Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reportérka The New Yorkeru Sophie odjíždí se svým snoubencem, šéfkuchařem Victorem, na předsvatební cestu do italské Verony. Na nádvoří spatří ženy, které píší své vzkazy Julii a ukládají je do štěrbin v kamenné zdi. Sophie se seznámí s dobrovolnicemi, které na tyto dopisy odepisují. V jedné ze štěrbin najde dopis, který před padesáti lety napsala Angličanka Claire Smithová. Zamilovala se do italského mladíka Lorenza, ale nenašla odvahu s ním utéct a vrátila se domů. Sophie jí odepíše a k jejímu překvapení se Claire i s vnukem Charliem objeví ve Veroně. Obě ženy se rozhodnou, že se pokusí Lorenza najít, a Sophie chce příběh napsat do novin. Charlie je ale velký skeptik a od záměru je zrazuje. Victorovi Sophiin výlet nevadí, je zaměstnán jednáním s dodavateli zboží do své restaurace. Sophie vytipuje muže stejného jména v okolí a všichni tři po několik dnů jezdí a vyptávají se. Ale ani jeden z nich není tím Lorenzem, kterého Claire milovala. Sophie zpočátku nemůže Charlieho vystát, ale s přibývajícími hodinami zjišťuje, že není takový, jakým se jeví, a oba se pomalu sbližují. Před odjezdem si na jedné vinici chtějí dát víno. A Claire pozná Lorenza ve vnukovi majitele vinice... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Naprosto nereálný film, v němž všichni Italové mluví skvěle anglicky (ha-ha!), nikdy neprší a nikdo si zjevně nevšiml, že Gael García Bernal není Ital, ale Mexičan (ovšem, Američané přeci rozdíl mezi italštinou a španělštinou nepoznají). Navíc, když mám doma Gaela, nebalím trapného anglického suchara... Ale jinak jako romantika ucházející a za Amandu hvězdička navíc. ()

Chickenka 

všechny recenze uživatele

Další americká romatická rádoby komedie. Film nenabízí nic nového, jen klasické americké klišé, bez špetky humoru...Konec filmu je předvídatelný hned po prvních pár minutách. Tvůrci sice možná měli snahu, vymyslet poutavý příběh a úvodní téma Juliiných dopisů je vcelku povedené, ale v celkovém dojmu, je to naprosto obyčejné. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dopisy pro Julii jsou sice možná tou "nejčervenější" knihou z Červené knihovny, ale díky exotickému prostředí slunné Itálie, výbornému obsazení, i příjemné dávce humoru se pro mě jedná o jeden z nejkrásnějších "Hollywoodsky" romantických filmů. Amanda Seyfried s tou svou andělskou, nevinnou tváří, Christopher Egan, jehož výkon se mi líbil a připomínal mi trochu Heatha Ledgera, workoholický a neustále roztěkaný Gael García Bernal a dvojice Vanessy Redgrave a Franca Nera. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Otřesné. Nudná rádoby slaďárna, u které má divák pocit zneužití. Herec v hlavní roli naprosto nesympatický a Amandin úsměv to prostě nezachrání. Hudba ve filmu působila komicky. Vůbec nepodtrhávala dějovou linii filmu. Ve chvíli, kdy se rozhodnu jet hledat lásku křížem, krážem po Itálii, tak si umím představit jinou hudbu, než moderní popík. No prostě děs a hrůza... Za mě 1* za to, že jsem vydržela do konce. (I když ta by teda měla být pro mě) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Příběh o věrné, padesát let zatoulané lásce .. za pomoci nesmrtelné Shakespearovic Julie .. a k tomu přímo v nádherné italské Veroně a jejím blízkém okolí .. za okouzlující přítomnosti dmoucích se jistě krásných a určitě přírodních vnadů Sophie / Amanda Seyfried .. co více by mohlo dojmout opuštěné srdce nenapravitelného romantika … ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Takmer celý film bol natočený presne paralelne s dejom, a to za 4 mesiace. (MikaelSVK)
  • Vanessa Redgravová a Franco Nero jsou párem i ve skutečnosti. (CrypzzXD)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Siena. (M.B)

Reklama

Reklama