Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 2

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (133)

rekkky 

všechny recenze uživatele

... aneb přesvědčivý a komplexní pohled pod pokličku velkovýrobcům, který boří idealistický názor, že jíme kvalitní potraviny. Nejen ekonomický řetězec pojící se k výrobě a distribuci potravin na prodejní pulty výborně dokládá praktiky o kterých spousta lidí nemá tušení. Konečný spotřebitel jen přihlíží a konzumuje, ale je zde na místě otázka jestli chce na tomto stavu něco změnit. ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Cituji: "Kultura, která vidí prase jen jako shluk protoplazmické neživé struktury, jíž se dá manipulovat, vytvořit jakýkoli design a dohlížet, jak to člověk dokáže do tohohle stvoření narafičit, bude pravděpodobně vnímat i ostatní jedince své komunity či jiných kultur a národů se stejnou přezíravostí, neúctou a snahou o kontrolu." Není co dodat... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

HBO HD - Pozoruhodný dokument, který vás na jednu stranu zaujme, na straně druhé rozčílí a zarazí. Protože opět vám připomene pravdu o tom, co skutečně jíme. Člověk už to nějak pomíjí a nijak to neřeší, ale pak když o tom vidí dokument, zase se nad tím zamyslí. Navíc chudáci farmáři (jenž jsou řízeni velkými společnostmi) a samozř. chudáci konzumenti. Co se však týče zpracování snímku, velmi se mi to líbilo. Robert Kenner zpracoval zkrátka povedený dokument. Jeho snahy si cením na 80% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Ďalší výborný dokument s množstvom nových šokujúcich informácií. Je veľmi pozitívne, že v posledných rokoch sa zvýšila produkcia takýchto filmov, nech si stále viac a viac ľudí konečne otvorí oči. Ešte nikdy nebola "civilizácia" na tom tak zle vo vzťahu k zvieratám a prírode, ako je tomu dnes. Stále strmo klesáme. Ľudia vedú vojnu proti prírode, genocídu zvierat. Každý deň je pre mäso zabitých 159 miliónov suchozemských zvierat. Tento dokument rozhodne neplače na nesprávnom hrobe, trafil presne do čierneho - nenásilne a prirodzene sa snaží zaujímavými faktami ukázať divákom, ktorým nie je ľahostajné utrpenie živých bytostí, že je jeden účinný spôsob, ako ich zachrániť... NEŽRAŤ ICH! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V supermarketu neexistují roční období. Rajčata tu máte celý rok, vypěstovaná na druhé straně světa, sklízená za zelena a dozrávající na ethylenu. Přestože to vypadá jako rajče, je to rajče pouze teoreticky. Je to idea rajčete." Tento dokument rozhodně nenažhaví chuťové buňky na provozní teplotu ani nevyvolá touhu spěchat do fast foodu na dlabanec, ale půst kvůli němu rozhodně držet nebudu. Je příliš rozvleklý na razantní úder do slabých částí mého životního stylu, ale drobnou úpravu jídelníčku přesto nemohu vyloučit. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama