Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fox (Walken) a X (Dafoe) vymyslí vrcholný kšeft svých životů. Za sto miliónů dolarů přetáhnou geniálního vědce Hiroshiho (Yoshitaka Amano) z korporace Maas, s níž má Fox nevyřízené účty, pro korporaci Hosaka. Na co však zlákat muže topícího se v luxusu, přízni dam a společenském úspěchu? Najímají luxusní prostitutku Sandii (Argento), jejímž úkolem je vědce svést a přimět ho se do ní beznadějně zamilovat. (J.Connor)

(více)

Recenze (21)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Po uvedení na festivalu v Benátkách se většina kritiků i diváků shodla na tom, že Ferrara to tentokrát s kokainem už opravdu poněkud přehnal. Film ovšem spíše než kokainovou turbojízdu připomíná halucinogenní trip-zachovalá torza Gibsonovy povídky jsou podrobena režisérově a kameramanově umu, ale často i libovůli a hereckému triu Dafoe, Walken, Argento. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Režisér původního "Bad Lieutenant", 3 herci (Christopher Walken, Willem Dafoe, čarokrásná Asia Argento), náznakovej zacykleně zmatenej děj, hudba Schoolly D. Celý je to o zvláštním snovým feelingu a kameře, takže buď love nebo hate. Nejdivnější na tom je, že vzhledem k námětu od Williama Gibsona by  to teoreticky/technicky měl být spíš cyber-punk, než Blue Velvet romance :-) ()

Reklama

Astu. 

všechny recenze uživatele

Oldskůlovej indie kyberpunk. Christopher Walken je perfektní, hudba taky nemá chybu, atmosféra přesně v duchu Gibsonových povídek, ale příběh není zas tolik chytlavej (jedna femme fatale neutáhne celej film) a je to až zbytečně utahaný, Ferararra se na tom fetu nechal až moc během natáčení unášet. Přesto je to dost neprávem polozapomenutý film, především každej, koho fasnicuje kyberpunk a obecně psychedelický sci-fi by do toho měl jít. Pro mě průměr. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ferrara nám neukazuje to, čo sa v jeho príbehu deje, len nás necháva rozprávať Dafoea s Walkenom o tom, čo sa deje. A občas sa rozpráva a súloží Dafoe s Argentovou. Tiež o tom, čo od nej chcú, alebo čo sa odohralo. Môže vám tento prístup pripadať originálny, alebo vás môže vyložene otráviť a potom vás extrémne otrávi aj záverečných dvadsať minút, ktoré nakrútil Ferrara v štýle zdvihnutého prostredníka mainstreamovému rozprávaciemu štýlu. Na to, aby sa dal ale tento film ohodnotiť ako plnohodnotné umenie, to v mojich očiach nestačilo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak se pořád přesvědčuji o tom, jak moc pro mě Ferrarovy filmy nejsou... Nechápejte mě špatně, já pomalé (skoro-až poetické) filmy se specifickou atmosférou hodně rád, ale u tohohle režiséra na mě ten jeho styl funguje tak 15 minut nanejvýš, pak už mě to jen čím dál tím víc nudí. Z tohohle mám vlastně dost podobné pocity jako ze Siberie - kromě toho poutavého začátku, který se tváří, že z toho vypadne něco hlubšího, to je jen strašně nudná experimentální prázdnota (a přitom se to pořád snaží dost tvářit, jako by v tom bylo něco víc než je). Tady mě totiž kromě hudby a počáteční snové atmosféry nic jiného nezaujalo a od druhé poloviny jsem u toho už docela trpěl. Navíc je to úplně o ničem a nějaké slabé náznaky dramatu a sci-fi v tom ani nehrají důležitou roli, takže se sem podle mě ty žánry ani nehodí. Mysteriózní jakž takž jo, ale hlavně je to experimentální. A bohužel ne tím správným směrem, aspoň pro mě. Fakt mě nebaví film, jehož polovinu tvoří jen monotónní sexuální scény. A chudák Dafoe se tak snaží, ale nemá tu prostě co hrát. Blbý je, že ho Ferrara obsazuje často a obsadil ho do ještě jedné sci-fi, takže i když bych s jeho filmy nejradši už nadobro seknul (a to už od Poručíka), kvůli Dafoeovi mě ty jeho dvě sci-fi pořád dost přitahují, takže i na to 4:44 u mě někdy dojde řada... Nevěřím v to, ale kdoví, možná budu příjemně překvapen. Lepší 1* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama