vůbec ne špatné, ovšem ti, co snědli Šalamouna, ho logicky roztrhali. Já naopak vidím příslib do budoucna a velmi se těším na chystané zfilmování Kingovy povídky Jsem brána. Noční nasvícení zámku mi připomnělo starého dobrého Argenta - kombinace modré a červené. A lekačky střídmé a v pravou chvíli - tedy nečekané. První cena - Hraný film Visegradu, Zlínský pes 2010, Nejlepší krátký film - Dark Carnival Film Festival, USA 2009, Nejlepší mezinárodní krátký film South African Horrorfest 2009 ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdičku zvedám kvůli tomu, že jde o studentský film. Podařilo se vytvořit skutečnou atmosféru, lekačky jsou slušný a pointa funguje. Trochu vadí výkon Kláry Jandové, ale vzhledem pasuje do své role výborně. Oproti minulému filmu jasný pokrok, jsem zvědavý na to, jestli výjde kingovský projekt - už teď se těším. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Budu hodná a dám tomu ty čtyři. A to z toho důvodu, že je to nejen česká produkce, ale že tentokrát neabstinuje napětí, atmosféra a ani docela stravitelný náměť. Samozřejmě to nebylo úplně dokonalé, a to hlavně ze strany přehrávaných dialogů, které rvaly trošku uši a z postupné nepřesvědčivosti Kláry Jandové. Jinak je to ale povedené. ()

Iroquaise

všechny recenze uživatele

školní cvičení...v dílčích momentech hezké, ale jako celek totálně rozbité...nebýt kameramana a Pavla Nového ( kterého si díky jeho výkonu začínám zpětně opravdu vážit ), tak by se to úplně rozpadlo...vyprávění postrádá základní vypravěčskou koherenci...napětí a atmosféra jsou hrozně chtěné...celé to působí skečovitě a vykonstruovaně...snaha o horor je mi v kontextu tuzemských počínů velmi sympatická...ale tohle mě fakt neuspokuje...a předběžně jsem velice skeptický vůči plánované kingovské adaptaci... ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film získal cenu za nejlepší krátký film v USA (Dark Carnival Film Festival) a Jižní Africe (South African HORRORFEST). (Bart)
  • V Seanci se na plátno vrací herec Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (Bart)
  • Film byl uveden na téměř dvaceti hororových festivalech po celém světě, včetně Hollywoodu, Kanady, Velké Británie, Mexika, Indie a dalších. (Bart)

Reklama

Reklama