Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá francouzská komedie o jednom nepoučitelném žákovi, jeho hodně naštvaném učiteli a o dni, během kterého se může stát úplně cokoli.  Píše se červen roku 1990 a v jednom malém provinčním francouzském městečku právě začíná poslední den školy. Ale i když maturitní zkoušky klepou na dveře, koho by to zajímalo. Lepší je začít se co nejdřív pořádně bavit. A možná by mohlo dojít i na upřímnost. I proto, zachvácen euforií z konce školní docházky, odhodí student Lucas všechny zábrany, vyhledá učitele, kterého měl na filosofii, a od plic mu řekne, co si o něm myslí. Což mimochodem nebyl zrovna dobrý nápad, protože děsivý profesor Martineau byl právě vylosován jako Lucasův zkoušející při ústní části maturity. Ale podobných trapasů v tento výjimečný den proběhne ještě několik. A některé se budou opět týkat profesora Martineaua. Lucas se například na první pohled zamiluje do půvabné neznámé dívčiny Clémence, z níž se vyklube pedagogova dcera. Ale co naděláte. V osmnácti nikdo moc neměří a raději rovnou řeže. A navíc právě skončila škola, a to omlouvá cokoli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

borboleta 

všechny recenze uživatele

Zcela obyčejný film o obyčejných věcech s životnými a příjemnými postavami. Komedie to není, protože tam žádné vtipy nebo komické scény nejsou, ale je to pohodový film, který se hodí k línému letnímu odpoledni. Na filmu je opravdu hodně znát, že byl natočen ve Francii, a pro mě je to příjemná změna oproti všem těm americkým komediím ze střední školy, které se jen hemží roztleskávačkami a trapně nechutnými scénami. Nemyslím si ale, že by tento film ve mě zanechal nějakou stopu, musím komentář k němu napsat hned, protože později už bych si ho nemusela pamatovat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na americké teenageroviny. 1) Příjemný úsměvný film o tom, co si někteří z nás už ani nepamatují - o chuti prvního polibku, o vášni prvních milostných pohledů, o teenagerovském kamarádství a prostě o tom všem, čím jsme žili, když nám bylo sladkých osmnáct. 2) Neočekávejte nezapomenutelné dojmy, neopakovatelné okamžiky ani velké životní pravdy. Jen trochu milého života mládeže v rozvinuté kapitalistické společnosti s problémy jistě triviálními, přesto však proto ne méně bolestivými. 3) Zvláštní poznámku si zaslouží nepominutelný francouzský esprit a šarm, který provází téměř každou scénku. Eh oui, la France douce. ()

Reklama

zuzulend 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie.Začátek byl poněkud zvláštní a vtipný :D Celý film byl takový jiný než ostatní filmy,které jsem viděla.Jde na něm docela hodně poznat,že je francouzský má totiž takový nádech,jiný,než Americké filmy a to se mi na něm líbilo..Chce to změnu a tohle byla příjemná změna.Párkrát jsem se i zasmála a nešlo mi se od něho odtrhnout,takže dávám 3 hvězdy. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Francouzi zkrátka tyhle miloučké komedie umí. Smíchy se možná nepopadáte za břicho, ale humor není (jako u většiny amerických komedií) fekální ani jinak nechutný. Hlavnímu hrdinovi zkrátka musíte celou dobu fandit, aby našel svou vyvolenou (a aby složil maturitu u toho "ošklivého" učitele). Velice pěkné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušná teen komedie, která je oproti USA produkci nápaditější, má sympatické postavy i hezké rozuzlení, ale gagů i vtipných scének bylo na můj vkus poměrně málo. Nejzajímavější postavou je přísný učitel. Přesto příznivci žánru zklamáni nebudou. Příběh***, Akce>Ne, Humor*** Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí>Ne. 6/10. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama