Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém venkovském domě se toho večera schází na pozvání přítomného advokáta Everetta Sloana prapodivná společnost. Bude se číst poslední vůle zesnulého majitele domu, strýčka Gabriela, a tak tu nechybí ustrašený synovec Ernest, jediný placený čtenář brakových detektivek a románů červené knihovny v Anglii; jeho samozvaný poradce a pravá ruka Sid Butler; Ernieho věčně namočený bratranec Guy; Guyova sestra Janet neustále chrlící nějaká moudra; jejich otec Dr. Edward; zmatená tetička Emily, podle které první světová válka ještě neskončila; šílený Malcolm, který každého okolo nazývá bláznem; Gabrielova více než pohledná ošetřovatelka Linda a konečně i sluha Fisk. Zděšení všech, že podle závěti nikdo nic nedědí, střídá ještě větší – hosté jsou jeden po druhém nalézáni mrtví. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná krimi parody komedie, rozhodně jedna z nejlepších v celé GB 1960´s. Kenneth Connor je výborný komik, ve dvojce se Sidem Jamesem jsou však něco víc než jen "ti dva z Carry on... série". Film vám možná trochu připomene Deset malých černoušků George Pollocka z roku 1965, u nás díky námětu Agathy Christie rozhodně známější, "Carve up" je ale veselejší, šílenější a rozhodně nemá patřit do hororového žánru. Atmosférou je však blízký i šedesátkové sérii Miss Murple, tedy tomu nejlepšímu z britské dobové krimi. Vřele doporučuji. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

U nás neznáma ľahká komédia s osviežujúcim horrorovým nádychom. Všetko sa to točí okolo dedičstva zosnulého majiteľa starého domu, kde sa zišli nedočkaví príbuzní... Filmu dominujú vtipné okamihy okolo komediálnej dvojice Kennetha Connora a Sidneyho Jamesa. Tretí komentár a siedme hodnotenie. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsou dostupné celkem slušné titulky (pochopitelně v angličtině), přesto bylo pro mě místy těžší některým větám rozumět. Proto bych tento film doporučovalpouze lidem, kteří jsou na tom s angličtinou lépe. Nejtěžší momenty nastanou, když náš hlavní hrdina hovoří o případech z detektivek. Co se samotného filmu týče, je to místy velmi vtipná komedie s lehce hororovým nádechem a celkem originální záplatkou. Sidney James a Kennet Connor mají komiku v krvi, stejně jako ostatní účastníci té pozoruhodné sešlosti. //Zhlédnuto v rámci Challenge Tour: 30 dní se světovou kinematografií// 70% ()

Reklama

Reklama