Reklama

Reklama

Začínajúca pilotka a jej priatelia sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstve, keď ich lietadlu záhadne zlyhá riadenie. Niekoľko mladých priateľov sa rozhodne ísť na koncert netradičným spôsobom – zaletieť naň prenajatým malým lietadlom. Len chvíľu po štarte, keď vletia do čudesnej búrky, začne lietadlu zlyhávať riadenie, úplne sa vymkne kontrole a neovládateľne stúpa vyššie a vyššie. Začínajúca pilotka Sara a jej štyria mladí priatelia Mel, Cory, Bruce a Sal s hrôzou zisťujú, že sú uväznení vo vzduchu a navyše sa musia pustiť do smrteľného boja s nadprirodzenou silou, ktorá prekračuje všetky najhoršie obavy. Odkiaľ sa však monštrum vzalo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

drackula 

všechny recenze uživatele

Príbeh je napriek svojej jednoduchosti vcelku zaujímavý. Skrz drobnosti /mrak a jedna skrutka/ je atmosféra dusná a dostatočne "neriešiteľne v prdely" a dianie sa v lietadle logicky zvrháva v boj plný nedôvery, obviňovania a paranoje. Do tohto momentu mohol tento film sadnúť všetkým, avšak rozuzlenie a samotný záver budú mnohí považovať za divný, v tom horšom prípade za vyslovene zlý a stupídny. Avšak mne táto zaujimavá pointa vcelku sadla. Veľmi mi pripomenula horrorové časopisy , ktoré sú aj vo filme spomenuté a ich príbehy sa končia presne takto - priamočiaro a zvláštne a pritom nie sú úplne nelogické, aj keď sú trošku nadnesené. Altitude je preto pozerateľná jednohubka, ktorá nesadne každému ale mňa potešila. 65 % ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spolu s Frozen je Altitude dalším hororem, který se může pyšnit vcelku slibným námětem. I zde jsou postavy pod tíhou okolností nuceny setrvat na jednom místě, přičemž v tomto případě se jedná o interiér letadla, u kterého dojde k nečekaným komplikací a aby toho nebylo málo, někde v neprostupné bouři na partu teenagerů čeká chapadlovité monstrum, které jakoby vypadlo díla pojednávajícího o mýtu Cthulhu od H. P. Lovecrafta. S odhlédnutím od celkem obstojného zpracování (vzhledem k nákladům) je však onen námět jediným prvkem, který se dá na Altitude pochválit. Samotný scénář, který na jeho základě vznikl, pak představuje povrchní konstrukt útočící na diváky nedůvěryhodnými zvraty, přičemž samotné vyústění filmu je už ryze k smíchu. Každý běžný horor obsahuje expozici, v níž jsou aspoň letmo načrtnuty charaktery a jejich vztahy, avšak v Altitude nejenže jsou postavy nevěrohodné a jejich jednání by se v mnoha případech dalo označit za tupé, ale jejich osobním peripetiím je věnováno neúnosně moc prostoru na úkor běsnění monstra, které prakticky představuje jediné pořádné lákadlo pro diváky. Většinu filmu tedy představuje nechtěně úsměvná dramatická křeč doplácející na neschopnost scénáristy umně napojit řešení osobních záležitostí na vyhrocenou situaci, díky čemuž se dočkáváme momentů, kdy postavy v jedné minutě téměř umírají hrůzou, aby prostřednictvím jediné repliky náhle přešly v řešení problematického milostného vztahu a zdá se, jakoby ve vteřině zapomněli na to, že se nacházejí na palubě porouchaného letadla ve zjevně nekonečné bouři, ve které na ně číhá obrovské monstrum. Na výsledném dojmu nepřidají ani přinejlepším průměrné herecké výkony, v nichž je vše omezeno na pouhé střídání strachu, nervozity, záchvěvů agrese a bezmocného hysterického vřeštění. Kdyby se z filmu vystřihlo těch pár minut s monstrem a zároveň i ona otřepaná pointa, zůstalo by z Altitude jen krajně nevěrohodné drama, v němž figurují žánrové karikatury vedoucí přihlouplé dialogy. Potenciál námětu byl v tomto případě využit jen minimálně a i zmiňovaný horský thriller Frozen, který se mě také moc nepotěšil, nakonec dopadl lépe. ()

Reklama

Domec 

všechny recenze uživatele

Ale tak cekala jsem to horsi. Na hercich je samozrejme videt, ze byli vybirani podle cen a ne podle kvalit.... Jinak film by mel urcite velkej potencial, pointa filmu mi osobne prijde hodne dobra a kdyby s ni tvurci zacali pracovat driv a odpustili si ty "teen" kraviny co se dely v letadle skoro po celou dobu, tak by se film posunul uplne na jinou pricku. Takze za ten konec (kdyz nepocitam to kliseovsky chyceni rukou) dam 2.5* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdybych se měl řídit podle zdejšího ´´elitního´´ hodnocení ( což z 90% nedělám ) zřejmě bych přišel o docela slušnou podívanou.Altitude je sice béčko jako řemen,ale zatraceně napínavé béčko,s celkem slušnou,ale hlavně překvapivou pointou.Scénář není zas tak debilní,i když mě občas ta banda puberťáku v letadle pekelně srala,nebyl to ani tak sexistický maestro Sal,nýbrž totáně vymaštěná pilotka,který bych nesvěřil ani otevření konzervy.Svým způsobem film doplácí na takové pubertální z filmování,jako by to natáčel 15tiletý vyhul co dostal kapesný od tatínka naftovýho magnáta a nudil se,tak natočil Altitude.Určitě bych ubral na dialogách,zapojil bych víc akce,děsivých zvuků a oného temného tajemství,kdyby se všichni neustále koukali a pídili potom,co je to ohrožuje,bylo by to zábavnější než když každej mlel něco jinýho a do toho se tam ještě přebíraj holky,vod blbečků k hrdinům.Pravdou je že Altitude je maximálně levné béčko,které ale dokázalo místy slušně diváka napnout a pointa byla maximálně ujetá a neprokouknutelná,já se více či méně bavil a 35% je ubohé hodnocení.50% a v daném žánru solidní jednohubec, B*L*B*C*I*. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Chjo, na Prima cool bych tohle nečekal, ale co už, mrknul jsem. No, teď toho lituju. Nehorázná kravina, která má do hororu opravdu daleko a neviděla tento žánr ani z vlaku. Efekty hrozné, postavy tupé jak kdyby byly po lobotomii a nakonec příšerka, kterou asi vyhrabali z vystřižených záběrů z filmu Cesta do Pravěku. A to popis nevypadal úplně špatně. NO, radši cestu letadlem vynechám a vy by jste měli taky :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Řídící věž povolila vzlet letadla z ranveje 15L. Když letadlo rolluje na start, je vidět označení 26L. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, Aldergrove, Langley a Pitt Meadows v Kanadě. (Cheeker)
  • Když Sara (Jessica Lowndes) ladí rádio, aby mohla vyslat nouzové volání, naladí frekvenci 127,6 MHz. Mezinárodní nouzová frekvence pro civilní lety je ale 121,5MHz. (Cheeker)

Reklama

Reklama