Reklama

Reklama

Váleční ptáci

(TV film)
  • Česko Hrozba z nebes (více)

Obsahy(1)

Koncem druhé světové války vede plukovník Toller skupinu pilotek na nebezpečnou misi, která má zmařit dodání tajné nepřátelské zbraně. Nad Tichým oceánem je ale zastihne smrtící bouře a havarují. Na ostrově, kde ztroskotali, musí bojovat o přežití nejen s malou posádkou japonských vojáků, ale i původními obyvateli ostrova – pravěkými ptakoještěry... (TV Prima)

(více)

Recenze (53)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snímky takéhoto druhu milujem. Dobový dobrodružný príbeh s fantasy prvkami. Tajomný ostrov, záhadné živočíchy, ostrieľaný hrdinovia, krásne ženy. Lenže...lenže to by v tomto prípade musel film kompletne vymeniť minimálne scenáristu a režiséra, ktorý to tu takmer dokonalo zhovadil. Formálna stránka totižto nestojí za reč. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Na papíře to vypadá dobře. Béčko ve stylu 50-tých let, střílení, prehistorický draci, atomovka... Výsledek je ovšem fakt strááášnej. Největší urážkou jsou čtyři hlavní hrdinky, vojandy, který nejen že jsou naprosto nesympatický, ale jejich přechytralá velitelka vůbec neví jakou má šarži a neustále polemizuje se svým velícím důstojníkem. Člověk až žasne, jak to mohla taková sebevědomá a neukázněná kráva dotáhnout v armádě tak daleko. Jinak triky naprosto otřesný, dialogy děsivý, režie neexistující, hrdinky nesympatický a mimo Krause co hrál ve Sleepwalkers, tu nikdo neví, co hraní vůbec je. Jo a abych nezapomněl, makeup hlavních hrdinek je asi vytetovanej, protože se za celej film naprosto nezmění. Mám rád filmy co jsou tak špatný, až jsou dobrý. A tenhle by do té kategorie možná i spadat mohl, nebýt těch krav, co si hrajou na vojandy. ()

Reklama

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

To měl být žert? Já jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet. Je vůbec možné, že podobné snímky se točí i dnes. Námět bych brala jako počítačovou hru, při ní by byla alespoň nějaká zábava. Z lovu pterodaktyla v zeru by se dalo vykřesat trošku adrenalinu a režisér by mohl posloužit jako velmi vhodná návnada. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vskutku pekelná záležitost. SPOILER! Parta armádních kočiček převáží bojujícím americkým jednotkám v Pacifiku B - 29 Superforttress s atomovkou na palubě. Už jen tohle je fakt dobré :-) Cestou je nad jedním z atolů cosi napadne a oni nouzově přistanou na ostrově ovládaném jak mariňáky, tak Japíky. Ti mezitím při kopání bunkru najdou hnízda pterodaktylů, čímž je naserou a začnou být jimi zobáni. Kočičky mezitím chtějí spravit B29 z toho co najdou na ostrově. Naštěstí najdou opuštěné japonské letiště se Zery a tak je z čeho opravovat americké motory :-) Některá si vypůjčí (jsou přece pilotky) a letí s nimi na obhlídku. Narazí ale na hejno pterodaktylů či co to je a tak dojde k leteckým soubojům Zer s obludami... I hrdí Japonci nakonec pochopí při střetu s Amíky, že nejlepčí bude spolupracovat, jinak budou všici sezobáni... S pomocí japonských součástek a vojáků zprovozní po vzoru MacGyvera B29 a prchnou z ostrova. Ještěři je ale nechtějí nechat odejít a tak zažijeme letecký souboj superpevnosti s pterosaury. Vše skončí svrhnutím atomovky na ostrovní Jurský park. KONEC SPOILERU. No co dodat. Námět sám je vskutku originální. Herecké výkony děsné, dialogy také (viděno navíc ve slovenském dabingu), američtí vojáci jsou v džungli čistí a vyvonění... Digitální zpracování oblud i letadel jakž takž ujde. Hodnotím kladně věrné uniformy jak Japíků tak US jednotek, včetně jednoho náklaďáku GMC. To mne u béčka překvapilo. A i ta B29 potěšila, tenhle stroj se ve filmech moc nevídá. Jinak je to samozřejmě na odpad. Za tu zábavu však dávám jednu hvězdu. * ()

herr_carter

všechny recenze uživatele

"Lejno, Lejno, Lejno, Lejno, Lejno, Lejno...Lejno? Lejno, Lejno, Lejno, Lejno...tak to je konec kapitáne - slečno Smithová, dejte mi granáty seržante".....tyto monstrozní dialogy, následované v rychlém sledu ihned na začátku jasně indikují další hrozbu podobně lobotomicky-geniálních souvětí v další části filmu, takže jdu raději spát...a to jsem si říkal, že zkusím vydržet aspoň 15 minut....jsem slabý................. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno