Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (380)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný seriál jsem jako děcko měl strašně rád a na film se chci podívat už několik let - jen jsem si na něj vzpomněl až teď. Ale stálo to za to, mě tahle absurdnost dost sedla a bavil jsem se dobře, jen mi to teda místy přišlo až moc pitomé (i na film pro děti). Jinak jsem ale spokojený. Navíc tvůrci si zde krásně vyhráli s naprosto banálním dějem a po celou tu dobu jsem se nenudil, ačkoli ke konci už je znát, že některé scény jsou natáhnuté kvůli tomu, aby to mělo aspoň hodinu. O bůhvíjaké originalitě bych ale nemluvil - znám Gumballův úžasný svět a Panika v městečku na něj v míře absurdity a nápadů fakt nemá. Slabé 4* ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Francouzské komedie jsou začasté postaveny na gagu, provozovaném nějakým neurotikem. Žabodlabálkům to přijde evidentně veselé, mě to nutí k zamyšlení, zda by se onomu jedinci i světu neulevilo, kdyby se našel hrdina s povolením jej utratit. Luisa z Funíkova byla spasena vynikajícím dabingem od papá rodu Filipovských, jinak by na mé já tento archetyp potrhlého ústřeďáka galských humoriád působil obdobně. Panika ve štatlu je pokusem o přenesení chaotického ftipkování do světa za zrcadlem. To vše za pomoci gumového indoše, kovboje a nadrbaného oře. Všichni, kteří si našli v díle porci originality, neotřelého houmra či dokonce ,,gejzír nápadů", mají nepochybně pravdu. Mě to sralo jako notorika kofola. ()

Reklama

matrosh 

všechny recenze uživatele

hodně zajiímavý animovaný serial. schválně říkam serial a ne film protože se jedná o pásmo krátkých filmů, které jsou sami o sobě hodně povedené, originální a zábavné a hodnotil bych je na 5*. Ovšem filmová podoba je doslova ubíjející. čím víc těch dílu je tím víc se modlíte aby už byl konec. a z toho důvodu jdu na 3* ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Trojice přátel a spolubydlících – Kůň, Indián a Kovboj – zažijí spoustu bizarních situací v této akční surrealistické komedii, v níž belgičtí animátoři Stéphane Aubier a Vincent Patar rozpohybovali plastové figurky z dětství, a to technikou zvanou stop motion. ~ Film je snovým dětským světem, kde neplatí logika ani základní fyzikální zákony a kde se setkáte se spoustou bláznivých nápadů a gagů. První půlhodina rozhodně lepší než zbytek, nicméně přesto lze Panique au village jako oddychovou záležitost jednoznačně doporučit. Protože kde jinde uvidíte koně ve vaně, krychli z padesáti miliónů cihel na střeše domku anebo krávy létající vzduchem sem a tam!!? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originální, svěží a hlavně naprosto ulítlý animák s cool postavičkama a porcí výborných hlášek. Animace je dokonalá, a celý film má ohromný spád, takže vám to celé uteče dřív, než stačíte říct kůň (ten mimochodem ruluje úplně nejvíc). Nebýt trochu slabšího konce, tak dávám plný počet, protože nápaditý snímek mi udělá vždycky ohromnou radost.80%+ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)
  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Snímek vyhrál cenu diváků na Fantastic Festu 2009 v texaském Austinu. (Terva)

Reklama

Reklama