Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Buss (Mai Charoenpura) je narušená žena, ktorú neustále prenasledujú rôzne choré vízie. Jedného dňa nachádza v prenosnom kuchárskom stánku mŕtveho muža. So situáciou sa vysporiada po svojom, formou "geniálneho nápadu". Telo pomelie a následne využije ako hlavnú ingredienciu do jej rezancovej polievky. Čo čert nechcel, jej nový recept dosahuje veľký úspech. Zákazníci sa neustále vracajú a Buss si začína uvedomovať, že pokiaľ si ich chce udržať, musí zabezpečiť pravidelné dodávky ľudského mäsa. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (15)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela hustá horrorová řezničina (doslova) z Thajska. Tento film je v USA zakázán!! Což je neuvěitelné, protože tato země je v posledních letech v zobrezování násilí ve filmech velice benevolentní a na znovuzrozených exploitačních masakrech rýžuje nemalé peníze ... Tento film však docela vybočuje z běžného "normálu". Vypráví zvláštním stylem, tempem a různými flshbacky příběh ženy, která byla od mládí týrána a zneužívána. To vše se dozvíme a vidíme spíše u konce filmu. Jinak film vykresluje, jak ji vydírá mafie místního města, jejíž členové najednou beze stopy zmizí ... A naše utlačovaná paní bez peněz si otevře pěknou restauraci, kde se všichni těší z jejich pochoutek ... No jo, jenže všechny ty pochoutky jsou uvařeny z lidského masa a vnitřností. Tato paní postupně vyvraždí všechny, se kterými má nevyřízené účty z minulosti a rozseká, rozporcuje, rozemele a rozláme do svých jídel. Zde film jasně reaguje na dnešní HK CAT III kultovku The Untold Story (1993) ... Je to docela dobrý horror, nezvyklý, zvláštně vykreslený, jsou zde nějaké ty zajímavé zvraty a pak GORE. Ano v této oblasti film jednoznačně nezklame. Spousta detailů, rozsekaných obětí, stříkance krve, porcování, probodávání, kusy těl, masa a vnitřností ... Navíc akční gorescény souboje hrdnky se svými oběťmi jsou skutečně podívaná ... Film je celkově drsný a brutální, ale spíše je to smutný příběh o zneužívané ženě a její pomstě ... Gore scény jsou super, ale není jich příliš. Stejně tak děj chvílemi trochu nudí. Každopádně doporučuji všem fandům hororu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na filmu byl asi jeho trailer, který mi ve dvou minutách ukázal to nejpodstatnější. Zbytek je totiž jenom nudná vata s nepřehlednym dějem, iritujícími flashbacky a rádoby art záběry. Co naplat, když je výsledek totální chaos, jenž má nečekaně brzy za příčinu ztrátu divácké pozornosti. Gore je ale luxusní, to bez debat. Hlavní slovo dostanou bodné a sečné zbraně, převázně kuchyňského původu. Tudíž je velká škoda tak málo vyhrazeného prostoru, kor když nejsilnější scéna přijde už v první půlce filmu. Thajci opět přestřelili, jejich styl mi asi nikdy moc vonět nebude. Tenhle mlýnek na maso je prostě hodně nevšední záležitostí, a rozhodně jí všichni nepoberou. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jsou to slušný jatka, ale bohužel i docela nudný, zabíjení je sice pěkný, spousta mrtvol, umučený, znetvořený těla, gore parádní, moc lidí fakt nepřežije a používaj se tu takový mačetový nože a to že se s nima daj usekávat nohy, potažmo rozřezávat oběti, to snad zmiňovat nemusim, nicméně celý to je zabalený do takovýho dost zmatenýho příběhu, kde se různě střídá přítomnost s minulostí, je tu řada flashbacků do týranýho dětství hlavní postavy a osobně mi to přišlo značně zmatený a hlavně dost nudný, v podstatě mě její pohnutky proč co dělá ani moc nezajímaly a to je docela chyba, když si vezmu, že na tom je příběh postavenej ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Buss je narušená žena, ktorú neustále prenasledujú rôzne choré vízie. Jedného dňa nachádza v prenosnom kuchárskom stánku mŕtveho muža. So situáciou sa vysporiada po svojom, formou "geniálneho nápadu". Telo pomelie a následne využije ako hlavnú ingredienciu do jej rezancovej polievky. Čo čert nechcel, jej nový recept dosahuje veľký úspech. Zákazníci sa neustále vracajú a Buss si začína uvedomovať, že pokiaľ si ich chce udržať, musí zabezpečiť pravidelné dodávky ľudského mäsa. Vďaka častej zmene uhla pohľadu v rôznych časových obdobiach pôsobí tento snímok ( miestami ) naozaj nudne. S názorom užívateľov môžem v tomto smere len súhlasiť. Je treba ale dodať, že to je zapotreby, lebo inak ozaj neviem ako by si divák vysvetlil určité podrobnosti samotného príbehu. Osobne som presvedčený, že pár fanúšikov hororu si vďaka krviprelievaniu príde na svoje. Gore je skutočne na parádu! Záver "akože" prekvapivý, no nijak strhujúci, no povedzme, prežil som to, aj keď sa skôr hodil do nejakej TV kriminálky Poirota - 55% ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Neschopnost thajských tvůrců vytvořit souvislý narativní celek je opravdu k pláči. Hranice mezi flashbacky a realitou je natolik tenká, že se po drtivou většinu filmu bortí a místo toho, abyste si užívali opravdu kvalitního gore, se vlastně snažíte přijít na to, co se v tom zmateném patosu vůbec děje. Díky těmhle pitvorným thajským flákům (kterých se na nás z Brna řinou stovky) se aijský horror propadá do pěkně hlubokého bahna. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už zmiňoval Flipnic tohle je něco na způsob The Untold Story. Jen místo Anthony Wonga tady máme Mai Charroenpuru v roli Buss, která jak už napovídá název rozemele všechny ve svým masomlejnku. Ale rozhodně nečekejte čistokrevnej horor. Tohle je těžce zařaditelnej kousek. Něco mezi psychologickým dramatem, ( lehce ) romantikou a samozřejmě i hororem. Najde se tu i ( podle mě )slušná dávka gore nářezu. Jenže tempo je takový pomalejší ( což nesedne každýmu ) a hodně lidí budou srát i flashbacky které postupně odhalují minulost naší řeznice. Mě osobně ani flashbacky ani pomalejší tempo a styl vyprávění vůbec nevadil. Gore je povětšinou sice luxusní, ale víc oceňuji hudbu která do snímku byla vybrána. Ta se fakt hodně povedla a posouvá snímek o level výš. Herci obstojní ( Nic proti Mai ale Wong je wong ) a kamera slušná. Každopádně si myslím, že tenhle film rozhodně stojí za vidění. Na 5 hvězd to rozhodně není, protože pár chybiček a kazů na kráse by se našlo, ale slabší čtverec si to zaslouží. Stopáž verze kterou jsem viděl 01:39:27 (99 minut) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Chvílemi se dostavovala nuda, ale jinak jsem byl celkem spokojený s filmařinou, která sice žádnou atmosféru nevyvolá, ani nedosahuje lepších rozměrů, je však zručněji podaná. Gore scény docela vydařené, herectví už nikoliv. Slabší dvě hvězdy, 35% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Thajské horory, akokoľvek sa snažia tlačiť na pílu násilím, strašením či twistami, mi zrejme nikdy nesadnú. Zaradil by som ich niekde ku tureckej žánrovej odnoži, ktorá je rovnako nevyrovnaná. Gore tu ide na dračku a z počiatku ponúka akúsi zaujímavú variáciu na podnikateľské téma. Čiže, občas až cez mŕtvoly. Ale príde rozvetvenie deja, síce vysvetľujúce, ale nudné flashbacky a ono to ide hneď do kopru. Ak Thajsko, tak zrejme len kuchyňu ( samozrejme ale, privítam niečo z chovných fariem ). ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byla hodně zvědavá, a vzhledem k tomu, že jsem od začátku neočekávala výrazně nadprůměrnou zábavu, nebyla jsem zklamaná. Thajský exploitation vypráví o ženě, která měla poněkud pohnuté dětství poznamenané týráním a v důsledku toho zešílela a rozhodla se, že svůj skomírající byznys oživí servírováním lidského masa v polévce. Gore scénky z přítomnosti se střídají s flashbackovými prostřihy na dětství šílené vražedkyně. Prostředí, ve kterém se vše odehrává, se evropskému divákovi jeví jako exotické a i když má film spoustu slabých scén, svou nevšedností to vyrovnává a nedá se říci, že bych se u toho nudila. Co se brutálních scén týče, není to sice vrchol humusu, ale slabší povahy by to rozdejchat nemusely. Vraždí a porcuje se tu téměř vším, co je po ruce, a v polévce tak skončí i mafiání, kteří se velmi nemoudře pokouší hlavní hrdinku vydírat. Konec je sice poněkud chaotický, ale dojem mi výrazněji nepokazil. Zbývá dodat, že Meat Grinder je opravdu příhodný název:). ()

Eraserhead odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina byla tak nudná, že jsem u toho myslel na spoustu jiných věcí. Když se konečně něco začlo dít (došlo k nějakému brutálnímu masakru), bylo už pozdě, protože jsem ztratil nit příběhu a dojel to rychloposuvem. Nemám pocit, že jsem se o něco ochudil. ()

kolibricek 

všechny recenze uživatele

By jeden blil... Do Thajska jen do buddhistického chrámu a zpět, brr. Useknout si hlavu, abych na to zapomněla????? Hergot mě je zle!!!!! ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Některý pasáže jsou hrozně výtvarný, skoro jako fotky z National Geographic, něco je jako efektní klipy (malá holka se díva pootevřenejma dveřma, hrdinka na židli na kolejích). Příjemně "neevropskej" střih (jako na usnutí), možná občas trochu moc 'umění'. Jinak ovsem gore s velkym G. Mlýnek na maso je slibnej název, a taky že jo - prostřihy milostný sceny s kuchyňskou přípravou mrtvol jsou unikátně prasácká záležitost, navíc náladově podbarvená hudbou (ala Hostel II), topení, čtvrcení - a samozřejmě vázací drát, bez toho se v asii horror asi už natočit nedá. ()

Reklama

Reklama