Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Skoda ze sa to nezaplatilo, ale v dobe vsetkych tych filmov ako Dzon Vyk, Avengers a kapitan Banglades pripadne vsetky tri Tchory stale lepsia podivana nez mnou vymenovane filmy. Reziser Raymond De Felita je mne neznamy, a skoda ze po tomto uz nic poriadne nenatocil. kazdopadne slusny film, kde Andy Garcia ma svoje sny, ide si za nimi. Do toho sa riesia veci ako odcudzenie sa rodiny, hadky so zenou ... obycajne dialogy prevazuju aj v realnom zivote, a nielen preto dam vysoke hodnotenie . 76 % ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela příjemná indie situačka, která sice má, jak píše Subjektiv, naprosto jasně nalinkovaný konec, ale dostává se k němu poměrně příjemnou cestou a ještě příjemnějším vyvrcholením. Vezmětě si poměrně typickou rodinu se spousto vzájemných tajemství a hoďte do ní nového člověka, který postupně většinu těch kostlivců najde... Navíc, Andy Garcia je parádní takže City Insland minimálně hodně příjemná oddechovka. You asked me about my worst secret. My most personal secret. The secret of all my secrets. But first, I'am Vince Rizzo ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Drama okořeněné jemným ironickým humorem. Vnitřní nejistota a strach jednotlivých členů, vede k tomu, že každý v této rodinně má své tajemství. Většina z nich je neškodná, ale postupem času narůstají do obřích rozměrů. Vše se dává do pohybu příchodem vězně, který si prací odpykává svůj trest u nich doma a nestačí se divit, jak pokřivené až pošahané vztahy zde vládnou. Dalším impulsem k vyčištění ovzduší, které je stále více a více komplikovanější, je setkání se spřízněnou duší na hereckých konkurzech. Vše vyvrcholí rodinnou duševní očistou, když jsou konečně schopni říct si pravdu. Není na škodu, jednou za čas, udělat doma pořádný průvan. Výborné herecké výkony zvláště Andy Garcii a Emily Mortimer. Byla jsem vtažena do děje hned od začátku, typický Americký konec odpouštím i díky tomu,že to byla i komedie. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po opravdu dlouhé době jsem viděla opět herecký koncert Andyho Garcii. Sledovat ho mimo jiné např. při konkurzu uchazečů, byl pro mě opravdu zážitek. Od komedie se očekává humorný nadhled nad lidskými slabostmi a lidskou nedostatečostí, kde se problémy hlavního hrdiny nakonec podaří vyřešit a všechno dobře dopadne. To rozhodně mé očekávání splnilo. Díky za tip na tento skvělý film, byla jsem víc než spokojená, protože najít něco kvalitního v tom obrovském množství komedií se stává už téměř zázrakem. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další americká nezávislárna, další neotřelý příběh a další dysfunkční rodina. Nezávislé filmy já hodně rád, musejí mě však nějak zaujmout a to se City Islandu podařilo tak napůl. Vynikající Andy Garcia v roli dozorce, vedoucí dvojí život (skrytý herecký talent) a také v roli neschopného manžela, jehož manželka a dcera berou společnou domácnost lhostejně, jako nutné zlo. Každý ze zúčastněných přede všemi něco tají a samozřejmě to nemůže dopadnout jinak, než postupným vycházením pravdy najevo. Což o to, zůsob, jakým se věci pomalu vyjasňují a odhalují je podán příjemně a přirozeně, ale přesto celý film působí, jakoby nic neplynulo nikam. Vše se odehrává jen proto, aby se v závěru všichni dozvěděli, co se dozvědět mají. Formou ani hereckým obsazením nelze film za nic odstřelit, ale divácký zážitek byl od začátku zaseknut někde v půli cesty a ne a ne se pohnout jakýmkoliv směrem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Všetky exteriérové scény boli filmované priamo na City Islande v Bronxe. Ak si pozriete túto lokáciu cez Google Maps a priblížite si východný koniec Horton Street v "street view", uvidíte dom Rizzovcov. Čudné však je, že dom oproti, kde bývala slečna Botero, je úplné iný. (MDesign)
  • Andy Garcia a jeho dcéra Dominik García-Lorido si zahrali aj vo filme otca s dcérou. (U_S_O)

Reklama

Reklama