Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sídlo organizace Hellsing, kde zrovna probíhá zasedání vládní organizace Kulatý stůl, přepadnou upírští bratři Luke a Jan Valentinovi se svojí armádou krvežíznivých ghúlů. Celá vojenská posádka sídla tento neočekávaný útok nemrtvých zdá se příliš nezvládá. Ovšem Hellsing má v zásobě nejenom upíra Alucarda, ale i jeho novicku Seras Victorii a komorníka Waltera, kteří se záhy vrhnou do boje s nepřáteli. Šéfku organizace Integru Hellsing ovšem nejvíc trápí otázka, kdo stojí za všemi těmito útoky. (Kicune)

(více)

Recenze (19)

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už o dost lepší než první část, takřka už standartní seriálový díl. OVA se pomalu dostává přes fázi zrychleného představení děje a postav a už začíná i trochu vyprávět příběh... i když je čím dál víc evidentní že v prvé řadě půjde tu jednoznačně o animačně dobře zpracovanou akci, která také zabírá naprostou většinu stopáže. Zbytek je črtán stále jen ve velmi jednoduchých konturách. 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příchodem těch dvou pošuků (bratrů) na scénu se zvýšila i porce brutality – což já osobně samozřejmě kvituji s povděkem. Sice bych se obešel bez těch trošku nudnějších keců u „kulatého stolu“ a kochal se jen akčními a hlavně krvavými scénami, ale tak člověk nemůže mít všechno. Každopádně mi tam chybělo více Alucarda – když já mám toho zubatého „parchanta“ v posledních dnech i docela rád… ()

Reklama

blade23mc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohem povedenější než stejný díl v seriálu, víc akce, krve a pěknějších barev, hlášky padaly více méně stejně a dějově se to až na detaily a na to, že to vede někam dal než v seriálu, neměnilo. Postavy se chovají téměř totožně až možná na Lady Integru, která je oproti seriálu místy trochu víc citlivější a ne taková ledová královna. 80% ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý film Hellsing je tu a já už neodolal a musel jsem dát pět hvězdiček.Bratři Valentinovi zaútočili na sídlo Hellsingu s tím,že si vyzkouší jejich odolnost.Luke Valentine měl úžasnou schopnost,zatímco jeho bratr Jan byl prostě psychopat upíří.:) Nicméně Lukovi Alucard předvedl,že ve škole zabíjení nedával pozor,zatímco Jan odešel alespon trochu se ctí.Tento filmový díl zahrnuje celý útok Valentinových,takže už tu nejde děj tak rychle,jako u minulého dílu,což mi trochu vadilo.Nicméně tady je vše v pořádku takže pět hvězdiček! ()

svist10 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V mnoha ohledech lepší než první Ultimate. Postavy už jsou známé, takže odpadá představování (které bylo odfláklé i v prvním díle), a celá epizoda vypráví celistvý příběh útoku na Hellsing. Dějově to působí daleko uhlazeněji, v předchozím trčela epizodnost mnohem více. Byť mne stále ještě vytáčí slečna Sir Hellsing (i podle anglických titulků), spousta změn je k lepšímu. Z Alukarda je ještě větší borec, třebaže úvodní zbraňový fetiš je trochu podivný. Některé údaje k Šakalovi moc nesedí. Vždyť váhu má podle údaje přímo v epizodě šestnáct kilogramů, ale např. těžká protimateriálová puška M82 Barrett ráže 12,7 mm váží "pouze" 12,5 kg. Oproti tomu, když zahřmí Halconnen, okamžitě si zjedná respekt bez zbytečných řečí. I z Waltera mám mnohem lepší pocit. Oproti tomu mě čím dál víc vytáčí Victoria. Humor, který produkuje, je otravný a zbytečný. Příjemným bonusem je flashback z Alukardovi minulosti, zvlášť, když v seriálu se zjevil jakoby odnikud. Souboj s Lukem Valentinem je výtečný a Jan je oproti seriálu snad ještě větší magor (taky jsem nevěřil, že to ještě jde). Takže, Ubrat humory a bude to za plný počet. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • V bitke Luka a Alucarda sa nachádza väčšia chyba - v nej dostane Luke zásah do hlavy Jackalom. V mange je strelený Casullom do tváre. Toto sa neskôr napravilo v Madhouse Blu-ray vydaní. V HD verzii na Blu-ray začína Alucard bitku správne Casullom. A síce bola bitka napravená, stále tu zostala chyba, kde má Alucard na rukavici Hellsing-pentagram v začiatočnej scéne s ním ako Draculom a Abraham Van Helsingom, aj keď to bola ďalšia z chýb originálnej verzie. (Eerie)

Reklama

Reklama