Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (106)

Dont 

všechny recenze uživatele

V podstatě po celý film jsem měl problém s ústředním triem, jejich motivací a jednáním. Kristin Scott Thomas se chovala naprosto iracionálně, během mžiku hodila za hlavu všechno, na čem jí až doposud záleželo, manžela, rehabilitační praxi a taky stále ještě dospívající děti. Přitom jako by očekávala, že jí bývalý manžel dá automaticky půlku peněz a popřeje hodně štěstí jako by se vůbec nic nestalo. Naivka, která vůbec nedomyslela důsledky, které pro ni rozchod s úspěšným manželem bude znamenat. Jak mám rád Sergiho Lópeze, tak tady asi jeho obsazení bylo chybou. Je to sympaťák od pohledu, ale na to, aby se do něj Kristin Scott Thomas tak bezhlavě zamilovala a já tomu uvěřil, nevypadá. Není to typ lamače ženských srdcí. Konec byl absurdní, přestřelený a jen stěží uvěřitelný, pohnutky k takovému činu jsem prostě nenašel. Ono už to rozhodnutí před tím, vzít si co mi patří, bylo dětinské a každému logicky uvažujícímu dospělému jedinci by muselo dojít, že to nezůstane bez odezvy. Navíc to bylo stejně řešení jen na chvíli, ve výsledku by to nic nevyřešilo. Těžko se mi na snímku hledají pozitiva, z mého pohledu se jedná o podprůměrný film s dobrými herci ve špatných rolích. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Naprosto realisticky vyvedený film o tom, jak se skvěle zajištěná a do té doby "šťastně žijící" žena ve středních letech nečekaně zamiluje a začne za sebou pálit mosty....Kristin Scott Thomas ve svých skoro padesáti letech obdivuhodná, postelové scény si může se svojí postavičkou klidně dovolit ( na rozdíl od svého o 5 let mladšího filmového partnera-tlouštíka) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Európska verzia Falling in love naberá v druhej časti úplne iný rozmer ako empatickú spoluúčasť partnera, ktorý by mohol teoreticky chápať, že po 20 rokoch manželstva oheň vyhasol a vzplal zase niekde inde. Lenže do hry sa dostáva majetníckosť a sním spojený zvyk na partnera, ktorý bol na vašich financiách a postavení závislý. Už ale nie je. Suzanne ale nie je o nič lepšia ako jej manžel, tento spôsob života jej vyhovoval a zobudila sa trochu neskoro. Film by ustál aj dlhšiu stopáž, kde by sa mohol napríklad viac venovať deťom a osvetliť, prečo je syn chápavejší ako céra. Ale výkon KST dodáva nielen jej, ale celému filmu dostatočnú uveriteľnosť. ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Rozchod jsem zhlédla především kvůli mé oblíbenkyni KST, ale i přesto mě dost zklamal - zejména v psychologické rovině. Tak především, jaksi jsem postrádala nějaký náznak nespokojenosti v životě Suzanne před setkáním s Yvanem. Podle všeho se ale zdálo, že s manželem vztah klape, s dětmi si rozumí, žije v blahobytu, plní si profesní sen (díky manželovi), rozdává úsměvy na všechny strany... nic jí evidentně nechybí. Pak do jejího života vstoupí unylý dělník, který postrádá jakékoli charisma, jakoukoliv psychologickou nadstavbu, zkrátka cokoli, co by hrdinku věrohodně přimělo ztratit pro něho hlavu i srdce. Možná zastávám v tomto ohledu poněkud "mužský" názor, ale do puntíku jsem souhlasila se Samuelem, když se své ženy ptal, čím ji někdo takový mohl oslnit. Navíc Yvan Attal se v roli vytáhl rozhodně více než Sergi López, který na mě celou dobu působil jako toporný trol - málomluvný, rigidní a v neposlední řadě zbabělý. Jediná zajímavá věc, kterou na plátně dělá je, že sem tam obšťastní hlavní hrdinku. Jestli se scénář snažil ukázat, že láska je slepá, že žena může vzplanout pro jakéhokoli muže, udělat pro něho cokoliv, bez ohledu na jeho zjevné nedostatky, asi se to celé mělo ubírat jiným směrem. Přesto mi ale snímek dal také zajímavý předmět k zamyšlení - totiž jaké má žena právo na majetek, pokud muži vychovala děti, žila mnoho let po jeho boku, starala se o jeho domácnost a nyní ho opouští kvůli jinému. Zde se, troufám si říci, budou názory hodně různit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Aha. Takže přezrálá, rozmazlená a manželovejma penězma nasáklá Mařena se zamiluje do zedníka a s představou tučnýho rozvodovýho vyrovnání s ním chce odkráčet ruku v ruce do západu slunce. A podle rejži by jsme jí to měli asi přát nebo co. Tak to teda fakt ne. Jestli ve mě film nějakou emoci vyvolal, tak to bylo zhnusení tou bezskrupulózní čubkou a držení palců manželovi, aby s ní dokonale vymet. Kristin Scott Thomas střídala zamilovaný ksichty s rybíma, její milenec prakticky nehrál a tak jedinej, kdo podal alespoň ochotnickej výkon, byl Yvan Attal. Jaktože to neni v černejch číslech? 10% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel ve francouzském regionu Languedoc-Roussillon. (claudel)

Reklama

Reklama