Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý šampion v bowlingu, Roy, objevil mladého génia jménem Ishmael a má za to, že tento chlapec je jeho vstupenkou do světa úspěchu a bohatství. Roy vezme Ishmaela na turnaj 'vítěz bere vše' do Rena, aby se pomstil svému dávnému rivalovi. Roy Munson se stal v roce 1979 národním šampionem v bowlingu. Bohužel brzy poté, co získal titul, přišel o ruku - zapletl se totiž s nesprávnými chlápky a snažil se je podvést. Posledních sedmnáct let bylo pro Roye velmi neradostných, s gumovou rukou se živil jako prodejce bowlingového vybavení. Jednoho dne se však setká s Ishmaelem, mladým Amišem, jenž má přirozený talent pro bowling. Roy chlapce přesvědčí, aby s ním odjel na profesionální bowlingový turnaj, kde má šanci díky svému nadání vyhrát slušnou finanční sumu a zachránit tak rodinnou farmu. Netrvá dlouho a Ishmael začne vyhrávat jednu soutěž za druhou... Drsná a vtipná komedie však na konci velmi zvážní. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento film bratří Farrelyových jsem doposud neviděl, tak jsem si řekl, že to napravim a podívám se. Musím říct, že mě opět nezklamali. Tato skvělá komedie s místy parodickými prvky na mě udělala obrovský dojem. Sice se pomalu rozjížděla, ale pak se rozjela velice svižně a vtipu zde bylo jak máku. U mě hodnocení více než jasné. ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Některé kousky z filmografie Farrelly bros. mám hodně rád, ale Kingpin je bohužel jejich "slabší chvilkou". Po solidním rozjezdu s Billem Murrayem se snímek nějak podivně vleče. Příběhová linka je příliš rozdrobená a hodně vtipů mě míjelo. On i samotný humor je rozkolísaný mezi téměř "spoof gagy", skvělými slovními replikami a řádkou frků nechutných nebo nebetyčně hloupých. Výsledný dojem vlastně zachraňuje finále, které není zas TAK MOC klišoidní a "hřejivé" jako u valné většiny sportovních snímků. I tak to jsou jen 2,4* a převažující zklamání. ()

Reklama

cold 

všechny recenze uživatele

Super černá komedie, která u nás ani není moc známá. Podle mě nejlepší film od této dvojce (místama je to pěkně nechutný ... já za to nemůžu, že se po dobrým š.ku vždy pose..). Woody září, Quaid je slušný nemehlo a Murry je slizký ochránce osamělých dětí (s neskutečnou přehazovačkou). Děti nemají otce, ale velmi slušivé maminky! ___ A až půjdete na bowling, tak nestrkejte ruku do míst, kam přijíždějí koule. Mohli byste dopadnout jako "hl. hrdina" (Mr. Hook). ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemně ujetá komedie. Umělou ruku střídají příšerné účesy, bizardní humor zase ještě bizardnější postavy. Nebýt takového obsazení, tak to asi nebude fungovat. Harrelson je ale i s tím vším na sobě zavěšeným pořád okouzlující. Bill Murray je ve filmu sice jen pár minut na začátku a na konci, ale taky to stojí za to. ()

markotter 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem si trochu vypláchnout mozek a myslel si, že komedie bratří Farrellyů by mohla být vhodným nosičem, obzvlášť, když tu někteří řadí tento film mezi jejich filmy Blbý a blbější nebo Něco na té Mary je. Výplach proběhl, bohužel na jiném místě mého těla. Porovnání se zmíněnými filmy je pro ně urážkou a pro mě to bylo utrpením sledovat. Vtípky jsou rozesety hodně řídce, všichni hrdinové jsou vesměs nesympatičtí a ke konci se komedie ztrácí úplně a stává se z toho moralistní sračka. Hvězda za "pravý kozy" Vanessy Angel. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Zadné rady fanúšikov na Reno bowling štadióne boli vyrobené z kartónu. (misterz)
  • Keď sedí Roy (Woody Harrelson) s Ishmaelom (Randy Quaid) pri bare, tak si Roy predstavuje, ako k nemu príde milionár, ktorému chvíľu predtým vyhral Ishmael svojim hodom kockami tučný balík. Ten Royovi ponúkne milión amerických dolárov, keď mu dovolí sa vyspať s Ishmaelom. Je to narážka na film Neslušný návrh (1993), kde Woody Harrelson taktiež hral postavu, ktorej vtedy Robert Redford ponúkol rovnaký obnos peňazí za noc s jeho manželkou, ktorú stvárnila Demi Moore. (ZinedineCR7)

Reklama

Reklama