Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechapu, jak muze mit tahle totalni demence 86%, protoze pitomejsi animak uz jsem dlouho nevidel. Naprosto bezpribehova volovina, kam tvurci perou sice docela originalni, ale zaroven znacne stupidni scenky jednu pres druhou, proste co je zrovna napadlo, to tam narvali a je uplne fuk, ze to je uplna debilita. Animace je sice originalni, ale sledovat divnej mix mezi plastelinou a hnusnejma figurkama neni zrovna nic moc prijemnyho a me proste prisla animace hnusna. Obzvlast, kdyz kuli tomu vsechny postavy chodi, jak kdyby je nekdo mesic nakladal do prdele a jeste meli epileptickej zachvat. Dabing je taky lahudka, tolik upistenejch a homousskejch hlasku se jen tak neslysi. Kdyby to aspon bylo vtipny, ale to fakt ne, nevim no, asi precejen potrebuju trochu vic, nez jen klepajici se a pistejici postavicky, abych se aspon trochu zasmal. Jediny plus je, ze to ma jen 70 minut, dyl bych asi neprezil. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dadaistická zběsilost s oživlými plastovými figurkami pro děti v surealistickém příběhu nepříběhu. S postavami a gagy daleko za hranicí byť i zdání normality, přesto ale v situacích jednoduše přehledných a přes svou infantilně sjetou pošahanost i snadno pochopitelných. A kupodivu to skvěle funguje nejen v krátkých skečích, ale i v celovečerním filmu. 8/10 ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Když oni po Vás hodí mečounem, Vy po nic prasetem či krávou.Koni kupujte jen a pouze čepici, jako narozeninový dárek a vyhýbejte se sněhové rolbě ve tvaru tučňáka, je totiž plná otrokářských vědců.....tahle moudra do života se Vám určitě jednou budou hodit. Mimochodem za shlednutí to stojí už jen proto, že tady uvidíte koně tančit ploužák. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Unikátní film, jehož koncepce je tak originální, že dovede královsky bavit asi čtvrt hodiny a pak už začíná uondávat. Vezměte staré plastové, případně cíněné hračky, jako jsou kovboj, indián, kůň, traktor a podobně a hrajte si s nimi, jako byste byli malí, přestože už dávno máte pár křížků na krku._________Představuju si ten původní večerníček pro dospělé, ovíněné či zkouřené, a moc bych si přál, aby se někdy vysílal i u nás, třeba na ČT2 v pozdních nočních hodinách, v původním francouzském znění. Krátká stopáž dovede všechny ty surrealistické výstřelky, dané často nikoli neomezenými ale spíše omezenými možnostmi, využít naplno. Jakmile ale legrace trvá přes hodinu, člověku je jasné, že pokračovat se dá v podobném duchu donekonečna a pomalu ztrácí zájem.______________ Každopádně, na téměř žádném filmu jsem nezažil tak hurónské výbuchy smíchu v celém sále, jako u této bezskrupulózní koniny, kde se kůň sprchuje, čte si noviny, surfuje na internetu a chce chodit do hudebky učit se hrát na piáno, ale bohužel mu to nevychází, protože mu pořád někdo krade zdi domu a on se při pátrání po zlodějích propadne přes zemské jádro až do Antarktidy a..a.. to to to není vše přátelé, tádydádydá. _____________ Mírně překvapující je, že se tvůrci vyvarovali zbytečně lascivních vtípků, což bývá první krok, kudy se obvykle vydává naše fantazie. Panika v městečku opravdu je návratem do dětství, kdy zapomeneme na všechny dospělácké problémy a typická dospělácká témata, nicméně dětská hravost je podpořena určitými zkušenostmi a nadhledem, kterého děti ještě nejsou schopny. ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

hodně zajiímavý animovaný serial. schválně říkam serial a ne film protože se jedná o pásmo krátkých filmů, které jsou sami o sobě hodně povedené, originální a zábavné a hodnotil bych je na 5*. Ovšem filmová podoba je doslova ubíjející. čím víc těch dílu je tím víc se modlíte aby už byl konec. a z toho důvodu jdu na 3* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)

Reklama

Reklama