Reklama

Reklama

Potraviny, a.s.

  • USA Food, Inc.
Trailer 1

Přesvědčivý depresivní pohled na velkopodnikání ve výrobě potravin nejen popisuje jejich nechutnou cestu z polí a stájí ke spotřebiteli, ale zároveň zkoumá ekonomický řetězec, v němž následky zdánlivě levného jídla, kdy hamburger stojí méně než brokolice, nese celý zdravotní a sociální systém. [MFDF Jihlava 2009] (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V supermarketu neexistují roční období. Rajčata tu máte celý rok, vypěstovaná na druhé straně světa, sklízená za zelena a dozrávající na ethylenu. Přestože to vypadá jako rajče, je to rajče pouze teoreticky. Je to idea rajčete." Tento dokument rozhodně nenažhaví chuťové buňky na provozní teplotu ani nevyvolá touhu spěchat do fast foodu na dlabanec, ale půst kvůli němu rozhodně držet nebudu. Je příliš rozvleklý na razantní úder do slabých částí mého životního stylu, ale drobnou úpravu jídelníčku přesto nemohu vyloučit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemná výprava za původem pochoutek, které většina z nás zbožňuje, a na které téměř nedá dopustit. Dokument se mi docela líbil. Není nijak závratně extrémisticky zaměřen. Ať už ze strachu před soudními tahanicemi s nadnárodními korporacemi, či ze snahy o trošku té objektivity. Nezmění však ve způsobu stravování vůbec nic. Sice se více a více rozmáhá ten životní trend stravování se "zdravě", ale myslím si, že většina populace stále stejně raději sáhne po tom chemicky ošetřeném kousku masa, protože je zkrátka výrazně levnější a jeho opatření mnohem snazší. Já dokument vnímám jako ryze informativní záležitost. Snad kromě té aférky, kdy dítě zabil jeden hamburger, dokument v tomto směru netlačí na pilu prakticky vůbec, což osobně vítám. ()

Reklama

ElizabethB 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat... Je hrozne, co vsetko ludia dokazu urobit so zvieratami len pre svoju sebeckost, pre zvysenie profitu s najmensiou stratou casu a penazi vrazenych do chovu. Na 30% filmu som sa nedokazala pozerat, pretoze na to nemam zaludok a nad tymi zvysnymi 70 som len krutila hlavou aj preto, lebo v tej krajine zijem... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Žádná bio agitka! Ale výborný a především pravdivý dokument o nehorázné aroganci potravinářských firem, o nelidském zacházení s dobytkem, prasaty a drůbeží, o tom, co na vás číhá v ´´lahodných´´ hamburgrech z McDonnalds či jak ´´krásný´´ život mají kuřata než se z nich udělá třeba Twister v KFC. Líbily se mi komentáře odborníků a taky přehlednost dokumentu. Jen hlupáci a (=) někteří zdejší uživatelé si myslí, že neexistuje jiná varianta primárního průmyslu, avšak ten farmář přibližně uprostřed dokumentu ukázal, jak snadno a relativně levně chovat dobytek na krásných travnatých pastvinách. Jo z takovýho masíčka chutná steak úplně jinak. Podotýkám, že maso miluju, fast foodům se však vyhýbám, do Mc-sračkoidního-Donnaldu už dlouhá léta nechodím, jen občas (1-2x za rok) si skočím do KFC na nadopované kuře a poslední dobou mám pocit, že ten slavnej americkej kapitalismus je jaksi postavenej na hlavu. Za poměrně pomalé tempo strhávam hvězdičku. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Amícky dokument, ktorý sa bohužiaľ netýka len amerického diváka a konzumenta. Je smutné, že drvivá väčšina ľudí neprikladá dostatočnú váhu tomu, čo si vkladá do huby (nemyslím zubnú protézu) a čo je najhoršie, nemá ani záujem vidieť, v akých podmienkach sa ich jedlo pripravuje, čo je jeho súčasťou a pred drsnou realitou len strká hlavu do piesku . Je len logické, že spoločnosti, ktoré jedlo do supermarketov dodávajú len veľmi nerady poodhalia svoje smradľavé metódy - veď predsa, keby ste vedeli, čo jete, asi by ste to ani nejedli. To vám povie každý, kto mal dočinenia pracovať v hociktorom mäsokombináte, alebo hydinárni. Je smutné, že už aj v našich spoločnostiach sa nájdu jedinci, ktorí považujú fast foody za "cool" a "in" a stali sa symbolom ich zvrátene urýchleného životného štýlu. Nehovorím, že vegetariánstvo a priama akcia je jediná cesta (sám tak už bohužial nežijem), ale skúsiť sa správať aspoň trochu ľudsky vo výbere potravín by hádam nikoho nezabilo. Jednu hviezdu ale musím tvorcom ubrať za to, že nepriniesli pohľad a názor aj druhej strany, prinieslo by to určite väčšiu objektivitu a mňa by veľmi zaujímal aj názor veľkých spoločností z druhej strany barikády. Takto len za najzaujímavejšie považujem názory obyčajného farmára z juhu USA a ostávam s pozdravom - Support your local butcher :) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmári pracovali predovšetkým v 3 štátoch USA, a to Kentucky, Severná Karolína a Nebraska. Rovnako aj v hlavnom meste Washington D.C. (MikaelSVK)
  • Vo filme God Bless America (2011) je možné v jednej zo scén, ktoré sa odohrávajú v kine, vidieť plagát odkazujúci na tento snímok. (MikaelSVK)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama