Reklama

Reklama

Cuba Gooding Jr. ztvárnil v tomto biografickém dramatu neurochirurga Bena Carsona. Film vypráví inspirativní příběh chudého chlapce, který překonal množství nelehkých překážek, aby se stal jedním z nejlepších světových chirurgů. Cuba Gooding Jr. si zahrál v biografickém filmu, který vypráví strhující životní příběh Bena Carsona, muže který toužil stát se lékařem. Pocházel z nuzného prostředí, ve škole měl slabý prospěch a navíc vznětlivou povahu, což jsou velké překážky k dosažení tak vysokého cíle. Ovšem díky své matce, jenž dvě děti vychovávala sama, ovšem vedla je k houževnatosti a snaze dosáhnout úspěchu navzdory nepřízni, se Carson nakonec stal jedním z nejuznávanějších dětských neurochirurgů na světě. A od prezidenta Geoge W. Bushe za to získal Medaili cti, nejvýznamnější civilní vyznamenání. V rodině Carsonových zkrátka nepovažují za odpověď, že něco nejde. (HBO Europe)

(více)

Recenze (54)

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnuti mohu říct že po filmu TEN NEJLEPŠÍ a RADIO řadím ZLATE RUCE na 3 místo filmů s CUBOU GOODINGEM Jr. v hlavní roli které jsem zatím měl možnost vidět. Výborny příběh který dokazuje, že i když jste na základní škole úplní trotli nemusí to znamenat že se v životě nedostanete jako v případě Bena Carsona až na vrchol. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Stoji za to vidět skutečný příběh lékaře, který to v mládí neměl lehké, ale díky mámě a své pílI se vypracoval na jednoho z nejlepších neurochirurgů na světě. Hudební složka jeho umění podtrhuje, musím však souhlasit, že jediný rušivý element je představitel hl.role. Zvláště na vysoké vypadal jako jejich docent a ne spolužák. Zahraje ještě někdy alespoň jako ve filmu Jerry Maguire? ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tuctovy Hallmarkovsky jednoduchy zivotopisny film pre zenskeho divaka o jednom nadanom chirurgovi. Jeho pribeh je podany dost bezkonfliktne. Ked uz k nejakemu drobnemu dôjde, tak sa rychlo vyriesi. Sledujeme jeho detstvo. Jak sa tvrdym studiom vypracoval zo zlych pomerov. V tomto pohodovom podani to vyzera ako hracka. Az sa z neho stal uspesny clovek, ktoreho caka narocna operacia. Ta jedina prinasa vdaka svojej zlozitosti trochu napätia. Ale uz od zaciatku, je vdaka pozitivnemu ladeniu filmu jasne, ako sa skonci. Dufal som, ze to bude aspon poriadny dojak, ale ani v tomto smere to nenadchne. Niekomu snad tento pribeh môze pripadat inspirativny. Mna to v tomto nenarocnom prevedeni skôr nudilo. 5/10. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení někdy dávám pro to, abych v budoucnu mohl dobré filmy opět vidět nebo je doporučit jiným...Kdyby to byl áčkový film, dal bych o jednu méně, ale tento televizní film si je zaslouží...Myšlenka skvělá, atmosféra jakbysmet a síla opravdové víry a modlitby v našem životě vinikla velmi nenásilným způsobem...Bůh nám nedal ruce jenom tak, ale abychom nimi pomáhali a zachraňovali druhé...Doporučuju tento film pro všechny Bohem nadané doktory... ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Opravdu nádherný film, který mě opravdu dostal. To, že je natočen podle života skutečného neurochirurga, který dosud žije, je už jen dovršení toho skvělého pocitu, který vám film předá. Proto si myslím, že není potřeba se nějak hlouběji pitvat - film má jednoduché poselství - You Can Be Anything You Want To Be In This Life - As Long As You're Willing To Work At It! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno