Reklama

Reklama

Váleční ptáci

(TV film)
  • Česko Hrozba z nebes (více)

Obsahy(1)

Koncem druhé světové války vede plukovník Toller skupinu pilotek na nebezpečnou misi, která má zmařit dodání tajné nepřátelské zbraně. Nad Tichým oceánem je ale zastihne smrtící bouře a havarují. Na ostrově, kde ztroskotali, musí bojovat o přežití nejen s malou posádkou japonských vojáků, ale i původními obyvateli ostrova – pravěkými ptakoještěry... (TV Prima)

(více)

Recenze (53)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už od začátku děsná ptákoještěrovina. Naprosto typický levný film, kde jsou lidé schopni cloumat s někým, kdo je evidentně po zásahu střepinou do hlavy již mrtvý a doufat, že se vzbudí, či vypálit zásobníky všech zbraní a vlastně ani jednou netrefit nepřítele, který je něčím mezi tyranosaurem a ptakoještěrem. Na druhou stranu, docela mě zajímalo, co je oním tajným nákladem a kdo všechno nakonec zařve (tedy, že z celé skupinky přežijí maximálně dvě osoby, bylo dopředu jasné). Když si k takovému filmu vezme člověk jídlo, přemýšlí vesměs o svých věcech a sem tam něco vnímá, dá se to přežít. Ale stejně, kdyby protahované scény byly zkráceny, mohl to být příjemný, 15-minutový, amatérský kraťas. Takhle? Velmi špatný film na hraně odpadu, který stačí vidět opravdu jen jednou a nikdy víc. 15% ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Se sklenkou něčeho ostřejšího to šlo – sledovat. Tohle má s filmařinou společné asi jako smažák s gastronomií. Právě díky alkoholu jsem si nemusel sám před sebou obhajovat, proč na to vlastně koukám. Koho to tam máme tentokrát? Pravěké ptakoještěry? Nejvíc mě bavili načančané modelky, které jdou do boje zásadně s načesanými vlasy a bezvadnou rtěnkou. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vskutku pekelná záležitost. SPOILER! Parta armádních kočiček převáží bojujícím americkým jednotkám v Pacifiku B - 29 Superforttress s atomovkou na palubě. Už jen tohle je fakt dobré :-) Cestou je nad jedním z atolů cosi napadne a oni nouzově přistanou na ostrově ovládaném jak mariňáky, tak Japíky. Ti mezitím při kopání bunkru najdou hnízda pterodaktylů, čímž je naserou a začnou být jimi zobáni. Kočičky mezitím chtějí spravit B29 z toho co najdou na ostrově. Naštěstí najdou opuštěné japonské letiště se Zery a tak je z čeho opravovat americké motory :-) Některá si vypůjčí (jsou přece pilotky) a letí s nimi na obhlídku. Narazí ale na hejno pterodaktylů či co to je a tak dojde k leteckým soubojům Zer s obludami... I hrdí Japonci nakonec pochopí při střetu s Amíky, že nejlepčí bude spolupracovat, jinak budou všici sezobáni... S pomocí japonských součástek a vojáků zprovozní po vzoru MacGyvera B29 a prchnou z ostrova. Ještěři je ale nechtějí nechat odejít a tak zažijeme letecký souboj superpevnosti s pterosaury. Vše skončí svrhnutím atomovky na ostrovní Jurský park. KONEC SPOILERU. No co dodat. Námět sám je vskutku originální. Herecké výkony děsné, dialogy také (viděno navíc ve slovenském dabingu), američtí vojáci jsou v džungli čistí a vyvonění... Digitální zpracování oblud i letadel jakž takž ujde. Hodnotím kladně věrné uniformy jak Japíků tak US jednotek, včetně jednoho náklaďáku GMC. To mne u béčka překvapilo. A i ta B29 potěšila, tenhle stroj se ve filmech moc nevídá. Jinak je to samozřejmě na odpad. Za tu zábavu však dávám jednu hvězdu. * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímky takéhoto druhu milujem. Dobový dobrodružný príbeh s fantasy prvkami. Tajomný ostrov, záhadné živočíchy, ostrieľaný hrdinovia, krásne ženy. Lenže...lenže to by v tomto prípade musel film kompletne vymeniť minimálne scenáristu a režiséra, ktorý to tu takmer dokonalo zhovadil. Formálna stránka totižto nestojí za reč. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ďalšia televízna scifáreň o digitálnych nezmysloch útočiacich na ľudí. Tentoraz sú to nejaké pterodaktyly alebo čosi také. Celé sa to odohráva za druhej svetovej na akomsi ostrove kde spomínané pteropotvory vykopali japončíci. Parta udatných amerických dievčat-pilotiek a pár vylízaných vojačikov vezie japoncom darček v podobe atómovky, ale stroskotajú a musia bojovať s poletujúcimi šmejdami. Pojem TV film je prakticky nadávkou a filmovými fanúšikmi najopovrhovanejším formátom spolu s telenovelami a rôznymi stupído reality show. Nuda bez invencie, chuti a zápachu, sterilná ako hajzle z reklám na antibakteriálne čistidlá. Toto skrátka nedokáže rozpumpovať ani tá atómovka ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama