Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vězeňský dozorce Vince Rizzo (Andy Garcia) má strašné tajemství. Vlastně má několik tajemství. Jedním z nich je fakt, že se touží stát hercem. A tak po večerech tajně navštěvuje hodiny herectví. Za jeho nepřítomnosti se mu začíná odcizovat celá jeho rodina. Přicházejí pravidelné hádky se ženou, synem i dcerou. Poslední kapkou je pak Vinceho náhlé rozhodnutí přivést do domu mladého odsouzence, kterému chce pomoci začlenit se do společnosti. Každý člen rodiny má svá velká tajemství a problémů přibývá. Vše neodvratně dospívá do okamžiku, kdy se křehká struktura lží zhroutí. Všichni zúčastnění se ze všech sil snaží tento konec odvrátit. Vypadá to ale, že právě tajemný trestanec je tím správným katalyzátorem, jenž pomůže pravdě na světlo. (Brady)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása! Vezměte rodinu, každému členu přiřaďte nějaké tajemství, zálibu, úchylku, problém, něco, co před ostatními skrývá, nenásilně je šoupněte na pár dní na jedno místo a máte film. A to dokonce přirozeně vtipný film, protože jste měli kliku a vybrali herce, kteří k sobě pasují a působí přirozeně. # Otec rodiny, ve které jsou hádky na denním pořádku, dělá dozorce v base. Jednoho dne ve vězení objeví svého syna, o jehož existenci sice ví, ale nikdy ho neviděl (natož pak jeho žena a děti). Na podmínku ho vezme k rodině domů, ale nikomu neřekne, že jde o jeho syna. Navíc přijíždí na jarní prázdniny dcera, která studuje VŠ. Pak je tu ještě manželka a druhý (mladší) syn a zábava může začít. To je tak pro představu. Je to oddechovka; mě oslovila i pobavila; snad i někoho dalšího... 79% ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Drama okořeněné jemným ironickým humorem. Vnitřní nejistota a strach jednotlivých členů, vede k tomu, že každý v této rodinně má své tajemství. Většina z nich je neškodná, ale postupem času narůstají do obřích rozměrů. Vše se dává do pohybu příchodem vězně, který si prací odpykává svůj trest u nich doma a nestačí se divit, jak pokřivené až pošahané vztahy zde vládnou. Dalším impulsem k vyčištění ovzduší, které je stále více a více komplikovanější, je setkání se spřízněnou duší na hereckých konkurzech. Vše vyvrcholí rodinnou duševní očistou, když jsou konečně schopni říct si pravdu. Není na škodu, jednou za čas, udělat doma pořádný průvan. Výborné herecké výkony zvláště Andy Garcii a Emily Mortimer. Byla jsem vtažena do děje hned od začátku, typický Americký konec odpouštím i díky tomu,že to byla i komedie. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

neotřelá americká komedie s odlehčenou atmosférou, nenucenými dialogy, úžasně vytvořenými (a zahranými) charaktery a skvěle vygradovanou pointou... malý velký film, který si nechce hrát na megasuper popcornový blockbuster, a to je přesně to, co mu svědčí... lež má krátké nohy a kór na městském ostrově s ní evidentně daleko nedojdete... 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dnes to naozaj dá veľkú námahu, kým sa divák dopracuje k takejto idylicky jednoduchej filmovej pochúťke. V nezávislom šate zabalená, áčkovými hercami predvedená, a i keď trošku nemotorne ukončená, tak cez to všetko perfektná prechádzka filmovým umením. Sympatický príbeh o rodine, v ktorej nie je všetko tak ako má byť, cez to všetko sú ich problémy viac úsmevné, než tragické. Záverom sa film síce trošku uberá smerom k antickej tragédii, záver samotný trošku zaváňa tým hollywoodskym, takže to mohlo skončiť niekde uprostred. Nebyť tejto chybičky krásy, tak by to bol stopercentný zážitok, najmä vďaka hereckej úprimnosti (Andy Garcia boduje naplno), scenáristickej ľahkosti (najmä v dialógoch) a hudobnej zložke. Viac takýchto. 90%. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Truth is stranger than family. Perfektně rozehraná rodiná krize, které postupně spěje k jistému konci. Všichni lžou, ale nakonec budou muset stejně s pravdou ven. Všemu tomujně vede Andy Garcia, který si to po pacinovsku suveréně krácí celým filmem. Taková scéna na castingu, to bylo něco. Celkově je City Island příjemná maličká komedie, kterou zajisté nepohrdne žádný filmový fanda. Pohlazení po duši. "I´m Vince Rizzo..." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Andy Garcia a jeho dcéra Dominik García-Lorido si zahrali aj vo filme otca s dcérou. (U_S_O)
  • Všetky exteriérové scény boli filmované priamo na City Islande v Bronxe. Ak si pozriete túto lokáciu cez Google Maps a priblížite si východný koniec Horton Street v "street view", uvidíte dom Rizzovcov. Čudné však je, že dom oproti, kde bývala slečna Botero, je úplné iný. (MDesign)

Reklama

Reklama